ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.9.2019 | 11:35

Μια αγαπημένη ερωτική σκηνή από ταινία

Ξαναείδα μια ταινία πρόσφατα και θυμήθηκα πως περιέχει μια σούπερ ερωτική σκηνή η οποία όμως είναι πολύ ξεχωριστή καθώς δεν περιέχει όλα αυτά που βλέπουμε συνήθως στις ερωτικές σκηνές ούτε καν έντονο γυμνό κι όμως ξυπνάει έντονη ερωτική διάθεση σε όποιον τη δει.Πρόκειται για την ταινία ''trance'' του 2013, σκηνοθέτης της οποίας είναι ο Ντάνι Μπόιλ, που έχει κάνει αρκετές αξιόλογες ταινίες όπως το ''trainspotting'', το ''slumdog millionaire'',κλπ..Η συγκεκριμένη του ταινία, το ''trance'' βγήκε το 2013, προβλήθηκε για λίγο και στις ελληνικές αίθουσες όμως δεν είχε επιτυχία, ήταν και πολύ ιδιαίτερη και ανατρεπτική ιστορία και αρκετά μπερδεμένη, μυστηριώδης, απαιτούσε την προσοχή του θεατή ώστε να συμπληρώσει τα κομμάτια του κινηματογραφικού παζλ που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια του.Στην ταινία έπαιζαν αρκετά γνωστοί ηθοποιοί, Βενσάν Κασέλ, η Ροζάριο Ντόσον, ο Τζέιμς Μακαβόι.Λοιπόν η ερωτική σκηνή αυτής της ταινίας ερεθίζει τις αισθήσεις των θεατών χωρίς να δείχνει κάποια ερωτική πράξη και ανήκει στις αγπαημένες μου ερωτικές σκηνές από ταινίες.Η Ροζάριο Ντόσον συναντιέται μετά από καιρό με τον Τζέιμς Μακαβόι και θέλει να τον σαγηνεύσει ώστε να γίνει κάτι, μην κάνω σπόιλερ, αν ενδιαφέρεστε για την πλοκή αναζητήστε την ταινία.Πηγαίνουν σπίτι της να κάνουν έρωτα και λίγο πριν συμβεί αυτό η Ροζάριο Ντόσον του λέει ''περίμενε λίγο, σου έχω μια έκπληξη που θα σου αρέσει''.Η κάμερα δεν την ακολουθεί ενώ μπαίνει στο χώρο του μπάνιου, βλέπουμε τον Τζέιμς Μακαβόι στον καναπέ του σαλονιού να περιμένει κι ακούγεται στο background ο ήχος από μια μηχανή.Λίγα λεπτά μετά κι ενώ η σκηνή μάς έχει βάλει σε ένα συγκεκριμένο mood με υπνωτιστική εικόνα και μουσική επένδυση, ανοίγει η πόρτα κι εμφανίζεται στο σαλόνι ολόγυμνη η Ροζάριο Ντόσον, χωρίς ωστόσο η κάμερα να εστιάζει στο γυμνό της κορμί, απλώς τη βλέπουμε full frontal με ένα εξαιρετικής αισθητικής πλάνο και με ένα υπέροχο καδράρισμα, περνάει φευγαλέα από το μάτι μας, πλησιάζει η κοπέλα τον πρωταγωνιστή και του λέει με πολύ ερωτικό τρόπο: ''Θυμάμαι ότι έτσι σου άρεσε''.Αυτός την κοιτάζει χαμηλά και καταλαβαίνουμε ότι έχει κάνει εκεί κάτω στο απόκρυφο σημείο του κορμιού της το αγαπημένο του σχήμα.Την φιλάει αυτός εκεί και έτσι τελειώνει η σκηνή.Λοιπόν κατά τη γνώμη μου αυτή η ερωτική σκηνή είναι πολύ πολύ καλύτερη από άλλες σκηνές ωμότητας ή που δείχνουν ερωτική πράξη.Μου αρέσουν πολύ αυτές οι σκηνές που υπονοούν, γιατί ποως συμβαίνει και στη ζωή, κάποιες φορές τα υπονοούμενα είναι πολύ καλύτερα και αναδύεται έτσι πολύ καλύτερα ο ερωτισμός.Αν συμφωνείτε θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς αν έχετε κάποια αγαπημένη ερωτική σκηνή από ταινία ή απόσπασμα από βιβλίο το οποίο να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό που σας περιέγραψα.Με καλλιτεχνική αισθητική δηλαδή κι όχι με ωμότητα.
