ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.2.2024 | 10:39

Δίλημμα...

Ρε παιδιά,θέλω να τις απόψεις σας.Με μια συνάδελφο στη δουλειά νομίζω ότι κάτι παίζει...Συχνά-πυκνά με κολακεύει,λέει ότι χαίρεται όταν είμαστε ίδια βάρδια,ή ακόμα με αγγίζει στα χέρια κλπ...Σκέφτομαι να της προτείνω να βγούμε για κανα καφέ,αλλά είμαι αναποφάσιστος,γιατί είναι διαχυτικός άνθρωπος γενικά και κάνω λάθος,είμαστε και σε εργασιακό περιβάλλον.Πώς λέτε να κινηθώ;Thanks
8
 
 
 
 
σχόλια

Πρότεινε το το να της πεις να πάτε για ένα καφέ δεν θα σε εκθέσει κάπως,θα μπορούσε να είναι και φιλικός και μέσα απ' την κουβέντα σίγουρα θα καταλάβεις περισσότερα.
Αν δεν το κάνεις θα μείνεις με την αμφιβολία και αυτό θεωρώ πως είναι χειρότερο.
Που ξέρεις μπορεί και εκείνη να ενδιαφέρεται και να έχει ακριβώς τις ίδιες σκέψεις με εσένα!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Κανά διάλειμμα για τσιγαρο, καφέ, κολατσιό δεν κάνετε;
Ρωτα την τι έκανε το ΣΚ. Πες της κι εσύ τι έκανες. Πιασε κουβεντα για το τι μαγαζια της αρέσουν, τι μουσικη ακούει, τι ώρες προτιμαει να βγαινει κτλ.

Έτσι, ή θα μάθεις αν έχει άλλον ή θα μάθεις τι διασκέδαση της αρέσει. Στη δεύτερη περίπτωση, ψάξε να βρεις κάποιον χώρο που πιστεύεις ότι θα της άρεσε.

Κάποια άλλη φορά, πες της για αυτόν τον χώρο και ότι θα ήθελες καλή παρέα για να πας. Αν δεις ενδιαφέρον, πρότεινέ της.

Κι ελπίζω να έχεις λίγο νιονιο και να δουλέψεις στο μυαλό σου αυτή τη συμβουλή, να την ταιριάξεις με την κοπέλα. Κατευθυντήριες γραμμές σου δίνω, όχι οδικό χάρτη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει συμβουλές. Είναι δίκοπο μαχαιρι. Πολλές έχουν τέτοιο χαρακτήρα ή ψάχνουν επιβεβαίωση και παίζει να φας γερή ήττα στο τέλος.

Τι εννοείς είναι διαχυτικη; Δηλαδή λέει σε όλους στην δουλειά ότι χαίρεται που τους βλέπει και τους πιάνει τα χερια; Που δουλεύετε βρε παιδιά και ειστε τόσο αγαπημένοι όλοι; Τέλος πάντων την επόμενη φορά πήγαινε της έναν καφέ οταν θα εχετε βάρδια και πρότεινε της εάν θέλει να πιείτε κι έναν εκτός εργασίας.

