ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.4.2024 | 13:37

Περί αυτοπεποίθησης

Καταλήγω στο συμπέρασμα μετά από χρόνια (36 ετών) και έπειτα από συζητήσεις με φίλους ότι στο θέμα γυναίκες και φλερτ είμαι πάτος γιατί δεν είχα αυτοπεποίθηση από μικρός και γενικότερα άνεση στις ανθρώπινες επαφές και στο να τσαλακώνω τον εαυτό μου. Αντίθετα έχω την αυτοπεποίθηση του καλού μαθητή - απουσιολόγου (ήμουν και τα δύο) σε θέματα που άπτονται συνεντεύξεις για δουλειά (άσχετα αν άλλαξα μετά από καιρό) και σε θέματα τήρησης της νομιμότητας που θα κάνω άνετα παρατήρηση στον άλλον χωρίς φόβο.
16
 
 
 
 
σχόλια

Κάτσε τότε να αναρωτηθείς το εξής : Εσύ θα γοητευόσουν από την εικόνα μίας γυναίκας που εμφανίζεται άμεμπτη και ανώτερη σε όλα ενώ παράλληλα "τηρεί μητρώα" ή καιροφυλακτεί να βάλει απουσία σε κάθε στραβοπάτημα ενός με τον οποίο πρόκειται να σχετιστεί ;
Αν δε μπορέσεις να δώσεις απάντηση σε αυτό, να προσθέσω ότι δύο άνθρωποι που λένε μόνιμα αυτό που σκέφτονται για τον άλλο ή είναι παντός καιρού "ο εαυτός τους" , δεν πρόκειται να παραμείνουν για πολύ μαζί.

Δεν συμπεριφερόμαστε φλατ σε όλους. Αυτό έχω να σου πω εγώ.
Αλλιώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε άτομα που μας ενδιαφέρουν ερωτικά, αλλιώς σε φίλους κι αλλιώς στην οικογένεια.
Ανάλογα με το τι είδους σχέση θέλουμε να έχουμε με το κάθε άτομο.
Το πώς τσαλακώνει κανείς τον εαυτό του (γιατί δεν αργεί το τσαλάκωμα να γίνει αυτογελοιοποίηση) είναι μεγάλη συζήτηση.
Και μιας και ακούγονται και πολλά περί αυτοπεποίθησης και θίγεις κι εσύ κι αυτό το θέμα, το ότι κάθισες δηλαδή με τους φίλους σου και βγάλατε συμπέρασμα ότι σου λείπει η αυτοπεποίθηση και συμφώνησες κι εσύ, δεν ξέρω αν συζητήσατε το βασικότερο περί αυτοπεποίθησης που κανένας δεν φαίνεται να το σκέφτεται: Αυτοπεποίθηση δίνει σε κάποιον η αποδοχή. Σε οποιοδήποτε τομέα. Δεν εννοώ το ''προσκύνημα'' σε μια δήθεν ανωτερότητα του άλλου, αλλά έστω και η μικρή αποδοχή από τους άλλους. Μικρή στην αρχή που μπορεί με τον καιρό να μεγαλώσει.
Θα πρέπει να είναι κάποιος βαθιά ανόητος ή βαθιά απελπισμένος για να έχει αυτοπεποίθηση ''από μόνος του''.
Αν ας πούμε στον τομέα της εργασίας αναγνωρίζεται ο κόπος κι είναι κάποιος καλοπληρωμένος, τού ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση.
Στον έρωτα αν βλέπει ότι έχει έστω και μια στοιχειώδη πέραση, τότε χτίζεται η αυτοπεποίθηση.
Αλλιώς έχω δει μπροστά μου ανθρώπους με πολύ επηρμένες συμπεριφορές του στυλ ''αυτήν τώρα την έχω'', με πολλή αυτοπεποίθηση που όμως φαίνεται ότι δεν πηγάζει από ό,τι έχουν αλλά από τις ελλείψεις τους κατά έναν περίεργο τρόπο, δηλαδή ανθρώπους ούτε όμορφους ούτε ευκατάστατους ούτε ταλαντούχους σε κάτι και τρώνε επικές χυλόπιτες, το έχω δει να συμβαίνει μπροστά μου, λόγω υπερβολικής αυτοπεποίθησης.
Όλα να έχουν ένα μέτρο λοιπόν.
Και το ξαναλέω , την αυτοπεποίθηση στη δίνει η αντίδραση των άλλων. Ή η αναγνώριση σε κάποιον προσωπικό ή επαγγελματικό τομέα.
Το να λέει κάποιος λοιπόν ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση έτσι γενικά κι αόριστα, άρα τι κάνει; αρχίζει και αυτοκαμαρώνεται και πλασάρεται ως κελεπούρι στους άλλους δεν είναι λύση.
Οι άλλοι και οι εμπειρίες της ζωής θα του προσφέρουν αυτοπεποίθηση, θα του πουν αν αξίζει να έχει αυτοπεποίθηση, οι άλλοι θα του δείξουν αν είναι όμορφος και τον θέλουν ή αν τον θέλουν για φίλο ή συνεργάτη ή οτιδήποτε.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με τη νομιμότητα, πάνω σε ποιά θέματα κάνεις παρατηρήσεις δηλαδή στους άλλους και μάλιστα με θάρρος κιόλας όπως λες αλλά η τελευταία αυτή πρόταση της εξομολόγησης μού βγάζει ότι είσαι κάπως συντηρητικός σαν άνθρωπος.
Αν δεν είσαι, συγνώμη, σου λέω απλώς ποιά σκέψη μού γέννησε αυτό που γράφεις.
Αφού έχεις φίλους κοίταξε αν σ' ενδιαφέρει να γνωρίσεις κάποια μέσω κοινής παρέας ή να σου προτείνουν εκείνοι κάποια γνωριμία με φίλη τους ή φίλη φίλης τους ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο και πάει λέγοντας.
Αφού έχεις αυτοπεποίθηση στις συνεντεύξεις για δουλειά κι ήσουν και καλός μαθητής, τότε πιθανόν να μην δείχνεις το ανάλογο ενδιαφέρον στο φλερτ προεξοφλώντας πιθανή απόρριψη.
Ή να διστάζεις για κάποιον άλλο δικό σου λόγο.
Αφού είσαι πάντως σούπερ επικοινωνιακός στα υπόλοιπα, δοκίμασε και στον ερωτικό τομέα. Καλή τύχη.