25
 
 
 
 
σχόλια
''Bitter moon'', σαφέστατα. Ήμουν και στην πρόσφατη προβολή της ταινίας σε γνωστό χώρο της πόλης προ ολίγων ημερών. Το έχω και σε dvd στη συλλογή μου αλλά το τιμώ όποτε προβάλλεται και στη μεγάλη οθόνη.Τι σκοτεινή ιστορία.Ο Όσκαρ και η Μίμι. Τι αυτοκαταστροφικό ζευγάρι.Φυσικά πριν οδηγηθούν στην αυτοκαταστροφή έχουν προηγηθεί κάποιες υπέροχες ερωτικές σκηνές και στιγμιότυπα (π.χ. στην κουζίνα με το γάλα, ο χορός της Μίμι στο σαλόνι που ο Όσκαρ την κοιτά εκστασιασμένος, το ερωτικό τους σμίξιμο στο ντουζ, κτλ..)Εξαιρετική επιλογή, Μαρία604.
Συγνώμη, αλλά από πού προκύπτει, ότι έφτιαξε το αγαπημένο του σχήμα;Δεν μπορεί να ήταν τελειως φαλακρό, δηλαδη;Δεν έχω δει την ταινία, να με συμπαθάτε. Μέχρι Baymax έχω φτάσει. Τα ξέρετε.
Μας αρέσει κι ο Baymax, τα είπαμε την άλλη φορά.Το ότι έφτιαξε το αγαπημένο του σχήμα προκύπτει επειδή η κάμερα ξεκίνησε από τα πόδια της με το που βγαίνει από το μπάνιο και αρχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω μέχρι που την δείχνει τελείως γυμνή σε ολόκληρο πλάνο, full frontal, οπως αναφέρει και η εξομολόγηση.Κι έχει μια λωρίδα στη μέση.Αν θες κι έχεις χρόνο, δες τη την ταινία, έχει πολύ ιδιαίτερη και ανατρεπτική πλοκή.
Ε, πες το εξαρχής. Και φτιάχναμε εικόνες μεσημεριατικα...Αστραπές, καρδούλες, κυκλακια, τριγωνακια, φαλακρακια. Γραμμή, λοιπον! Εξαιρετική επιλογή. Λίγο μπελαλίδικο, να το κάνεις αλφαδια, αλλά οκ... Όλα για την τέχνη.(Σε παιδικό αν έχεις να προτείνεις ρε συ... Αφού με ξέρεις. Αλλά όχι πολύ συγκινητικό. Ευχαριστώ.)
Άσχετο αλλά μου ήρθε: στο Young Adam ο Γιούαν μακ Γκρέγκορ πηδάει ολόκληρη την πόλη που μένει (ή έτσι μοιάζει), αλλά έχει μια σκηνή με ιδιαίτερα s/m υπαινιγμό που περιλαμβάνει εγγκλέζικη custard cream.Εν τω μεταξύ υπάρχει άλλη μία σκηνή με s/m υποτόνους χωρίς ΤΙΠΟΤΑ να φανεί γαργαστικό στο Shallow Grave, είναι πλήρως ντυμένοι: όποιος την εντοπίσει κερδίζει μπισκοτάκι! (έχει αυτό που λέμε ηλεκτρισμό)
Το έχω δει το ''young adam'' αλλά δεν την θυμάμαι τη σκηνή που λες, θα την ξαναδώ την ταινία με την πρώτη ευκαιρία για να τσεκάρω τη σκηνή στην οποία αναφέρεσαι.To ''shallow grave'', Ντάνι Μπόιλ στα nineties. Κι αυτήν την ταινία την έχω δει πριν αρκετά χρόνια, την είχα νοικιάσει από το dvd store της γειτονιάς μου αλλά δεν το θυμάμαι. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι δεν μου άρεσε ως ταινία, με είχε απογοητεύσει, μια τέτοια αίσθηση έχω. Δε ξέρω, ίσως την ξαναδώ, μήπως αλλάξω γνώμη.
