ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2020 | 11:09

Νιώθω λίγη

Ο σύντροφός μου φτιάχνεται με φωτογραφίες κοριτσιών στο Instagram. Το ξέρω εδώ και καιρό(έπειτα από συζήτηση μαζί του) και δεν μπορώ συνέχεια το σκέφτομαι και με κάνει να νιώθω ανασφάλεια. Όχι ανασφάλεια ότι θα στείλει σε κάποια και θα γίνει κάτι αλλά ανασφάλεια με εμένα ότι δεν έχω το τόσο τέλειο σώμα, ότι μπορεί να με συγκρίνει με αυτές, που είμαστε στην ίδια ηλικία και τις ξέρει κιόλας και άλλα τέτοια. Νομίζω ότι αυτό είναι περισσότερο θέμα δικό μου και όχι δικό μας, ωστόσο πριν το μάθω ότι το κάνει ένιωθα μια χαρά από αυτοπεποίθηση όταν ήμουν μαζί του ενώ τώρα νιώθω πιο κατεβασμένη. Του το αναφέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα διότι δεν το έχω λύσει μέσα μου. Από την άλλη με ξενερώνει σαν ιδέα το γεγονός ότι το κάνει αυτό. Κάποιες φορές όταν βρισκόμαστε πιο κοντά και είναι η σειρά του να με ικανοποιήσει το σκέφτομαι και δεν μπορώ να λειτουργήσω... Καθώς τα γράφω αυτά συνειδητοποιώ ότι μάλλον είναι δικό μου και μόνο το ζήτημα και ότι πρέπει να βρω μόνη μου πως να το λύσω... Εσείς τι λέτε;
10
 
 
 
