ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.4.2024 | 19:35

Συναδελφοι

Λοιπόν τα τελευταία 7 χρόνια δουλεύω κάπου που πραγματικά μου αρέσει, όχι για τη δουλειά αλλά για τα άτομα που συνεργάζομαι. Στο θέμα δουλειά έχω αυτοπεποίθηση και ξέρω ότι καταφέρνω ότι κάνω απλά είμαι κάπως socially awkward. Συνεργάζομαι κοντινά με 2-3 άτομα, βρε παιδί μου πραγματικά νοιάζομαι για αυτόυς. Μαζί τους είμαι ο εαυτός μου , δεν Υποκρίνομαι και με δέχονται για αυτό που είμαι. Εκτός δουλειάς δεν έχουμε σχέσεις ούτε και θέλω γιατί δεν θέλω να χαλάσει όλο αυτό. Περνάμε πολύ ωραία, κάνουμε και το καλαμπουρι μας. Δουλεύουμε και καλά. Δεν θέλω να φύγω. Τώρα έχει προκύψει μια επαγγελματική ευκαιρία στο δημόσιο. Και είμαι σε δίλημμα. Δεν είναι τα χρήματα γιατί θα παίρνω τα ίδια απλά είναι η ανάγκη να προχωρήσω παρακάτω. Όμως δεν θέλω να τους χάσω για μένα το να περνάς καλά στη δουλειά σου αξίζει πιο πολλά από το μισθό. Δεν έχω λύση , ούτε μπορείτε να μου βρειτε λύση, απλά ήθελα κάπου να το γράψω.
2
 
 
 
 
σχόλια

Τη σκεψη μου θα σου γραψω κι οχι λυση. Με αυτους τους ανθρώπους ειστε τοσα χρονια μαζι και κανετε απλα καλαμπουρακια χωρις να εχετε βγει καπου, χωρις να εχετε συζητησει. Απλοί συναδελφοι ειστε λοιπον. Και στην καινουργια δουλειά θα βρεις 2-3 ατομα που να εχετε αυτην τη σχεση που σου αρκει κι ισως και καποια πιο φιλικη. Εγω θα το δοκιμαζα για τη σιγουρια του δημοσιου και μονο.

Μου κάνει εντύπωση που ενώ από τη μία γράφεις ότι μαζί τους είσαι ο εαυτός σου, ότι δεν υποκρίνεσαι, ότι νοιάζεσαι για αυτούς και περνάς καλά, από την άλλη ανησυχείς ότι αν τους κάνεις και παρέα εκτός δουλειάς "θα χαλάσει όλο αυτό"... γιατί να χαλάσει, και σίγουρα δεν υποκρίνεσαι ;
Από την άλλη, για χρόνια συνάδελφοι και συνεργάτες που έχετε έρθει κοντά, αλλά εσύ είσαι σίγουρος ότι αυτοί από τη μεριά τους νοιώθουν εξίσου καλά μαζί σου και θα γούσταραν την παρέα σου και εκτός δουλειάς ; Ή ότι γνωρίζεις καλά τα κολλητιλίκια που υπάρχουν μεταξύ τους ;
Το να "περνάτε καλά" και να "κάνετε καλαμπούρι" εμένα προσωπικά δε μου λέει κάτι · είναι επιφανειακά πράγματα που γίνονται σε πολλές περιπτώσεις εντός δουλειάς και που το εργασιακό περιβάλλον επειδή είναι περιορισμένος χώρος, για αυτό ακριβώς και τα καθιστά επιφανειακά. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, ο άλλος μπορεί να μιλά για σένα με τον χειρότερο τρόπο ή ακόμα και να σου σκάβει το λάκκο με το που θα του γυρίσεις την πλάτη. Στο δημόσιο ιδίως να δεις πισωπλατα μαχαιρώματα που δε φοβάται και τόσο ο άλλος μην του πάρουν τη θέση.
Δεν θα σου προτείνω κάτι αφού όπως λες δεν υπάρχει λύση, αν και μου φαίνεται πως η ανάγκη μέσα σου να αλλάξεις περιβάλλον τελικά θα υπερισχύσει.
Στο κάτω κάτω όπως είχε πει και η Joan Crawford σε μία παλιά ταινία : "Δεν πειράζει όταν χάνεις κάποιους φίλους · στη θέση τους βρίσκεις άλλους".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