Pola X, πολύ ωραία ταινία, μου αρέσει πολύ η αδικοχαμένη Εκατερίνα Γκολούμπεβα, η οποία έχω διαβάσει ότι ήταν και σύντροφος του σκηνοθέτη της ταινίας Λέος Καραξ.Η συγκεκριμένη ηθοποιός μου αρέσει πολύ και στην ταινία << 29 palms>> που έχει ένα πολύ άγριο και ανατρεπτικό φινάλε αλλά έχουν προηγηθεί κάποιες πολύ ωραίες ερωτικές σκηνές.Συμφωνώ και επαυξάνω για Μπουνιουέλ. Μαγική Κατρίν Ντενέβ.Κρίστοφερ Λη, ε; Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ:)Ωραίες επιλογές, Καραβαν.
Δυστυχής περίπτωση η Γκολουμποβα...Θλιμμένη και στην ταινία...Κι εμένα μου αρέσει πολύ η Pola X (ιδιαίτερα η αρχή, στους τίτλους, είναι εκπληκτική σεκάνς)Ναι, για σκέψου το για τον Λη και το είδος! (Επίσης υποδόρια ερωτική η διασκευή του Νοσφεράτου από τον Χέρτζογκ στα early 1980s)
Συμφωνώ και για τη διασκευή του Νοσφεράτου από τον Χέρτζογκ, μπράβο Καραβάν, δε θα το σκεφτόμουν αυτό.Επίσης αν έχεις δει το ''ismael's ghosts'' με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, έχει κι εκεί μια υπέροχη σκηνή που ξεχειλίζει ερωτισμό, δεν ξέρω αν το έχεις δει.Όπως και η ''διπλή ζωή της Βερόνικα'' του αγαπημένου Κισλόφσκι. Όλη η ατμόσφαιρα της ταινίας, όχι μόνο η ερωτική σκηνή με την θαυμάσια Irene Jacob.Και η σκηνή όπου ο Γιόχαν και η Μαριάνε από το <<σκηνές από ένα γάμο>> έχουν πάει να υπογράψουν το διαζύγιό τους και παρασύρονται από το ερωτικό τους πάθος. Υπέροχη ερωτική σκηνή χωρίς καθόλου γυμνή εμφάνιση. Λιβ Ούλμαν και Έρλαντ Γιόσεφσον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Το Ghosts δεν το έχω δει. Τα άλλα τα έχω δει (θυμάμαι την μουσική του Πράισνερ ποκύ εντονα, οι "μαριονέτες" του μας στοίχειωσαν)Του Μπέργκμαν είναι σπαρακτικό και δυστυχώς απόλυτα ρεαλιστικό για πολύ πολύ κόσμο. Υπάρχει μια ταινία του Οζόν που κατά κάποιο τρόπο το διασκευάζει, το 2/5 x 2. Δες το καμμιά φορά αν δεν το έχεις δει, η σκηνή του "πάρτυ" είναι ταυτόχρονα ερωτική κι απάνθρωπη.
Καραβαν, αν βρεις χρόνο στο προτείνω το << ismael's ghosts>>, είναι αρκετά καλή ταινία που δυστυχώς δεν προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας.Μα πόσο συμφωνώ με αυτό που έγραψες για τις ''μαριονέτες'' στη ''Βερόνικα''. Προσωπικά πάντα δακρύζω στη σκηνή με το κουκλοθέατρο. Τι όμορφη σκηνή.Και στο φινάλε της ταινίας που ο εραστής δίνει στη Βερόνικα τη μαριονέτα που έφτιαξε και είναι μια κούκλα που της μοιάζει. Καλά για τη μουσική της ταινίας δεν το συζητώ, αριστουργηματική, όπως είναι η μουσική του Πράισνερ και στις άλλες ταινίες του Κισλόφσκι.Είχα πάει και στη συναυλία του όταν είχε έρθει πριν κάποιο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.Την έχω δει την ταινία του Οζόν που μου προτείνεις , μου αρέσει επίσης πολύ.Την ''αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι'' δεν την έχω δει, έχω διαβάσει το βιβλίο.Πολύ ωραία τα σχόλιά σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