ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.12.2023 | 09:46

Σκέψεις μοναχικής βόλτας

Όντας μόνος και βολτάροντας σκέφτομαι πραγματικά τι σημαίνει η αδράνεια και η αλλαγή που δεν είναι προσφιλής για τους μόνους ανθρώπους. Έτσι μου έχουν πει. Ότι είμαι μόνος γι' αυτούς τους λόγους. Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιά είναι αυτή η αλλαγή που δεν βλέπω εγώ ή που την σνομπάρω ή οτιδήποτε τέλος πάντων. Ή πώς ακριβώς αδρανώ. Αδυνατώ να καταλάβω. Βέβαια κι όταν ρωτώ τους ανθρώπους που μου προβάλλουν επιχειρήματα όπως τα παραπάνω για τη μοναξιά αδυνατούν να μου εξηγήσουν λεπτομερώς -ή έστω κι εν συντομία- τι ακριβώς εννοούν. Ίσως επειδή ξέρουν κατά βάθος πως λένε ανυπόστατες ανεφάρμοστες ουρανομήκεις ανοησίες. Πώς δηλαδή να ξεφύγω από την αδράνεια; Να υποχρεώνω άτομα που βλέπω γύρω μου να σηκώσουν τα μάτια από το κινητό τους ή να βγάλουν τα ακουστικά τους ή να με προσέξουν και να τους πω να έρθουν λίγο μαζί μου να πάμε κάπου να γνωριστούμε; Ή ποιά ακριβώς είναι η αλλαγή που δεν μου είναι προσφιλής όπως μου λένε κι ότι γι' αυτό παραμένω στη μοναξιά μου; Το ότι κοιτάω ανθρώπους γύρω μου (με καλοπροαίρετη διάθεση, όχι με επίμονο και ηλίθιο βλέμμα) και δεν μου έχει επιστραφεί ποτέ πίσω ούτε ένα ανταποδοτικό βλέμμα;
3
 
 
 
 
σχόλια

Μόνο το ότι ισχυρίζεσαι ότι το πρόβλημα είναι οι άγνωστοι στο δρόμο που δε σηκώνουν το βλέμμα από το κινητό τους δείχνει ότι δεν έχεις πάρει χαμπαρι τίποτε.

Κοινωνικοποιείσαι σε ομαδικές ασχολίες, όχι στους δρόμους.

Γι' αυτό υπάρχουν οι εξομολογήσεις ώστε να γράφονται σχόλια που βοηθούν αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι.
Γιατί υπάρχουν άνθρωποι ας πούμε που το μυαλό τους έχει μείνει στα 5 τους, δεν έχει πήξει και δεν έχουν ακούσει ποτέ στη ζωή τους για ομαδικές ασχολίες. Που στάνταρ κοινωνικοποιούν, όχι ότι και στις ομαδικές ασχολίες συνήθως πηγαίνουν παρέες και κάνουν διάφορες δραστηριότητες μαζί.
Ή μπορεί να έχουν ακούσει για ομαδικές ασχολίες αλλά να μην το συνδύασαν στο μυαλό τους το ανώριμο με κοινωνικοποίηση και γνωριμίες.
Γι' αυτό υπάρχουν τα σχόλια για να προσφέρουν διεξόδους και νέες προοπτικές.
Γιατί κακά τα ψέματα έτσι είναι οι μόνοι άνθρωποι δεν στροφάρουν.
Ενώ τώρα μπορούν να διαβάσουν κάποιο σχόλιο που αναφέρεται στην κοινωνικοποίηση μέσω ομαδικών ασχολιών και να αρχίσουν (ειδικά αν είναι και προχωρημένης ηλικίας, κανένα πρόβλημα) τώρα με το νέο έτος ορειβασία, αθλητισμό, χορό, μπάντζι-τζάμπινγκ, πιλάτες, υποκριτική, πλέξιμο, ψαροντούφεκο, scuba diving και πολλά άλλα και η ζωή τους ξαφνικά να γεμίσει ανθρώπους που διψούσαν να τους γνωρίσουν απλώς ήταν κρυμμένοι στις ομαδικές ασχολίες και γι' αυτό δεν συνέβαινε πριν.

Κι εγω κοιταζω εξω τους ανθρωπους και...μαντεψε ...
Ασχολουνται με το κινητο...Μια μερα ομως επιασα συζητηση με εναν κυριο και μου εκανε εντυπωση που ηταν η εξαιρεση!! Αρα, και οι αλλοι το ιδιο θελουν, αλλα ντρεπονται ισως.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