 
σχόλια
Το οτι νιωθεις γενικα ανεπαρκης ειναι δικο σου θεμα. Το οτι αυτος φτιαχνεται με αλλες παλι ειναι δικο του. Εσυ μπορεις να τον βγαλεις εξω απ τη ζωη σου (μιας και η συζητηση δεν πιανει, και δεν κατανοει τους προβληματισμους σου), ομως ταυτοχρονα πρεπει να λυσεις και το θεμα σου.
Χώρισε τον. Δεν σε σέβεται καθόλου ή/ και έχει ο ίδιος πολλές ανασφάλειες τις οποίες προσπαθεί να καλύψει εις βάρος σου. Όταν ο σύντροφός σου σε φέρνει σε αυτήν την θέση επαναλλειμενα , σημαίνει ότι έχει χοντρά προβλήματα. Μπορεί κ εσύ να έχεις κάποιες ανασφάλειες, όπως ολοι μας ούτως ή άλλως, αλλά αν αυτός αντί για να σε βοηθάει σαν άνθρωπο σε κάνει κ νιώθεις χειρότερα, δεν αξίζει. Γνώμη μου.
Το σημείο που πρέπει να σε ανησυχήσει είναι το "τις ξέρει κιόλας". (Λιγουλάκι και το ότι φτιάχνεται με όλο αυτό, αλλά αυτό είναι περίπλοκο και το συζητάμε μετά). Η αντρική ματιά έχω διαπιστώσει λειτουργεί εντελώς ξεκομμένα από την συναισθηματική ανταπόκριση. Μπορεί να σε λατρεύει και ωστόσο μια εικόνα να του κάνει κλικ (και στις γυναίκες συμβαίνει, φουλ, αλλά αυτολογοκρινόμεθα επειδή θέλουμε να είμαστε "σοβαρές", αυτά μας έφαγαν! Λες κι από αυτά κρίνεται η σοβαρότητα ενός ατόμου). Δεν είναι προς θανάτου δηλαδή να δει τη Μπελούτσι κι αυθόρμητα να πει "πωωω θεάρα". Ως κι εγώ το λέω κι είμαι στρέιτ. Όμως η τεράστια διαφοροποίηση είναι ότι η Μπελούτσι είναι κάτι μακρινό, εξαρχής απρόσιτο, ούτε που του μπαίνει του άλλου στο μυαλό ότι θα μπορούσε να την έχει, οπότε είναι μια απλή εκτόνωση της φαντασίας, κάτι απόλυτα υγιές. Επιπλέον δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τη Μπελούτσι, είναι μια θεά, τι νόημα έχει να συγκριθούμε; Εκείνη είναι αυτή που είναι (ζωή να'χει η γυναικάρα) κι εμείς είμαστε αυτές που είμαστε, απλές καθημερινές γυναίκες με τα δικά μας ωραία και τα δικά μας τρωτά. Δεν μας μειώνει η Μπελούτσι, ίσα ίσα εξυψώνει την φύση μας και το φύλο μας. Τα κοντινά όμως κορίτσια του insta έχουν διαδραστικότητα. Αφήνουν ανοιχτή την κερκόπορτα της ανταπόκρισης, ή έστω της προυπόθεσης ότι μπορεί να υπάρξει πεφτουλιματική εκ μέρους του άλλου.Επομένως κανονικά ο ίδιος θα έπρεπε να κατανοεί την διαφοροποίηση και να μην σου δίνει δικαιώματα. Βεβαίως και πάλι η σύγκριση μαζί τους είναι προβληματική: άλλο η σπαρταριστή ευωδιαστή ζωντανή σάρκα, άλλο η κρύα φωτοσοπαροσμένη στατική ψηφιακή εικόνα. Τζάμπα χαλιέσαι. Και δυστυχώς είναι έτσι στημένο το παιχνίδι που θα σε βγάλει και κομπλεξική από πάνω! (δεν θα φταίει ο ίδιος, το σύστημα φταίει που βάζει τις γυναίκες να ξεκατινιάζονται μεταξύ τους). Τελευταία επισήμανση, επειδή δεν θα το προσέξει/πει κανείς άλλος. Δείχνει διάθεση να σε ικανοποιήσει (γλώσσα, δάχτυλα), αφού το χράπα χρούπα δεν...Αυτό καλό το λες (άσχετα αν δεν σου βγαίνει λόγω διάσπασης), κι αν ποτέ βρεθεί/μιλήσει με πιο έμπειρη από σένα θα πέσει σαν βδέλλα για αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του, επειδή σπανίζει. Οπότε περιορίστε το πολύ instagram, κάνε κάνα live show εσύ (εννόησες) όταν πάει να εστιάσει σε άλλα παρτέρια, να τον διασπάσεις και σιγά σιγά εσύ θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση κι εκείνος λιγότερη ανάγκη για οφθαλμόλουτρο (αφού θα το έχει ζωντανό σπίτι). Μάλιστα θα σου έλεγα να κυκλοφορείς γυμνή στο σπίτι συνεχώς. Θα αλλάξει τελείως η αίσθηση του κορμιού σου στο κεφάλι σου, δεν θα μασάς με τίποτα! Φιλιά!
Καραβαν δεκτά τα περισσοτερα απ όσα λες, αλλα το ουσιαστικό θέμα εγω καταλαβαινω πως ειναι οτι ενας τυπος λεει στην κοπελα του ότι φτιαχνεται με αλλες. Δυο τα προβληματα εδω. 1. Ειναι βλακας που της το λεει στα μούτρα κ δεν τη σεβεται, σα να μιλουσε στον κολλητό του ενα πραμα. 2. Επιλέγει να φτιαχνεται με αλλες κ να *μπιπ* μετα την κοπελα αντι, να συζητήσει το ενδεχόμενο θεμα του όσον αφορά στο σεξ μαζι της. Δε νομιζω οτι η λυση βρισκεται στο live show που θα μπορουσε να κανει η κοπελα. Τπ προβλημα ειναι αλλο, κατ εμε παντα. Also: "Τελευταία επισήμανση, επειδή δεν θα το προσέξει/πει κανείς άλλος".- shady and not cool θα μου επιτρεψεις να πω.
