ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.4.2024 | 15:31

περι προσπάθειας

Για εμάς τις κοπέλες μετα απο μια ηλικια είναι λιγο πιο δύσκολο να κοινωνικοποιηθουμε και ως εκ τούτου να βρούμε σύντροφο. Εσείς οταν λέτε εδω στα σχόλια οτι πρέπει να προσπαθούμε για να βρούμε, τί εννοείτε; Προσέχω την εμφάνισή μου και κρατώ τα ματια μου ανοιχτα αν δω κάποιον που με ελκύει να τοννπροσεγγίσω με small talk ίσως. Ετσι αντιλαμβάνομαι εγω την προσπάθεια. Τώρα το να πρέπει να βρω παρέα για να χαζολογάω σε καφετέριες, με συγχωρείτε αλλά δεν ειναι του στυλ μου και δεν με εκφράζει. Θα επρεπε να πιεστώ επομένως να κάνω φιλες για να βγαίνω και να κοινωνικοποιηθώ;; Δεν το μπορώ. Αυτό εννοείτε οταν λέτε προσπάθεια?? Εχω τις δυσκολίες μου αλλα και η τυχη δεν βοηθησε καθόλου ως τώρα και δεν ειμαι και μικρή. Τελικά μηπως ειναι θέμα τύχης λοιπόν;
11
 
 
 