Πως ένα ομολογημένα μοναχικό άτομο σαν κι εσένα γράφει τόσα κατεβατά συμβουλών για διαπροσωπικές σχέσεις, δεν το καταλαβαίνω.

Δεν είναι συνεπές με την πραγματικότητα σου έτσι όπως ΕΣΥ την παρουσιάζεις.

BlackHoleSun
Εν μερει εχεις δικιο. Απο την αλλη ενα ατομο μη μοναχικο δεν εχει το χρονο αλλά και τη διαθεση να γραψει. Επισης τα προβληματα των άλλων τα βλεπουμε με πιο καθαρο ματι και πιο ευκολα δινουμε λυσεις γιατι δεν εμπλεκομαστε συναισθηματικα. Στα δικα μας ειναι που κολλαμε ολοι.

Απάντηση προς άτομο Χ: Δεν είναι ότι τα προβλήματα των άλλων τα βλέπουμε με πιο καθαρό μάτι και δίνουμε πιο εύκολα λύσεις γιατί δεν εμπλεκόμαστε συναισθηματικά. Αυτό που γράφετε εσείς δηλαδή.
Δεν είναι θέμα λύσεων.
Δεν προσφέρω καμία λύση γιατί λύσεις δεν υπάρχουν για κάποια πράγματα. Και στη συγκεκριμένη εξομολόγηση εδώ περί αυτοπεποίθησης έκανα μια ανάλυση με βάση κάποια βιώματά μου αλλά και μερικές αντικειμενικές αλήθειες.
Δεν είναι θέμα λύσεων, είναι θέμα ενσυναίσθησης και κατά πόσο έχει διάθεση κάποιος άνθρωπος να μπει στη θέση του άλλου.
Επίσης όπως έχω ξαναπεί οι μόνοι άνθρωποι δεν είναι χαζοί ούτε άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους ούτε ανίκανοι να πράξουν ό,τι και οι άλλοι.
Απλά είναι άνθρωποι χωρίς τύχη. Άνθρωποι που δεν γίνονται πιεστικοί στη σχέση τους με τους άλλους.
Άνθρωποι που δεν ξεφτιλίζουν ούτε φέρνουν σε δύσκολη θέση την προσωπικότητα των άλλων ούτε τη δική τους.
Κι έτσι καταλήγουν μόνοι.
Άνθρωποι που δεν έχουν σκοπό να δουλέψουν τον άλλο για να κερδίσουν κάτι (π.χ. την παρέα του) κι έτσι καταλήγουν μόνοι.
Δεν είναι θέμα κολλήματος.
Είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν τη μοναξιά μόνο κατ' όνομα και δεν έχουν ιδέα τι είναι. Κι αν κάποτε βρίσκονταν αντιμέτωποι με πραγματική μοναξιά δεν θα άντεχαν ούτε μισή μέρα και καθόλου υπερβολικός δεν είμαι. Προκειμένου να μη μείνουν μόνοι θα έβαζαν μπρος όλα τα χειριστικά τους κόλπα ώστε να βρουν παρέα. (ή συμπαραστάτες όπως το λέω εγώ).
Μέχρι και παλιούς συμμαθητές τους ή γείτονες ή συγγενείς που έχουν να τους δουν πενήντα χρόνια θα ξέθαβαν στην αναζήτηση παρέας.
Η μοναδική λύση που πρέπει να δίνεται σε έναν μόνο άνθρωπο είναι μόνο η εξής: ''Δεν έχεις παρέα; Έλα να με βρεις να γνωριστούμε να δούμε αν θα ταιριάξουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε παρέα''. Σκέτα. Τίποτα άλλο.
Το ίδιο και στους ερωτικά μόνους ανθρώπους. Άμεση γνωριμία.
Αν κάποιος άνθρωπος δεν έχει σκοπό να βοηθήσει τον μόνο άνθρωπο με αυτόν τον τρόπο τότε να κάνει σιωπή και βουβαμάρα.
Τίποτα άλλο.
