ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.3.2018 | 02:23

Χμμμμ;

Οκ, έχουμε διαβάσει εξομολογήσεις που δεν αποκωδικοποιούνται με τίποτα, άλλες που σου ματώνουν τα μάτια από την απαράδεκτη ορθογραφία και σύνταξη. Άλλες που είναι ξεκάθαρα τρολ και εκείνες που ανεξαρτήτως του ειλικρινούς τους προβληματισμού, δίνουν χώρο για απαντήσεις με διάθεση χαβαλέ. Απευθύνομαι λοιπόν στους εδώ σταθερούς σχολιαστές και συμβουλατορες των εξομολογήσεων. Είστε σούπερ που προσφέρετε τον χρόνο σας προσπαθώντας να βοηθήσετε τον κόσμο και είναι τρομερά εκτιμητεο! Κάποιοι όμως από εσάς συνηθιζετε σε απαντήσεις εξομολογήσεων, να ανοίγετε διαλόγους μεταξύ σας που ξεφεύγουν από το περιεχόμενο της εξομολόγησης. Με αστειάκια και Inside jokes. Εννοείται ότι έχει το ενδιαφέρον του να διαβάζει κανείς αυτούς τους διαλόγους και πολλές φορές προσφέρουν και κάνα χαμόγελο στον αναγνώστη. Αλλά αναρωτιέμαι πώς μπορεί να αισθάνονται οι εξομολογουμενοι με κάτι τέτοιο. Περιμένοντας πώς και πώς να διαβάσουν συμβουλές, να ψάχνουν την εξομολόγηση τους, να την βρίσκουν και να βλέπουν πως έχει παραπάνω από 20 απαντήσεις και γεμάτοι ενθουσιασμό να μπαίνουν να διαβάσουν με την ελπίδα πως θα τους έχει δοθεί η λύση στο πρόβλημα τους(...) και τελικά να βλέπουν πράγματα που δεν τους αφορούν. Ένας ειλικρινής προβληματισμός(?) με χώρο για τρολοαπαντησεις και ειρωνικά σχόλια. Ίσως πάρω την απάντηση μου καθώς θα ψάχνω και τελικά αντικρίσω την αναρτημένη πλέον εξομολόγηση μου.Καλό ξημέρωμα!
17
 
 
 
 
σχόλια
Το αστείο, ειρωνικό και οξύμωρο στην παρούσα εξομολόγηση είναι ότι έγινε ακριβώς αυτό που περιγράφει. Αρκετά σχόλια άφορούν ένα σοβαρότατο θέμα και άξιο συζήτησης (αντιμετώπιση περιστατικών κακοποιημένων γυναικών), αλλά σίγουρα η εξομολόγηση δε γράφτηκε για τον λόγο αυτό.ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ.Ευχαριστώ...
Οι ερωτησεις κ οι απαντήσεις δίνονται ανάλογα: την μορφωση,τα βιώματα, την όρεξη κ την προσωπική άποψη το εκάστοτε εξομολογημένου η σχολιαστή. Σε καθε ερωτηση δίνονται απαντήσεις. Ποία ειναι η πιο σωστή ;Αυτη που βολευει,η ηθική απάντηση, η νομικού περιεχομένου απάντηση ,η λογική, απάντηση, η θρησκευτικού περιεχομένου απαντηση,η πολιτισμικού περιεχομένου απαντηση,η φιλοζωικού περιεχομένου απάντηση, η οικονομικού περιεχομένου απάντηση ,κ.ο.κ???Να ειχαμε να λέγαμε. Κ πριν βιαστεις να απαντήσεις σκεψου τον Ρομπέν των δασών αν ηταν σωστο αυτο που έκανε.
Πιστεύω ότι από όσα περιγράφεις στην εξομολόγηση, τίποτε δε γίνεται επίτηδες. Καμιά φορά ξεφεύγουμε στο σχόλιο επί σχολίου.Επίσης, η υποκειμενικότητα των καταστάσεων, όπως δίνονται εδώ μέσα, δε βοηθάει.Σε πολλές εξομολογήσεις έχω εκφραστεί με μειωτικό, προσβλητικό τρόπο. Δε σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω ότι για το πρόσωπο που εξομολογείται είναι σημαντικό θέμα. Αλλά δε το αξιολογώ, ως τρίτος παρατηρητής, ως σημαντικό γενικότερα. Αν θες ως μια έμμεση προτροπή ότι δίνεται πολυ σημασία στα λόγια και όχι στην ουσία. Π.χ. στις εξομολογήσεις του στυλ "του είπα, μου είπε, οι άλλοι είπαν, τι γνώμη έχετε".Τέλος να σου πω ότι υπάρχουν εξομολογήσεις που παίρνουν ΜΗΔΕΝ σχόλια. Πως λες να νιώθουν αυτοί; Στην τελική, μία εξομολόγηση με 20 τρολοσχόλια δίνει στον άλλον το στοιχείο ότι πρέπει να δει αλλώς τα πράγματα (όχι τόσο σοβαρά, όσο τα νιώθει ή τα περιγράφει, πιο αναλυτικά γιατί λέει λίγα και αδιάφορα για το θέμα κτλ.)
ΟΚ, συμβαίνει και αυτό που περιγράφεις. Αλλά το να κάνω εγώ διάλογο με κάποιο άλλο πρόσωπο κάτω από μία εξομολόγηση, δεν αποτρέπει κάθε άλλο τρίτο να μπει και να σχολιάσει και να ''δώσει απαντήσεις'' στον εξομολογούμενο.
Αμα γραφουν παπαριες λογικο ειναι να τους παιρνουμε στο ψηλο,αμα παλι γραφουν κατι που ειναι οντως να απαντησουμε σοβαρα απανταμε σοβαρα και δεν τους δουλευουμε
Αστα λα βιστα μπεϊμπι!Αϊλ Μπι Μπακ!Ειπε ο δικός σου μαχόμενος για το καλο της αθρωποτητας.Ντοντ πουσ ιτ!Αϊ μαϊκ γιου ε γορ γιου ντοντ μπιλιβ ιτ.Ειπε ο Τζον (βετερανος στο περιθώριο) μαχόμενος τον αμερικανικο φασισμό.Σημειώσατε χ
Φιλε μου, ουτε πληρωνομαστε ουτε ενσημα μας κολανε. Τη γκαυλαντα μας κανουμε και λεμε μια γνωμη. Οποιος θελει καποιον να ασχοληθει μονο σοβαρα με το προβλημα του να απευθυνθει στον αρμοδιο ειδικο.
Μα ναι. Παλιά ήμουν από τα άτομα που είχα πολλές συστολές ακριβώς για το θέμα κατάχρησης χώρου ή να μη γίνω προσβλητική αλλά μετά άρχισαν να μας λένε λίγο πολύ πόσο ατελείς σχολιαστές είμαστε(χαίρω πολύ) αλλά οι κριτικές είναι αμφίδρομες μετά.
Κάποιοι ενοχλούνται άλλοι όχι, άλλοι έτσι κι αλλιώς τρόλλαραν οπότε το προκαλούν. Τρομερές ασέβειες σπάνια γίνονται και συνήθως έχουν κυρώσεις πάντως.Ας έχουμε ένα ήρεμο υπόλοιπο βραδιού.