 
σχόλια

Αφού γράφεις πως είναι για τις κοπέλες, ειλικρινά αφού έτσι το νιώθεις δεν έχω καμία διάθεση να στο χαλάσω αν και προσωπικά δεν θα έβαζα φύλο στη συζήτηση, θα μιλούσα γενικά για ανθρώπους.
Αλλά αφού το νιώθεις έτσι και μάλλον είσαι γενικά μόνη ερωτικά θα το δεχτώ.
Φυσικά το πρόβλημα που προκύπτει με τις κοπέλες είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες που ψάχνουν κάτι εφήμερο χωρίς να τους το πουν κατευθείαν, που δεν είναι ειλικρινείς απέναντί τους ώστε να ξέρουν κι εκείνες αν θα τον επιλέξουν ή όχι, που τις κοροϊδεύουν για να κερδίσουν πρόσκαιρο σεξουαλικό όφελος από αυτές και κατά τ' άλλα αδιαφορούν για την προσωπικότητά τους και τις αφήνουν να πιστεύουν ότι τις ερωτεύτηκαν γι' αυτό και επενδύουν σε μια ερωτική γνωριμία με κάποιον άντρα και συνήθως δίνουν πολύ περισσότερα πράγματα σε μια σχέση απ' ό,τι οι άντρες που απλά θέλουν να ικανοποιηθούν στον τομέα του σεξ.
Γι' αυτό και πληγώνονται κάποιες κοπέλες από τις γνωριμίες τους.
Υπάρχουν φυσικά και κάποιες που επιθυμούν κάτι εφήμερο, γι' αυτό θα έπρεπε και οι δύο πλευρές να είναι εντελώς ειλικρινείς από την αρχή της γνωριμίας σχετικά με το τι θέλουν από το άλλο άτομο και πού έχουν σκοπό να οδηγήσουν τη μεταξύ τους σχέση. Σε κάτι εφήμερο ή κάτι πιο μόνιμο; Να ξεκαθαριστεί από την αρχή αυτό.
Εγώ σε μία εφήμερη σχέση που έκανα, ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη στιγμή από την πλευρά της τι ήθελε, συμφώνησα και την ευγνωμονώ για την ειλικρίνειά της σε κάθε τομέα και για το ότι ήταν κοπέλα που ζητούσε να είσαι ο εαυτός σου και να είναι ο εαυτός της για όσο διαρκέσει. Απόλυτη ειλικρίνεια δηλαδή, ακομπλεξάριστα και ωραία.
Φυσικά και είναι και θέμα τύχης με την εξής έννοια: Πρέπει να θες κάποιο άτομο και να σε θέλει. Αλληλεπίδραση. Κοινή επιθυμία.
Γράφεις την εξής φράση: ''και κρατώ τα μάτια μου ανοιχτά αν δω κάποιον που με ελκύει να τον προσεγγίσω με small talk ίσως.''
Μπορεί όμως να αρέσεις σε κάποιον που εσένα δεν σε ελκύει.
Έτσι είναι ο έρωτας. Πρέπει να υπάρχει κοινή επιθυμία.
Και να έχει κάποιος άνθρωπος αυτό που λέμε ερωτική πέραση.
Ακόμα και αν κάποιο άτομο κάνει εφήμερες σχέσεις ή χωρίζει μετά από λίγο και πάει από σχέση σε σχέση, κατανοώ τη δυσκολία και τη στενοχώρια επειδή μένει κάθε λίγο και λιγάκι ξεκρέμαστο στον ερωτικό τομέα αλλά έχει ερωτική πέραση. Έστω κι αν πηγαίνει από έρωτα σε έρωτα ή κάνει ας το πούμε λανθασμένες επιλογές, αυτό που λένε κάποιοι άνθρωποι δηλαδή ότι ''πέρασαν τόσοι έρωτες από τη ζωή μου και δεν έμεινε κανένας''.
Είναι σκληρό κι αυτό αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή κάποιου ανθρώπου που δεν έχει ερωτική πέραση.
Που δεν είχε ούτε στην εφηβεία του, ούτε στη φοιτητική του ζωή ούτε στη συνέχεια.
Ή που είχε μόνο μία ευκαιρία στη ζωή του, στα 28 του χρόνια όπως εγώ, δηλαδή παλιά.
Σε όποιον άνθρωπο αρέσουμε, πρέπει να μας αρέσει κι εκείνος αλλιώς δε γίνεται τίποτα, όση κοινωνικοποίηση κι αν πέσει.
Μπορεί να είσαι σε μια παρέα, να μιλάς, να συζητάς, να έχεις χιούμορ, αυτό που γενικά λένε κοινωνικοποίηση αλλά οι άλλοι να θεωρούν πως λες καλά αστεία και να σε θεωρούν αυτό, έναν αστείο άνθρωπο δηλαδή.  Ή να θεωρούν πως είσαι καλός συζητητής ή ωτακουστής προβλημάτων και σκέψεων και να σου εμπιστεύονται κάποιες σκέψεις τους και να θέλουν αυτό από εσένα. Να τους ακούς ή να τους λες τη γνώμη σου για κάτι.
Αλλά ερωτική έλξη να μην υπάρχει.
Με όποια εμφάνιση κι αν έχεις, όσες αλλαγές κι αν έκανες μέσα στα χρόνια, από την εφηβεία μέχρι τα μεσήλικα χρόνια σου.
Είναι να βρεθεί το κατάλληλο άτομο, εκείνο στο οποίο θα αρέσεις και θα σου αρέσει.
Τώρα αυτό ναι φυσικά και είναι θέμα τύχης και αρκετά δύσκολο.
Εκτός κι αν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ταξίδια εντός κι εκτός της χώρας τους και κάπου πετύχουν και το ταίρι τους και κουμπώσουν μαζί.
Αν κάποιος άνθρωπος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, ναι, ίσως μείνει για πάντα μόνος αν δεν είναι ελκυστικός.
Επίσης αυτό που λες για τις καφετέριες εννοείται πως δεν ισχύει το ότι όσοι συχνάζουν σε καφετέριες ή μπαρ σίγουρα θα βρουν το ταίρι τους.
Αν δεν είναι ελκυστικοί δε γίνεται τίποτα.
Και στις καφετέριες και στα μπαρ οι άνθρωποι με τις παρέες τους πηγαίνουν και με αυτές ασχολούνται, δεν είδα εγώ ποτέ μια παρέα ανθρώπων χωρίς ταίρι να ασχολείται με μια άλλη παρέα ανθρώπων που βρίσκεται στον ίδιο χώρο κι επίσης να μην έχουν ταίρι και τελικά να γνωρίζονται έτσι, αυτές είναι περιπτώσεις που συμβαίνουν μία στο δισεκατομμύριο.
Και φυσικά από μια ηλικία και μετά είναι πιο δύσκολη και η κοινωνικοποίηση και όλα.
Ο μόνος είναι πάντα μόνος.
Ανεξαρτήτως φύλου.
Το σκεφτόμουν και χθες βράδυ που γύριζα στα στενά της Πλάκας περιμένοντας να περάσει η ώρα να ξεκινήσει η θεατρική παράσταση που πήγα.
Τόσοι άνθρωποι, ντόπιοι και τουρίστες με τα ταίρια τους.
Κι εμείς οι μόνοι πάντα μόνοι. Περιπλανώμενες μονάδες.
Όπου πάω έτσι είναι. Κάθε μέρα το ζω και σε νιώθω.
Και σήμερα θα το ζήσω κι αύριο κι έτσι πάει.
Εύχομαι να σου χαμογελάσει η τύχη, καλή δύναμη και να είσαι πάντα καλά.