Μια αγαπημένη μου ποιήτρια( η καλύτερη ελληνίδα μεταπολιτευτική ποιήτρια κατά τη γνώμη μου) έχει γράψει τον εξής στίχο: ''Όποιος δεν έχει τίποτα μονάχα αυτός ξέρει το τίποτα. Καμιά κουβέντα από κανέναν άλλο''.
Να αγιάσει το στόμα της και το χέρι της που το έγραψε.
Η μοναξιά λύνεται πρακτικά.
Όχι με σαχλαμάρες δήθεν συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει ο μόνος άνθρωπος. Συμβουλές που δίνονται από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι θα πει μοναξιά.
Συμβουλές σε στυλ ''βγες από την αδράνεια'' ή ''η αλλαγή δεν σου είναι προσφιλής'' και πήγαινε γράψου χορό να βρεις παρέα.
Να ξεφτιλίζει δηλαδή κάποιος (ακόμα και άθελά του) την προσωπικότητα κάποιου μόνου ανθρώπου, ειδικά αν είναι και σε μεγάλη ηλικία λέγοντάς του ''πήγαινε χόρεψε ή τραμπαλίσου ή πήγαινε σε σύλλογο ορειβατών ξέρω γω να βρεις παρέα''.
Ή κάτι αοριστίες σαν αυτές που ανέφερα και παραπάνω, περί αδράνειας και αλλαγής που υποτίθεται δεν είναι προσφιλής στον μόνο άνθρωπο.
Χθες ας πούμε βράδυ που ήμουν στο σινεμά κατάμονος γι' άλλη μια φορά έβλεπα όλες αυτές τις παρέες τριγύρω μου και τα ζευγάρια και σκεφτόμουν πάλι αυτές τις απαντήσεις που λαμβάνουν οι μόνοι άνθρωποι εδώ μέσα και το πόσο ανυπόστατες είναι.
Στο τσακ ήμουν να φωνάξω (τρόπος του λέγειν) μήπως απ' όλους αυτούς που ήταν γύρω μου μπαίνει κανένας εδώ στη στήλη και γράφει αυτές τις άκυρες συμβουλές για τη μοναξιά.
Να κοιταχτούμε πρόσωπο με πρόσωπο τουλάχιστον να δούμε ότι δεν γίνεται να δουλευόμαστε. Απλά δεν γίνεται.
Τέλος πάντων. Αυτό είναι το θέμα αν με καταλαβαίνετε.

Για περίμενε λίγο. Γιατί μέσα από αυτά που γράφεις, προκαλείς. Έστω και αν δεν το καταλαβαίνεις. Εγώ μπήκα να πρωτογράψω πριν ένα μήνα αλλά σε διαβάζω από παλιά εδώ. Και επειδή έχω δυνατή μνήμη, θυμάμαι μέχρι που σου προτάθηκε και συνάντηση από άλλα μέλη (Caravan τότε και λοιπούς), αλλά εσύ δεν δέχτηκες και κρύφτηκες πάλι πίσω από την ανωνυμία. Τα θυμάμαι σα να είναι τώρα. Και επειδή μέσα στα χρόνια έκανες τη μοναξιά σου σημαία, θα σου τη γυρίσω πίσω σύμφωνα με αυτό που γράφεις τώρα εδώ. Αντιγράφω :
"Η μοναδική λύση που πρέπει να δίνεται σε έναν μόνο άνθρωπο είναι μόνο η εξής: ''Δεν έχεις παρέα; Έλα να με βρεις να γνωριστούμε να δούμε αν θα ταιριάξουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε παρέα''. Σκέτα. Τίποτα άλλο".
Λοιπόν, εδώ είμαι. Πες μου ώρα και μέρος. Στο email, που με το που γράφτηκα, ρύθμισα επιλογή "να φαίνεται στους εγγεγραμμένους χρήστες". Αφού είσαι χρήστης, θα το βλέπεις. Γράψε μου όνομα, ώρα και μέρος (κάπου στην Αθήνα) και θα είμαι εκεί. Αν θυμάμαι καλά σε λένε Γιώργο.
Να δούμε αν ταιριάξουμε, να κάνουμε παρέα όπως λες. Αν δεν δεχτείς, σημαίνει λόγια και φούμαρα είναι αυτά που γράφεις. Περιμένω.
Γιάννης.