Γράφεις ότι είναι γενικά διαχυτικός άνθρωπος οπότε θα πρότεινα όταν έχεις χρόνο και δεν έχεις μεγάλο φόρτο εργασίας, να παρατηρείς τη συμπεριφορά της προς τους άλλους. Αν βγάζει σε όλους την ίδια διαχυτικότητα, μάθε περισσότερα για το άτομό της πριν κάνεις κάποια κίνηση. Θα είναι τέρμα άβολο να της ζητήσεις να βγείτε και να απορρίψει την πρότασή σου επειδή μετά θα την βλέπεις στη δουλειά και θα επικρατεί μία αμηχανία στην ατμόσφαιρα. Πάρε τον χρόνο σου, μάθε την και ανέβαλέ το για καμιά βδομάδα. Ζήτα τα σόσιαλ της και μάθε ό,τι πληροφορίες μπορείς για τις απόψεις της, μίλα και μαζί της και ρώτα την γενικές ερωτήσεις. Έχετε σαν κοινό παρονομαστή την δουλειά οπότε μπορείς να κάνεις γενικευμένες ερωτήσεις με αφετηρία αυτήν που στην συνέχεια θα τις πας προς άλλη κατεύθυνση, π.χ. "σήμερα στη δουλειά δεν ήσουν τόσο συγκεντρωμένη, μήπως μάλωσες με καμιά φίλη σου ή το αγόρι σου;" και θα μάθεις έμμεσα άμα έχει αγόρι ή όχι. Ή π.χ. "πως σου φαίνεται ο τάδε πελάτης/συνάδερφος στη δουλειά; τον συμπαθείς/αντιπαθείς;" και μετά γύρνα το σε υποθετική ερώτηση τύπου "στην παλιά μου τη δουλειά ένας συνάδερφος την είχε πέσει σε μία από τη δουλειά και τον απέρριψε και ήταν αμήχανο μετά" για να δεις τι θα σου πει σχετικά. Γενικά μη βιαστείς να κάνεις κίνηση επειδή υπάρχει μία πιθανότητα πίσω από την διαχυτικότητα αυτήν να κρύβεται η ευγένεια και συναδερφικότητα και πιθανόν η εξωστρέφεια και όχι το ενδιαφέρον της για σένα. Σε 1 ή 2 (από σένα εξαρτάται αποκλειστικά) βδομάδες θα μπορείς να μάθεις λίγο καλύτερα όλα όσα χρειάζεσαι για να ξέρεις πως θα κινηθείς. Ζήτα τα σόσιαλ της και σιγά σιγά. Καλή τύχη!

Συμφωνώ με την απάντηση εδώ,απλά σκαναρε την να δεις πως κινείται γενικά/αν είναι μόνη της/ αν νιώθει ενδιαφέρον και αν κι εσύ έχεις και το ίδιο ενδιαφέρον για εκείνη να το δείτε πως πάει όλο αυτό γιατί όχι να μην της προτείνεις μια βόλτα ή έναν απλό καφέ που λέει ο λόγος. Όπως ακριβώς τα γράφει εδώ ο Aggelos μάθε αν έχει σχέση,μάθε τα σοσιαλ της,μιλάς και το βλέπεις πως θα πάει.
Απλά κάποιοι άνθρωποι έχουν μια περισσότερη διαχυτικοτητα και εξωστρέφεια και καμιά φορά παρερμηνεύονται. Δες το κι αυτό.
Κι επειδή κατά κύριο λόγο είστε στον ίδιο χώρο εργασίας κινήσου προσεκτικά οποιαδήποτε απόρριψη που μπορει να υπάρξει μετά θα κάνει ολίγον τι ανυπόφορη την κοινή καθημερινότητα στο χώρο εργασίας.

Κοίταξε οι άνθρωποι που συνήθως ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους επειδή δεν είναι τολμηροί και τους ζητούν τα ρέστα επειδή είναι μόνοι στη ζωή και λένε ότι φταίει ο μόνος άνθρωπος για την κατάστασή του θα σου πουν να μην κάνεις κίνηση προσέγγισης γιατί είναι εργασιακό περιβάλλον και άβολο και θα έρθετε σε δύσκολη θέση.
Στο δρόμο επίσης να μη μιλήσεις γιατί είναι creepy.
Σε μαγαζιά επίσης ή σε καφέ να μη μιλήσεις γιατί το άλλο άτομο πάει να διασκεδάσει με την παρέα του και δεν πρέπει να ενοχλούμε.
Συνήθως αυτά τα λένε άτομα που δεν έχουν ανάγκη γιατί δέχονται ασταμάτητα προτάσεις και τα ερωτεύονται συνέχεια.
Η δική μου προτροπή είναι να της πεις ότι σου αρέσει αφού πρώτα μάθεις με κάποιο διακριτικό τρόπο αν έχει κάποιον στη ζωή της.
Και μετά πες της αυτό που νιώθεις και πρότεινέ της έξοδο.
Καλή επιτυχία.