ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.10.2017 | 12:01

Επαναφέροντας τον παλιό μου εαυτό...πως;

Είμαι 28 ετών & τα τελευταία 2 χρόνια εχω παρει 12 κιλα. Ήμουν πάντοτε σταθερή στα 62, με ύψος 1,70. Στο ενδιάμεσο διάστημα βίωσα ανεργία, εντονη καθιστική ζωη, τεραστιο αγχος και στρες με την διπλωματική μου, σταματησα να γυμνάζομαι γιατι...δεν είχα το κουράγιο, που και που έτρωγα απέξω (νορμαλ πχ 1 φορά στις 2 εβδ) και ξαφνικά ηρθα αντιμέτωπη με 74 κιλα. Ο σύντροφος μου με υποστηρίζει ψυχολογικά και προσπαθεί να με ενθαρρύνει να εξασκουμαι εστω ενα 20λεπτο την ημέρα.Οι γονείς μου και καποιοι στενοί συγγενείς μου που τους εχω το θάρρος μου ειπαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να τα χασω επειδή δεν ήμουν ποτέ έτσι.Αισθάνομαι τοσο απαίσια. Δεν μου κανουν τα ρούχα μου. Και φοβάμαι πως αν έρθει και παιδάκι, που προσπαθουμε εδω και λιγο καιρο, ότι θα χασω τον έλεγχο με τα κιλά.Το πρόβλημα μου είναι οτι σιχαίνομαι το γυμναστήριο ως συνολική επιλογη. Θα σας παρακαλουσα αν κάποιος γνωρίζει με ποιους τρόπους θα μπορούσα να ξεκινήσω ενα πρόγραμμα που να βοηθήσει. Συνεχώς κλαιω κρυφά τις τελευταίες μέρες, ζοριζομαι πολυ ψυχολογικά με την απώλεια κιλών γιατι απο εκεί που χορευα καποτε επαγγελματικα εχω φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να ανεβω μια ανηφόρα. Και κυρίως δεν θελω να αλλάξει η εικονα του συντρόφου μου για μένα, οσο κι αν με διαβεβαιωνει οτι δεν τον επηρεάζει. Καθε συμβουλή θα την εκτιμουσα ιδιαίτερα.Ευχαριστώ που με ακουσατε.
4
 
 
 
 
σχόλια
θέλει κόπο, υπομονή και επιμονή για να τα χάσεις. Στη δική μου περίπτωση, που επίσης πήρα μέσα σε ένα χρόνο τόσα κιλά, ξεκίνησα κόβωντας τα γλυκά, αναψυκτικά, ποτά. Μαχαίρι όμως. Καθόλου ζάχαρη. Περπατάω μια ώρα κάθε μέρα και με όποια ευκαιρία παραπάνω. Επίσης, μείωσα τη γλουτένη (ό,τι περιέχει σιτάρι, κριθάρη, βρώμη). Φροντίζω να παίρνω πρωϊνό, σίγουρα μεσημεριανό, αλλά δεν τρώω ποτέ μεγάλη μερίδα και αποφεύγω να είναι κάτι με γλουτένη (μακαρόνια). Ενναλλακτικά, επειδή δεν τρώω τόσο γλουτένη, μαγειρεύω κεχρί, ρύζι, φαγόπυρο και κινόα. Τρώω ένα γιαούρτι ή φρούτο ή δυο φρυγανιές με ταχίνι πριν τις 8 το βράδυ. Χάνω σιγά - σιγά τα κιλά, αλλά ήδη έχω μεγάλη διαφορά. Τηρώ τη διατροφή αυτή για 3 μήνες τώρα και σκοπεύω να συνεχίσω. Επίσης, εναλλακτικά τρώω φρούτα. Αν κάνεις προσπάθεια, βήμα-βήμα, χωρίς βιασύνη και φτιάξεις ένα δικό σου πρόγραμμα, θα τα καταφέρεις σίγουρα. Εγώ, δεν ήθελα να τα χάσω απότομα. Και είμαι ικανοποιημένη με 3 κιλά το μήνα. Αλλά, όπως είπα, είναι ήδη μεγάλη η διαφορά. Καλή σου συνέχεια.
Γραψου σε μαθηματα ζουμπα θα ξετρελαθεις και θα εκτονωνεσαι. αν εισαι οικονομικα καλα γραψου κ σε γιογκα γυμναζεται πολυ ωραια το σωμα ,αοκτας ευλυγισια κ ηρεμεις
Αν εχεις τη δυνατοτητα πηγαινε σε διατροφολογο. Αν οχι, προς Θεου μην αρχισεις καμια διαιτα απο το INTERNET. Απλως κοψε τα τηγανιτα, τα γλυκα καθε μερα και φροντισε να τρως πολλα λαχανικα. Αν δε σου αρεσει το γυμναστηριο, περπατα. Ξεκινα με 10 λεπτα και σιγα -σιγα το αυξανεις.
Εφόσον δεν μπορεις να κανεις γυμναστικη και γενικά δεν σου αρέσει. Το μονο που μπορείς να αλλαξεις είναι η διατροφή σου έτσι θα χάσεις κιλά εφόσον το θες. Αν θες να χάσεις κιλά κάντο για σένα και οχι για τους αλλους γιατί αλλιως αν πιέζεις τον εαυτό σου δεν θα λειτουργήσει. Γενικά μην το έχεις συνέχεια στο μυαλό σου σαν εμμονή ,ΑΣΕ τον εαυτό σου ελεύθερο απλα διόρθωσε την διατροφή σου (δλδ οχι γεύματα μετα τις 8 βαριά κλπ,τηγανητά και τέτοια). Και αν μπορείς μια φορά την βδομάδα αθλησου δλδ περπάτημα ,λίγο τρέξιμο ..light πραγματα γενικά. Αυτά :)