Κύριε Γιάννη (ή Rocker) κατ' αρχάς έχει καταργηθεί η δυνατότητα εμφάνισης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης των χρηστών ό,τι κι αν επιλέξουν. Θα μπορούσες να το δοκιμάσεις να δεις αν όντως φαίνεται. Δεν φαίνεται τίποτα σε κανέναν χρήστη. Κανένα προφίλ και καμία ηλεκτρονική διεύθυνση δεν φαίνεται παρά μόνο τα τελευταία σχόλια κάποιου αν πατήσει πάνω στο όνομα του εκάστοτε χρήστη. Έχει καταργηθεί από το site πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα που γράφεις: Ένα πράγμα για το οποίο μπορώ να κομπάζω δικαιωματικά είναι η μνήμη μου.
Επειδή λες ότι έχεις δυνατή μνήμη.
Έχω καταπληκτική μνήμη. Τόσο καλή που μου έχουν πει ότι δεν χρειάζεται να θυμάμαι τόσες λεπτομέρειες σχεδόν από οτιδήποτε.
Σχετικά με τη συνάντηση που λες επειδή όπως ισχυρίζεσαι με διαβάζεις από παλιά, το μόνο πράγμα που μου είχε πει η Caravan (αυτό στο δίνω, έχεις σχετικά καλή μνήμη, μπράβο) ήταν να βρεθούμε σε μια ώρα έξω από ένα ζαχαροπλαστείο να με δει να μιλήσουμε.
Κι έπρεπε τότε (σύμφωνα με τη γνώμη τη δική σου αλλά και πολλών άλλων) να τρέξω εγώ σ' εκείνο το ραντεβού που μου έκλεισε η συγκεκριμένη, να παρατήσω οτιδήποτε έκανα, σαν να κρέμεται η ζωή μου από τη γνωριμία μαζί της. Ή από τη γνωριμία με τον οποιονδήποτε.
Σαν να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Οι μόνοι άνθρωποι όμως (ή μάλλον ας αφήσω τους άλλους απέξω), εγώ λοιπόν για να είμαι πιο ξεκάθαρος αφού μου το έκανες τόσο προσωπικό έχω τον εαυτό μου πολύ παραπάνω στην αξιολόγηση από ένα απλό πειραματόζωο ή κάτι αξιοπερίεργο ώστε να πρέπει να τρέχω σε συναντήσεις που κλείνουν εντελώς ξαφνικά οι άλλοι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη διαδικτυακή μας συνομιλία και μάλιστα σε μέρος της επιλογής τους όπως έγινε τότε με το συγκεκριμένο άτομο της στήλης.
Δεν είμαι κάποιου είδους εξωτικό πουλί ή αξιοπερίεργο αντικείμενο ώστε να πρέπει να αποδείξω τα λεγόμενά μου και την ύπαρξή μου στον οποιονδήποτε δίνοντας το παρόν στο χώρο του μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν απορία να δουν τη φάτσα του μόνου τύπου.
Ακόμα κι αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή κάποιοι ήθελαν να ικανοποιηθεί απλώς η περιέργειά τους να δουν τη φάτσα του μόνου τύπου και τίποτα άλλο μέσα από ένα γεγονός που συνέβη μια φορά το 2016-2017, πριν τόσα χρόνια και σχεδόν όλοι το αντιμετωπίζετε σαν τη σπουδαία και τρανή ευκαιρία ενός μόνου ανθρώπου να γνωριστεί με κάποιον, δείχνει πόσο επιδερμικά κι επιφανειακά αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων τους μόνους συνανθρώπους τους.
Αν κάποιος δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό που λέω κι ότι αυτή η αντιμετώπιση του στυλ ''έλα τώρα εκεί που σου λέω για να μου αποδείξεις ότι υπάρχεις και ζεις έτσι'' συνιστά μια ελαφρά απρέπεια δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.