Καλα τα κανεις ως τωρα. Εγω προσωπικα προτεινω να κανεις πραγματα και δραστηριοτητες που δεν εκανες πριν ωστε ν αυξησεις τις κοινωνικες σου επαφες. Πχ ζωγραφικη, χορους, ξενη γλωσσα. Καλη τυχη!

Τύχη είναι η υποτιθέμενη «δύναμη» που αποδίδεται σε έμψυχα ή άψυχα αντικείμενα και η οποία είναι σε θέση να επηρεάσει, πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου και τους φυσικούς νόμους του σύμπαντος, γεγονότα και καταστάσεις ώστε να έχουν θετική κατάληξη. Στην αρχαιότητα η τύχη ήταν θεά, κόρη του Ερμή και της Αφροδίτης, και λατρευόταν από τους αρχαίους έλληνες ως προστάτιδα των πόλεων. Η αντίστοιχη ρωμαϊκή θεότητα ονομαζόταν Φορτούνα

Αν ήταν μόνο θέμα τύχης θα σας έγραφα από το μοναστήρι που πάνε οι κοπελιές. Ευτυχώς δεν εξαρτάται μόνο από αυτό. Πρέπει να υπάρχει και χημεία και εγκεφαλική ταυτιση. Βασικα ειναι πολλά πραγματα μαζί που θα τα καταλαβεις όταν βρεις αυτόν που θα ταιριαξετε.

Ενδιαφερον σχόλιο :)
Πιστευω οτι απο ολες τις θεοτητες που εχει επινοήσει η ανθρωποτητα, η Τυχη ειναι η μόνη που εχει μια βάση χαχαχαχ

