ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.4.2023 | 19:50

Έμπλεξα

Με τον συγκεκριμένο,για 5-6 μήνες υπήρξε ένα φλέρτ,που όμως δέν οδηγούσε πουθενά.Όλα άρχιζαν και τελείωναν ανάλογα με τη διάθεση του,πότε εμφανιζόταν και με πολιορκούσε με επιμονή και πότε χανόταν για πολλές μέρες,με απλά λόγια ήταν με τα φεγγάρια του ο άνθρωπος... Εγώ στο μεταξύ,πρίν από 2 μήνες περίπου,έτυχε να γνωρίσω κάποιο άλλο παιδί,μου άρεσε,του άρεσα,και τελικά κάναμε σχέση.Όταν το έμαθε ο προηγούμενος,με ύφος πολιτισμένο μου ζήτησε κάποιες εξηγήσεις σχετικά με το πώς έγινε κλπ,τις οποίες άν και δέν όφειλα να δώσω γιατί δέν είχαμε ποτέ τίποτα μαζί,τις έδωσα και φάνηκε να τις δέχεται.Μετά από 2-3 μέρες όμως,σε τηλεφωνήματα και σε μηνύματα που μου έστελνε,μου έλεγε πόσο χάλια είναι,ότι είχε και έχει αισθήματα για εμένα που όμως δέν του ήταν εύκολο να εξωτερικεύσει,ότι ήθελε λίγο χρόνο κτλ κτλ...αλλά δέν πειράζει και όλα καλά μεταξύ μας όπως έλεγε.Εν τω μεταξύ,έμαθα ότι στους κοινούς μας φίλους με "στολίζει" κανονικά και λέει ότι δέν ήμουν εντάξει απέναντι του,αλλά κανείς δέν τον πιστεύει και επειδή ξέρουν ποιά είμαι εγώ,αλλά και επειδή ο εν λόγω έχει δώσει δείγματα γραφής σχετικά με το χαρακτήρα του αρκετές φορές.Δέν συνέβη ποτέ τίποτα μεταξύ μας,δέν μου έχει πιάσει ούτε το χέρι,αντιθέτως περίμενα ώς υπομονετική μέχρι χαζομάρας τί ακριβώς θέλει και πού το πάει,αλλά δέν άντεξα άλλο,κουράστηκα.Από πού λοιπόν προκύπτει το ότι δέν ήμουν εντάξει απέναντι του; Θα τρελαθώ δηλαδή! Τον έχω ήδη μπλοκάρει στα social μήπως και ησυχάσω,με έχει πάρει στο κινητό και δέν απάντησα,και μου έχει στείλει μηνύματα στα οποία επίσης δέν έχω απαντήσει.Αύριο έχει γενέθλια μία κοινή μας φίλη και μου είπε πως θέλει να πάω με το αγόρι μου.Ο άλλος,που είναι επίσης καλεσμένος,προφανώς ψυχανεμίστηκε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο,και σήμερα μου έστειλε μήνυμα πως θα ήταν καλύτερα να πάω μόνη για να μήν νιώθει άσχημα.Πήρα τη φίλη μου,την ενημέρωσα,της είπα ότι δέν θα πάμε γιατί δέν θέλω σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα,και μου είπε να μήν διανοηθώ να μήν πάμε και ότι άν συμβεί το παραμικρό από τον άλλο,θα του φερθεί όπως του πρέπει και θα τον βάλει στη θέση του.Με λίγα λόγια,προσπαθεί να με διώξει ή να με αναγκάσει να φύγω εγώ από τον κοινό φιλικό μας κύκλο,και απορώ τί θα καταλάβει με αυτό που κάνει.Πάντα έδειχνε cool και άνετος με όλα,και τώρα βλέπω έναν εντελώς διαφορετικό και απρόβλεπτο άνθρωπο και έχω φτάσει και σε σημείο να φοβάμαι κιόλας,και δέν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω.Είμαι τόσο καλά στη σχέση που έχω,και εύχομαι να τύχει και στον άλλο το ίδιο για να με αφήσει ήσυχη γιατί δέν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
4
 