Προσωπικά πάντως δεν θα αντιδρούσα έτσι απέναντι σε κανέναν άνθρωπο και δεν το έχω κάνει ποτέ και με τα υπέροχα σχόλιά μου εδώ μέσα.
Δεν αντιμετωπίζω τους άλλους ποτέ με τη λογική ''λες ότι είσαι ανάπηρος; έλα να μου αποδείξεις ότι δεν έχεις χέρια ή πόδια''.
Γιατί ακριβώς αυτή είναι η νοοτροπία όσων ζητούν να τους αποδείξω τα βιώματά μου με τέτοιον τρόπο.
Αυτή ήταν και στο παρελθόν η αντιμετώπιση εδώ μέσα από τα συγκεκριμένα άτομα που αναφέρεις.
Αυτά περί ανωνυμίας δεν αξίζει να τα σχολιάσω καν.
Επειδή έχω και παρελθόν με την παλιά στήλη του site που λεγόταν ''σε αναζητώ'' κι έχω ζήσει και διάφορα ευτράπελα εκεί.
Τρεις εξόδους με άτομα που βγήκαμε μια φορά και μετά σταμάτησαν να επικοινωνούν απροειδοποίητα (πήγαμε απλώς σε τρία διαφορετικά σινεμά μαζί και με το ένα από αυτά και για λίγο περπάτημα και τέλος) και όλα τα υπόλοιπα άτομα ήθελαν απλώς διαδικτυακή επικοινωνία, χαζολόγημα μέσω ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων και φωτογραφιών και βίντεο (που δεν τα αντέχω καθόλου αυτά ούτε ασχολούμαι) καθώς και κάποια άλλα άτομα που μου απάντησαν από την πρώτη τους επικοινωνία με mail μαζί μου ότι θέλουν να μου ευχηθούν να είμαι καλά και καλή τύχη και δεν ενδιαφέρονταν να γνωριστούμε από κοντά.
Χώρια και τις λίγες περιπτώσεις που απλά έλαβα στα εισερχόμενά μου υβριστικά μηνύματα με χυδαίο τρόπο και στα οποία δεν απάντησα καν.
Το ποιός προκαλεί λοιπόν και ποιός όχι και ποιοί κρύβονται πίσω από ανωνυμίες άστο καλύτερα.
Ενδιαφέρουσα η περίπτωση που θες να κάνουμε παρέα και να δούμε αν θα ταιριάξουμε αλλά (επειδή αυτή η μνήμη μου επαναλαμβάνω είναι τέλεια) θυμάμαι ότι σε μία εξομολόγηση πριν λίγο καιρό στην οποία απαντώντας κάτω από σχόλιό σου σε προσφώνησα ''φίλε μου'' από ευγένεια μού απάντησες μεταξύ άλλων τη φράση ''δεν είμαι φίλος σου''.
Τέλος πάντων, διαγράφηκαν τα επίμαχα σχόλια, δεν ξέρω με ποιανού πρωτοβουλία (όχι δική μου πάντως γιατί είμαι κατά της λογοκρισίας) και να είμαστε καλά να τα θυμόμαστε.
Είναι νόστιμο αυτό που μου λες ''Αν δεν δεχτείς, σημαίνει λόγια και φούμαρα είναι αυτά που γράφεις. '', απλά πιστεύω πως όλοι εδώ μέσα είμαστε λιγότερο ή περισσότερο ώριμοι άνθρωποι και δεν το εννοώ αποκλειστικά ηλικιακά οπότε θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε ποιοί άνθρωποι γράφουν με απόλυτη ειλικρίνεια και διαύγεια και ποιοί όχι.
Αν τα δικά μου βιώματα τα θεωρείς φούμαρα σε περίπτωση που δεν δεχτώ όπως λες να συναντηθούμε και δεν μπορείς να διακρίνεις την αλήθεια τους τότε πραγματικά μάλλον δεν θα μπορέσουμε να ταιριάξουμε στην παρέα που υποτίθεται προτίθεσαι να προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Με τα υπέροχα σχόλια σου. Αν μη τι άλλο έχεις χιούμορ ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Γιατί με τα υπέροχα σχόλια σου προσβάλλεις τους πάντες αλλά ούτε αυτό το καταλαβαίνεις