Δεν είχε πρόθεση shady ή uncool, δεν διάβασα τα δικά σας πριν υποβάλλω το δικό μου, αλλά είναι γεγονός ότι εστιάζω σε όσα δεν λένε οι πιο πολλοί εδώ μέσα. Αυτά που λες δίκιο έχεις μεν, καφρίλα είναι, χειριστικότητα πιο σωστά, αλλά έχει λόγο που το κάνει. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν μόνο οι κοπέλες προσδοκίες από τις σχέσεις, έχουν και οι άντρες. Μία εξ αυτών είναι να πραγματοποιήσουν τις ερωτικές τους φαντασιώσεις. Και δεν είναι κατώτερο αυτό από το όνειρο του μονόπετρου, ξερω'γω! Λόγω τρομερού κομπλεξισμού που επιβάλλεται στις γυναίκες κοινωνικά παιδιόθεν (εξαιτίας της φαλλοκρατικής θεώρησης του σεξ) συνήθως αυτό δεν συμβαίνει. Εκείνος, μέσα σε όλη του την ανωριμότητα και απειρία, θεωρεί ότι έτσι θα την τσιγκλίσει να γίνει πιο ενεργητική κρεβατάμπλ (το μόνιμο παράπονο των αντρών) και βέβαια τρώει τα μούτρα του επειδή η άλλη κλειδώνει σαν στρείδι! (Αν είχε μυαλό θα το καταλάβαινε)Κανονικά αν αυτό γινόταν σε μια ανάλαφρη γνωριμία θα της έλεγα "άστο, δεν είστε συμβατοί". Όμως εδώ έχουν σχέση, αυτός έχει το φιλότιμο να την ικανοποιήσει, εκείνη το θεωρεί δικαίωμά της και πολύ σωστα ("η σειρά μου") κι επομένως αξίζει λίγη προσπάθεια να σωθεί ο,τι μπορεί να σωθεί. Κανείς δεν γεννιέται τέλειος, όμως μπορεί να βελτιωθεί. Και τέλος η σημαντικότερη συμβουλή που της έδωσα είναι η γύμνια. Για κείνη, όχι για τον άλλο. Έχετε δει γερμανόπαιδα σε ελληνικές παραλίες; Τσιτσιδώνονται με εκπληκτική άνεση ενώ είναι στραβοχυμένα καλούπια. Αυτό είναι η απελευθέρωση από το πώς θα με δουν οι άλλοι. Καλύτερα να κατακτιέται νωρίς παρά αργά.
Καραβαν μου, θα δεχόμουν οτι είναι ορθες οι συμβουλές που δινεις στην κοπελα (που είναι απο μονες τους δλδ, αλλα οχι εδω) εαν ηταν "κλειδωμένη" απο μονη της. Σε μια κοπελα που νοιωθει ανασφάλεια απο μονη της κ οχι "επικτητη" επειδη ενας κάφρος (δανείζομαι τον εύστοχο χαρακτηρισμο του ανώνυμου σχολιαστη απο πανω) γύρισε κ της ειπε οτι στην ουσία κ**λωνει με αλλες κ "βολεύεται" μ αυτην, θεωρω οτι δίνοντας της τετοιου τυπου συμβουλές ειναι σα να δικαιωνουμε τον καφρο ("Ειδες? Εισαι όντως ξενέρωτη. Κανα κανα δυο π**τανιες κ θα δεις μετα..." καπως ετσι δε θα μπορουσε να το παρει?- ανεξάρτητα απ την καλη σου προθεση). Ακομα κ να το εκανε αυτο σαν προσπαθεια να την τσιτωσει (βλακωδως, θα συμφωνήσω) οπως λες, το αποτελεσμα δεν αλλαζει, δημιούργησε ανασφάλειες σε μια κοπελα που οπως ειπε κ η ιδια δεν ειχε πιο πριν. Οσο για τις απαιτήσεις κ για τις φαντασιώσεις ε ναι ολοι εχουμε γυναικες κ αντρες (αυτο με το μονοπετρο θα το αφησω να πεσει κατω). Νομιζω εχεις εντοπισει λαθος προβλημα. Δεν καταλαβα κπ οτι η κοπελα φοβαται να ερθει σε επαφη τη σεξουαλικότητα της (βλεπω οτι κ τα δυο σου σχολια εκει εστιαζουν). Το θεμα της ειναι οτι την εχει κομπλαρει κ της εχει δημιουργήσει κόμπλεξ. Γι αυτό λεω οτι δεν θεωρω πως οι συμβουλες σου μπορουν να βρουν έδαφος στην περίπτωση της, αλλα ισα ισα να εχουν αντιθετο αποτελεσμα. Οσο για το shady, ε ισα ισα βρε καραβαν μου, ειδικα (αλλα κ απο μονο του αυτο το σχολιο σου που παρέθεσα) εφοσον δεν ηξερες τι μπορει να ειχε ειπωθει απο άλλους σχολιαστές φανηκε πολυ καπως. Συγνωμη, αλλα το βρηκα πολυ άκομψο. Ξερεις οτι σε συμπαθώ (θα πρεπε έστω να τπ ξερεις :) κ όσα λεω δεν είναι με κακια.
Καραβαν, εγω τουλάχιστον δεν ειπα κτ για χωρισμό κ γενικα σπανια το συμβουλευω. Πέραν τούτου, απο προσωπική εμπειρια θα πω οτι οταν ο αλλος σε γ*μ*ει ψυχολογικά σαν γυναικα τοτε χ*σε την επαφη με τη σεξουαλικότητα, την εχεις χασει κ μαζι κ αλλα πολλα. Νοιώθεις τοσο χαλια που δεν περιγράφεται. Θα μου πεις, κοτσια δεν έχεις? Δεν ξερεις τί αξίζεις σα γυναικα κ σαν ανθρωπος γενικότερα? Αν τα παθεις μικρος κ εισαι κ ερωτευμενος χάνεις τη μπαλα για ευνόητους λογους. Αν εχεις την εμπειρια οκ εκει νο προμπλεμ το αντιμετωπίζεις οπως πρεπει. #triggered (οπως καταλαβες).
Κοπελα αισθάνεται ανασφάλεια (την οποία δεν είχε πριν) επειδη ο γκομενος της φτιάχνεται με αλλες στο ινστα κ μετα παει με την ιδια. Αντίστοιχα, τυπος λεει στην κοπελα του οτι φτιάχνεται με αλλες στο ινστα επειδη προφανως δε βρίσκει αρκετη την κοπελα του (δεν υπονοω οτι δεν είσαι αρκετή κοπελια, υπονοω οτι ειναι κοπανος). Το βρισκεις νορμαλ τωρα εσύ ολο αυτο? Τι σχεσεις ειναι αυτες που εχετε ρε παιδια!
Δικό σου το πρόβλημα, δική σου και η λύση όμως. Η αυτοπεποίθηση σου δε γίνεται να εξαρτάται από άλλους ανθρώπους. Να πας σε ειδικό να σε βοηθήσει με το θέμα αυτό.Όσο για το φίλο σου, εγώ θα τον χώριζα. Αναρωτιέμαι τι σου είπε όταν συζητήσατε το θέμα...

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