 
 
 
σχόλια

Ο τύπος το παίζει υπερευαίσθηρη πληγωμένη καρδιά μπροστά σου όσο πισώπλατα σε θάβει και σε ρίχνει στο βούρκο. Οι χειριστικοί τύποι δεν είναι απαραίτητα αυταρχικοί και τοξικοί, μα υπάρχει και ο άλλος ο τύπος χειριστικότητας σαν αυτόν εδώ, τον παθητικό-επιθετικό που προσπαθεί να σε φορτώσει ενοχές και να σε κρατάει σ' αναμμένα κάρβουνα μην τυχόν και κάνει μια απρόβλεπτη κίνηση που θα σε εκθέσει. Η φίλη σου, εφόσον ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα, κατ' εμέ δεν έπρεπε να καλέσει τον άλλον τον εμμονικό τύπο αν θέλει να έρθεις κι εσύ. Και πες ότι θα τον βάλει η φίλη σου στη θέση του εκείνη την ώρα, αν αυτός κάνει ή πει κάτι. Μετά όταν θα φεύγετε σπίτια σας και ο άλλος μπορεί να ακολουθήσει κρυφά εσένα και το δεσμό σου, ποιος ξέρει για τι είναι ικανός και τι σκηνή μπορεί να δημιουργήσει; Τέτοιοι εμμονικοί τύποι είναι και εκδικητικοί σε βαθμό που δεν το περιμένεις. Αν η φίλη σου δεν το καταλαβαίνει αυτό και βάζει τη δική σου ασφάλεια δεύτερη σε σχέση με το "να τηρήσει το τυπικό" καλώντας τον άλλον, τότε το τίμημα μιας χαλασμένης φιλίας δεν είναι και πολύ μεγάλο. Πρόσεχε καλού-κακού και μίλησε οπωσδήποτε στο δεσμό σου για να ξέρει.

Απ' ο.τι βλέπω οι ανισορροποι πληθαίνουν. Πάψε να του δίνεις σημασία και να απαντάς και στα μηνύματά του,επίσης οι φίλοι σου αν θεωρουν για τον ίδιο τα ίδια με σένα γιατί δεν απομακρύνονται; Η φίλη σου δε μου άρεσε που σου είπε να μην τολμήσεις να μην πας ενώ θα είναι και ο άλλος και ξέρει το πρόβλημα. Θα μπορούσε να μην καλέσει εκείνον. Είναι μια δυσκολη κατάσταση για όλους.

Πες του ότι είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου, πως έχεις προχωρήσει οριστικά και πως αν έχει πραγματικά αισθήματα για σένα θα πρέπει να το σεβαστεί και να απομακρυνθεί. Αν δηλαδή σε προσεγγίζει για την πάρτη του μόνο θα φανεί από το αν θα κάνει πίσω ή όχι. Αν σε αγαπάει και δε σε παίζει, μετά από αυτό θα κάνει πίσω.
Επίσης φαίνεται να έχει θέματα με τον εαυτό του που και να μην είχες προχωρήσει εσύ θα έπρεπε να λύσει μόνος. Γίνε σαφής λοιπόν να το πάρει απόφαση κι εκείνος, να κάτσει να τα λύσει και να προχωρήσει.

Γιατί δεν τον έχεις μπλοκάρει στο κινητό? Επίσης, ο νυν σου ξέρει για όλα αυτά? Άσε μην απαντήσεις, ξέρουμε.
Όταν θες να ξεκόψεις από κάποιον δεν αφήνεις καμία δίοδο επικοινωνίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι να'χαμε να λέγαμε. Δεν με πείθεις, προσωπικά θεωρώ ότι ίσως σου έχει μείνει απωθημένο και δεν θες να ξεκόψεις 100%.