Θα σου απαντήσω σε ένα προς ένα.
- Ακόμα και να μην είσαι στην κατάσταση του πειραματόζωου, σε αυτήν του αξιοπερίεργου είσαι σίγουρα. Και όχι μόνο για μένα, αλλά και για πολλούς άλλους εδώ μέσα όπως θα έχεις μετά από τόσα χρόνια διαπιστώσει. Η διαφορά, είναι ότι "πειραματόζωο" μπορεί κάποιος να γίνει (ή να μη γίνει) με δική του πρωτοβουλία.
"Αξιοπερίεργο" όμως (αρνητικά δυστυχώς για σένα), δεν εξαρτάται από το χέρι του αν θα γίνει, παρά μόνο όπως τον βλέπουν και τον κρίνουν οι άλλοι, αφού φροντίζει να εκθέτει ανελλιπώς τον εαυτό του (όπως εσύ) με εξομολογήσεις και σχόλια οδυνηρού τύπου σε συγκεκριμένη στήλη όλα αυτά τα χρόνια. Ένας που έχει κάνει τη μοναξιά φιλοτιμία και τη μοναχικότητα σημαία και που είναι σα να λέει : " Είμαι μόνος, ΜΌΝΟΣ, λυπηθείτε με ! ".
- Κανείς δεν θέλει ένας άνθρωπος να πονάει και να υποφέρει, για οποιονδήποτε λόγο. Έτσι, του προτείνει μέχρι και συνάντηση, ώστε να απαλύνει τον πόνο του και να του δώσει (όπως και στον εαυτό του φυσικά) μία ευκαιρία γνωριμίας.
Και πραγματικά, γράφεις σα να "κρέμεται η ζωή σου από τη γνωριμία με κάποιον". Και αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεσαι, ακόμα χειρότερα αφού δεν είσαι σε θέση τότε να κατανοήσεις ούτε τα ίδια σου τα γραφόμενα ή τον αντίκτυπο που έχουν.
- "Τα υπέροχα σχόλιά μου εδώ μέσα". Δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου. Δεν είδα όμως κανέναν άλλο να γράφει ότι σε επιβεβαιώνει και προπαντός να τα θεωρεί υπέροχα. Προσωπικά, τα θεωρώ από αντιφατικά έως ασυνάρτητα. Όπως γράφεις την άποψή σου, γράφω τη δική μου και ας μη σε πειράζει.
- Δεν με ενδιαφέρει αν παλιά "Στο αναζητώ" κάηκες με 3 ή 13 άτομα. Δεν αποτελεί αυτό δικαιολογία, κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική.
Εγώ απλή παρέα πρότεινα και για σένα και για μένα, σε σημείο επιλογής σου. Ούτε ερωτήσεις αδιάκριτες ή προσωπικές, ούτε τίποτα. Φίλος (ή εχθρός) δε μπορώ να είμαι από την αρχή με κανέναν. Η φιλία -εάν έρθει- έρχεται με τον καιρό, μέσα από κοινά βιώματα και δοκιμασίες. Μάθαμε όλοι το "φίλε μου" από την αρχή και υποβιβάσαμε την έννοια. Και δε με νοιάζουν οι υποκριτικές ευγένειες, αλλά η αμεσότητα. Εδώ, δεν είμαι τυχαία με το nick αυτό που βλέπεις !
- Μετά από τόσα χρόνια που γράφεις (και επειδή έχω όντως καλή μνήμη), έχω διασταυρώσει ως τώρα ότι είναι αλήθεια αυτά που έχεις γράψει για σένα. Είσαι 40, ζεις ολομόναχος, θυμάμαι γιορτάζεις Αύγουστο (Λέων), νομίζω μένεις κάπου νότια προάστια, και τα ενδιαφέροντά σου ισχύουν. Αυτό που δεν δέχομαι με τίποτα και ούτε μπορείς να με πείσεις, είναι ότι η μοναξιά σε πειράζει όσο εμφανίζεις ΕΣΎ ότι σε πειράζει. Είμαι σίγουρος ότι βολεύεσαι σε αυτήν. Επειδή (μαζί και με άλλους λόγους που δε θα μπω τώρα στον κόπο να στους γράψω) αποτελεί επίσης το άλλοθί σου ώστε να συνεχίσεις να γράφεις εδώ.
- Δεν είναι θέμα ωριμότητας ή αντίληψης πάνω στην ειλικρίνεια και διαύγεια κάποιου. Είναι ότι "στα ανώνυμα γραπτά" απλά δηλώνει κάτι και δεν αποτελεί για τον άλλο παρά μία κουκίδα, όσα κατεβατά ή ακόμα και τόμους να μου γράψει. Είμαι άπιστος Θωμάς, με την προσωπική επαφή και εμπειρία μόνο πείθομαι, και ας μην κερδίσω τον παράδεισο.
- Ίσως και να έχεις δίκιο ότι δεν θα ταιριάξουμε. Εγώ, πάντοτε στη ζωή μου μία μόνο φορά προτείνω κάτι. Απλή παρέα, να πίναμε ίσως μία μπύρα και να βλέπαμε τη θάλασσα. Την πρωτοβουλία δεν την ξαναπαίρνω, αλλά ακόμα και με την άρνησή σου μου δείχνεις πολλά. Φυσικά και περίμενα ότι μάλλον θα αρνιόσουν, αλλά δεν ήμουν σίγουρος.
- Και βασικά, συμπεραίνω ότι ναι, φούμαρα είναι αυτά που γράφεις, επειδή προσπαθείς να αποκτήσεις αξία στα μάτια των άλλων μέσα από σχόλια και (πρόσφατα και από εξομολογήσεις που έχεις σβήσει την επιλογή σχολίων). Και ότι έχουν απόλυτο δίκιο όσοι "στη λένε" . Και ότι σε όλα μα όλα τα σχόλια που κάνεις, καταλήγεις να μιλάς πάλι για τον εαυτό σου.
Πες και εσύ λοιπόν με τη σειρά σου τώρα ότι είμαι "μειωμένης αντίληψης" ώστε να ξεμπερδεύεις. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Από τη μεριά μου, είπα ό,τι είχα να σου πω ._