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άντρες πιστεύω είναι δύσκολο να κοινωνικοποιούνται από μία ηλικία και μετά. Κακώς βέβαια, αλλά το κοινωνικό περιβάλλον όπως είναι δομημένο ιδιαίτερα σήμερα, σπρώχνει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας στο περιθώριο αν δεν έχουν κρατήσει μερικούς σταθερούς φίλους από μικρότερες ηλικίες.
Το να προσπαθούμε να κάνουμε φίλους και να βρούμε σύντροφο δεν είναι έτσι γενικό και αόριστο. Απαιτεί συγκεκριμένους τρόπους και τακτικές. Το κακό με ορισμένους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου είναι ότι ταυτίζουν την προσπάθεια κοινωνικοποίησης με την προσπάθεια του να βρουν σύντροφο. Εσύ, στην αρχή περιγράφεις τη διαδικασία του φλερτ. Την προσπάθεια του να βρεις σύντροφο. Δεν είναι κοινωνικοποίηση αυτό. Βγαίνει όμως μέσα από την κοινωνικοποίηση και την τριβή μέσω αυτής, που απαιτεί ακριβώς τις παρέες και μερικές φορές και το χαζολόγημα, που όπως φαίνεται παρακάτω μάλλον το απεχθάνεσαι. Το ότι θα τις βρεις, δε σημαίνει ότι δεν θα προσέχεις παράλληλα την εμφάνισή σου ή το smart talking όποτε σου δίνεται η ευκαιρία, γιατί έτσι θα ξεχωρίσεις και από κάποιες που ξέρουν μόνο να "χαζολογάνε" αλλά τίποτα περισσότερο.
Από την άλλη, το να αναζητάς σύντροφο χωρίς παράλληλα να σε ενδιαφέρει η κοινωνικοποίηση σε άλλους τομείς της ζωής, προσωπικά σε μένα ακούγεται αγχωτικό και βεβιασμένο. Είναι σα να σε κυνηγάνε τα χρόνια και η ηλικία (αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα), πράγμα που έχει και περισσότερες πιθανότητες να επιφέρει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα εφόσον θα συμπεριφέρεσαι μαγκωμένα και όχι χαλαρά.
Να ξέρεις επίσης ότι δεν χαζολογάνε όλη την ώρα στις παρέες. Μιλάνε και σοβαρά και μπορεί από μία απλή συζήτηση να μάθεις κάτι ενδιαφέρον ή ακόμα και να πάρεις μία ιδέα που από μόνη σου δε θα την είχες σκεφτεί. Πολλοί τρόποι υπάρχουν για να ενταχθείς σε γυναικείες παρέες, μέσω κοινών ενδιαφερόντων ή και εθελοντισμού. Για τους άντρες είναι πιο δύσκολο.
Αν πιέζεσαι πολύ, φυσικά δεν θα κάνεις τίποτα από όλα αυτά. Όμως, με όσα σου έγραψα παραπάνω, θα έχεις ήδη καταλάβει ότι για μένα δεν είναι τόσο θέμα τύχης όσο βασικά προσωπικής επιλογής και του τί "πάει" στον καθένα.

Καλώς η κακώς η τύχη παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.Και όσο το κυνηγάς τόσο δεν έρχεται.Η κοινωνικόποιηση λοιπόν δεν πρέπει να έχει αυτό τον σκοπό ,παρά μόνο να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες,να κάνεις φίλους(απαραίτητοι στη ζωη)και αν είναι να έρθει και ένας σύντροφος θα έρθει.Δυστυχως πλέον δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ήταν παλαιότερα,οι εποχές και οι άνθρωποι έχουν αλλάξει πάρα πολύ,και η σύναψη ερωτικής σχέσης μοιάζει με ουτοπία για τους περισσότερους.

Ακόμα κι αυτοί για τους οποίους μοιάζει ουτοπία η σύναψη ερωτικής σχέσης όπως γράφεις -δεν ξέρω αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι, όσοι είναι τέλος πάντων- έχουν τις εφήμερες ερωτικές περιπέτειες που είναι μια παρηγοριά, κάτι που σε κρατάει ζωντανό/η από το να μην έχεις τίποτα ποτέ σε καμία εποχή.
Για κάποιους δεν ήταν ποτέ εύκολο, ούτε παλαιότερα όπως νομίζεις εσύ ότι ήταν επειδή μάλλον ήταν εύκολο για σένα προσωπικά και σε επέλεγαν γι' αυτό το βλέπεις έτσι. Και όχι φτάνει με τις κοινωνικές δεξιότητες. Όλοι έχουν κοινωνικές δεξιότητες, είτε εσωστρεφείς είτε εξωστρεφείς απλά κάποιοι άνθρωποι είναι λιγότερο ''φασαριόζοι'' από τους άλλους.
Αλλά αν δεν αρέσεις δεν αρέσεις.
Δεν είναι θέμα τωρινής κια παλιάς εποχής, κάποιοι άνθρωποι δεν αρέσουν ποτέ.
Ή τέλος πάντων δεν τους ενημέρωσε ποτέ κάποιος/α ότι ήταν αρεστοί ή δεν έλαβαν θετική απάντηση όταν προσέγγισαν. Ποτέ.
Άρα δεν άρεσαν ανεξάρτητα από την εποχή.
Και παλιά δύσκολα ήταν για τους ερωτικά καταραμένους ανθρώπους.