Rocker, μου απάντησες σε ένα προς ένα εκτός από το βασικότερο που αμέλησες: Την αρχή στο προηγούμενο σχόλιό μου που γράφω αναλυτικά ότι δεν γίνεται να σου στείλω mail γιατί έχει καταργηθεί από το site η δυνατότητα του να φαίνονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις οπότε και η ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω των χρηστών.
Ό,τι κι αν επιλέξει ο χρήστης.
Θα μπορούσες να το είχες τσεκάρει.
Οπότε μην δουλεύετε τον κόσμο εσείς οι ανώτεροι.
Εσύ που μου γράφεις κιόλας ότι με την άρνησή μου σου δείχνω πολλά.
Αλλά αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία σας με τους μόνους ανθρώπους.
Τους δουλεύετε μες στη μούρη τους προτείνοντας ανεφάρμοστες λύσεις και μετά τους κατηγορείτε και ως προβληματικούς κι από πάνω.

Με την ίδια τη δική σου "λογική" λοιπόν, και εσύ που έγραψες στην αρχή για την αδυναμία ανταλλαγής mails, ας μου έγραφες μόνο αυτό που είναι και το βασικότερο και ας μην συνέχιζες με τα υπόλοιπα κατεβατά ώστε να αναγκαστώ να απαντάω στο καθένα. Θα υπέθετα ότι θέλεις να βρεθούμε αλλά δεν γίνεται και θα έμενα εκεί. Εσύ όμως συνέχισες με ένα σωρό λόγους που μου δείχνουν το πασιφανές : ότι και να γινόταν ανταλλαγή mails δεν θα το ήθελες και πάλι, για όλους αυτούς τους παρακάτω λόγους. Θέλησες να μου γράψεις και αυτήν την πληροφορία επιπλέον (που δεν γνώριζα και σε ευχαριστώ) ίσως για να με βοηθήσεις με άλλους στο μέλλον. Γιατί να μην την πιστέψω και για ποιον λόγο να τη σχολιάσω ; Εντάξει, αφού το λες έτσι θα είναι. Πιάνεσαι λοιπόν εσύ τώρα από εκεί, μιας και δεν έχεις να πεις κάτι για τα υπόλοιπα. Υπάρχει έκφραση για αυτό : "περί άλλα τυρβάζεις".
Καμμία ανωτερότητα από μένα (αφού σου πρότεινα συνάντηση) αλλά εάν εσύ μέσα σου νοιώθεις κατώτερος και προβληματικός δε μπορώ να κάνω κάτι. Από εδώ και πέρα σε αγνοώ πλήρως.

Είναι πραγματικά κωμικοτραγικό όταν κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.
Αφού μου έσουρες τόσα(όπως ότι γράφω αντιφατικά και ασυνάρτητα ενώ είμαι ένα από τα λαμπρότερα παραδείγματα χρήσης σωστών ελληνικών, τεκμηριωμένων απόψεων κι ενσυναίσθησης εδώ μέσα) μετά πας να βγεις λάδι.
Άλλο το να γράψει κάποιος ότι διαφωνεί με τα λεγόμενά μου κι άλλο ότι είναι ασυνάρτητα.
Ποιοί γράφουν ασυνάρτητα και αντιφατικά εδώ μέσα το βλέπει όποιος είναι σε θέση να καταλάβει.
Κυρίως το ποιός ζει ασυνάρτητα το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας.
Πρώτα μου γράφεις ότι καλά κάνουν που μου τη λένε και μετά δείχνεις δήθεν ενδιαφέρον.
Εκτός αν εννοείς ότι μου λένε μπούρδες που είναι και το μόνο που συμβαίνει.
Μου έγραψες ότι προκαλώ με το γραπτό μου επειδή εξέφρασα τη θέση ότι η μοναξιά λύνεται με πρακτικό τρόπο κι ενδιαφέρον κι όταν σου απάντησα αναλυτικά σε αυτό χωρίς να σε προσβάλλω πουθενά τότε δεν σου άρεσε.
Και μετά είμαι εγώ ο παράλογος σύμφωνα με εσάς τους λογικούς με τις σούπερ κοινωνικές δεξιότητες που ούτε μια ολοκληρωμένη συζήτηση με επιχειρήματα δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να προσβάλλετε.
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που κάνετε παρέες εσείς οι τέλειοι.
Γιατί κυλάει ο τέντζερης και βρίσκει το καπάκι.
Σε ένα πράγμα έπεσες μέσα απ' όσα είπες: Ότι όντως θα αρνιόμουν ακόμα κι αν υπήρχε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε.
Δεν χαραμίζομαι μπροστά στον οποιονδήποτε δείχνει υποκριτικό ενδιαφέρον.

Απάντηση προς BlackHoleSun: Θα σου απαντούσα σοβαρά αν δεν έκανες αναφορά για να διαγραφεί η απάντησή μου κάτω από το σχόλιό σου σε αυτήν εδώ την εξομολόγηση: https://www.lifo.gr/lifoland/confessions/nayagio-0
Υπήρχε η απάντησή μου, μπήκες μετά από καιρό, δεν σου άρεσε και την λογόκρινες.
Αν όχι εσύ, ίσως κάποιος θαυμαστής σου τέλος πάντων. Σημασία έχει ότι εκείνη η ολόσωστη απάντησή μου διαγράφηκε.
Δεν πειράζει, εις άλλα με υγεία.
Θα σου απαντούσα επίσης σοβαρά αν δεν υπήρχε κοινωνικός ρατσισμός, δηλαδή αν δε θεωρούσες τους μόνους ανθρώπους ηλίθιους.
Αυτά τα λίγα.

Επίσης η απάντησή μου σε αυτά που γράφεις στα παρακάτω σχόλια περί του ότι είμαι εκτός κοινωνίας, έχω να σου απαντήσω τα εξής (πάντα με την ευφυϊα που με διακρίνει):
Αυτούς που είναι εντός κοινωνίας (αφού εγώ είμαι εκτός όπως λες), τους ακούμε καθημερινά στα ειδησεογραφικά δελτία ή σε καταστάσεις που βλέπουμε γύρω μας στον μικρό ή μεγάλο κοινωνικό μας κύκλο.
Δεν ξέρω σε ποιό πλανήτη ζεις αλλά το πιθανότερο είναι ότι τρολάρεις.
Δεν υπάρχει ούτε μία απάντησή σου πουθενά, με τη σειρά να τις πάρει κάποιος σε οποιαδήποτε εξομολόγηση που να μην είναι ένα μείγμα ειρωνείας, αποτυχημένου χιούμορ και ανυπόστατων λύσεων τις οποίες προτείνεις για να σπάσεις πλάκα.
Η λογική σου είναι εντελώς alpha male αρσενικού δηλαδή.
Αυτό είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που μπορώ να σου κάνω, πίστεψέ με. Το ότι δηλαδή θεωρώ ότι οι λύσεις που προτείνεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα ξέρεις κατά βάθος ότι είναι ουρανομήκεις ανοησίες απλώς τις λες για να σπάσεις πλάκα.
Γιατί αν δεν τις λες για να σπάσεις πλάκα τότε θα έπρεπε να κατατάξω όσα γράφεις στα λόγια ενός ανθρώπου ανίκανου να αντιληφθεί έστω και στοιχειώδη πράγματα από την καθημερινότητα της ζωής, από τις ανθρώπινες σχέσεις, ενός ανθρώπου που η ανοησία του φτάνει σε απύθμενα βάθη.
Η ανώτερότητά μου φαίνεται στο ότι σε θεωρώ απλώς ως alpha male αρσενικό που σπάει πλάκα και κάνει γνήσιο καγκούρικο χιούμορ εξαιτίας του βολέματός του.
Καλά δε μιλάμε για τη λέξη '''ενσυναίσθηση''. Ή σου είναι εντελώς άγνωστη ή για ανθρώπους με το δικό σου σκεπτικό μάλλον αυτή η λέξη θεωρείται ''νεοταξίτικη εφεύρεση ή προπαγάνδα'' (κλασική νεοφιλελέδικη αντίδραση δηλαδή).
Κι επειδή μίλησες για κοινωνία, ότι είμαι εκτός κοινωνίας ψυχή τε και πνεύματι, σου προτείνω να διαβάσεις ένα άρθρο εδώ του site (που μπορείς να βρεις παντού βέβαια) για όλους εσάς που είστε εντός κοινωνίας και την  υποτιθέμενη τελειότητά σας, τις κοινωνικές σας δεξιότητες κτλ... κτλ...
Καλή ανάγνωση εδώ:   https://www.lifo.gr/now/greece/endooikogeneiaki-bia-147-kliseis-tin-ime…
Εύχομαι να είναι ηλιόλουστος ο καιρός στον πλανήτη που ζεις. Και να μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα κυάλια σου μέσα από τα οποία βλέπεις τον κόσμο από το δωμάτιο του φανταστικού σου ανακτόρου.
Δεν μπορώ παρά να σου αφιερώσω το παλιό τραγούδι του συγκροτήματος Μίκρο που έλεγε στο ρεφρέν ''Στον πλανήτη happy, κανείς δεν κλείνει μάτι''.
Ψάξτο και καλή ακρόαση.

"Άνθρωποι που δεν έχουν σκοπό να δουλέψουν τον άλλο για να κερδίσουν κάτι (π.χ. την παρέα του) κι έτσι καταλήγουν μόνοι."

Όσοι έχουν παρέα, λοιπόν, δουλεύουν τους άλλους για να τους αποκτήσουν.

Δε νομίζω να χρειάζεται άλλη απόδειξη για το πόσο εκτός κοινωνίας είσαι, ψυχή τε και πνεύματι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