Τι να σου πω,προφανώς είσαι της άποψης πως από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.Η γνώμη μου βέβαια είναι πως οι ευκαιριακές σχέσεις,ίσως είναι διασκεδαστικές σε νεαρή ηλικία,από μια ηλικία όμως και μετά δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα,αντιθέτως σου εντείνουν το αίσθημα κενού και μοναξιάς.Καλυτερη η μοναξιά αυτούσια δηλαδή.Πιστευω πως όποιος έχει εμπειρία από τέτοιου είδους σχέσεις ,θα συμφωνήσει μαζί μου.Εσυ προφανώς δεν έχεις και κάπως τα έχεις ωραιοποιησει στο μυαλό σου.

Απάντηση προς σχόλιο 27.4.2024 | 05:35
Πάλι μιλάς από την προνομιακή σου θέση. Από τη θέση δηλαδή του ατόμου που σε επιλέγουν.
Ή που είχες θετική ανταπόκριση όταν εξέφρασες το ενδιαφέρον σου.
Αυτά τα ''Καλυτερη η μοναξιά αυτούσια δηλαδή'' που γράφεις κι άλλα παρόμοια πράγματα περί εφήμερων σχέσεων που είναι άσχημες κι ότι το τίποτα είναι τέλεια επιλογή γιατί δεν τα δοκιμάζετε στον εαυτό σας να δείτε πόσο ωραία είναι;
Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι κλαίγονται στην πρώτη κιόλας εβδομάδα χωρισμού ενώ έχουν ήδη άλλες πέντε-έξι επιλογές ανθρώπων στην καβάντζα είτε μέσω από τα social media τους που τους ζητάνε ραντεβού είτε από γνωριμία από κοντά;
Γιατί όσα ελαφρά τη καρδία λέτε δεν τα δοκιμάζετε πρώτα στον εαυτό σας όλοι εσείς;
Αν μου απαντήσεις ότι δεν μπορώ να ξέρω αν είσαι μόνος ή μόνη αφού δεν σε ξέρω προσωπικά κι ότι λανθάνω που βγάζω συμπέρασμα από ένα σχόλιο να σου πω ότι αποκλείεται να είσαι μόνο άτομο και χωρίς ερωτική ζωή γιατί αν ήσουν στ' αλήθεια αποκλείεται να έκανες τέτοιου είδους σχόλιο.
Αν πάλι μου απαντήσεις ότι δεν υπάρχει λόγος να είσαι μόνος ή μόνη και να δοκιμάσεις τη μοναξιά στον εαυτό σου για να δεις ότι είναι καλύτερη από τις εφήμερες σχέσεις επειδή σε επιλέγουν και σε ερωτεύονται, τότε απλά θα πρέπει να ευγνωμονείς την τύχη σου χωρίς να κάνεις τέτοια απόλυτα σχόλια για κάτι που δεν έχεις βιώσει.
Ζήσε πρώτα μια ανύπαρκτη ερωτική ζωή επί χρόνια και μετά κάνε τη σύγκριση ακόμα κι εφήμερων σχέσεων με μοναξιά και τότε βγάλε συμπερασμα.
Αλλιώς το ξαναλέω. Μιλάς από την σούπερ προνομιούχα θέση σου εκ του ασφαλούς.

Απαντηση προς σχολιαστη:@25.4.2024 | 07:12
Σ'ευχαριστω παρα πολυ για το σχολιο σου. Κι εγω επειδη το βιωνω, θεωρω οτι δεν ειναι λογικο να επιδιωκεις παρεες και εξοδους με απωτερο σκοπό την ευρεση ερωτικου συντροφου. Για πολλους λογους ειναι λαθος μια τετοια προσεγγιση.
Τα ερωτικα ειναι καθαρα λαχειο πιστευω. Πρεπει απλως να ΤΥΧΕΙ να συναντηθουν οι δρομοι μας κι εγω να εχω το αναλογο απαιτουμενο συνειδησιακο επιπεδο να αναγνωρισω τον συγκεκριμενο ανθρωπο ως κατάλληλο εν δυναμει συντροφο.

~ η εξομολογουμενη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