ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.12.2018 | 01:24

Κληρονομικό αξίωμα

Όλοι αυτοί οι βασιλιάδες και βασίλισσες εν έτει 2018, της Αγγλίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας, της Ιαπωνίας (οκ, εκεί τους λένε "αυτοκράτορες"), άραγε φοβούνται λιγάκι τα βράδια μη γίνει καμιά επανάσταση, παρότι η μοναρχία είναι ισχυρός θεσμός, και ξαναζητήσει ο κόσμος τις γκιλοτίνες; Κι, άραγε, όταν μαζεύονται όλοι μαζί, σε γάμους, γιορτές και πανηγύρια και όπου αλλού πάνε, να λένε μεταξύ τους "δε μπορώ να το πιστέψω ότι επιβιώσαμε κι άλλον ένα χρόνο! στην υγειά των κορόιδων!" τσουγκρίζοντας τα χρυσαφένια ποτήρια τους;
12
 
 
 
 
σχόλια
Προτιμώ να υπάρχει ένας σταθερός βασιλιάς που μπορεί να πάρει στα σοβαρά το ρόλο του από έναν εναλασσόμενο τυχάρπαστο που με προβολή στο πόπολο που ψηφίζει, επειδή έτσι συμφέρει κάποιες οικονομικές συμμαχίες, αποκτά τις ίδιες εξουσίες. Χίλιες φορές μια δούκισσα παρά μια Νάνσυμπαρμπαραχιλαριλωραμισελμελάνια.
Όταν δεν υπάρχουν οι ιστορικές γνώσεις τουλάχιστον να τσεκάρουμε τις γενικές πληροφορίες της wikipedia:Το πολίτευμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το κοινοβούλιο, που αποτελείται από δύο σώματα, τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων. Το ίδιο και για την Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία κλπ.Στο πολίτευμα αυτό οι εξουσίες ασκούνται γενικά από το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση, η οποία και φέρει την απόλυτη ευθύνη όλων των πράξεών της και εφόσον απολαύει της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου. Στον Βασιλιά ανήκουν μόνο αντιπροσωπευτικές αρμοδιότητες και κυρίως οι επικυρώσεις νόμων και διαταγμάτων. Η θέση του συνήθως είναι κληρονομική.Το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ιστορικά αποτελεί εξέλιξη της Απόλυτης Μοναρχίας (παρόμοια κι εμείς ζητήσαμε Σύνταγμα απο τον Όθωνα την 3η Σεπτεμβρίου). Οι μονάρχες μέσα στο πέρασμα των αιώνων, είτε ειρηνικά, είτε λόγω επαναστάσεων, παραχώρησαν σταδιακά τις εξουσίες τους στους αντιπροσώπους των υπηκόων τους. Έτσι τα Κοινοβούλια ως έκφραση της λαϊκής βούλησης έγιναν ο μοναδικός πόλος εξουσίας εγκαθιδρύοντας τη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (ο λαός κυβερνά δια των αντιπροσώπων του). Επομένως ο ρόλος του μονάρχη είναι παραδοσιακός (τελετάρχης) και επικυρωτικός σε διατάγματα που έχουν ήδη προαποφασιστεί δια των αντιπροσώπων του λαού. Το ότι υφίστανται κληρονομικές περιουσίες των εστεμμένων από τις οποίες καρπώνονται εισόδημα είναι μια άλλη ιστορία κι ενδεχομένως αυτό να είχε λόγο συζήτησης. Για τον λόγο αυτό όμως ακριβώς έχουν συνήθως, τουλάχιστον οι πνευματικότεροι εξ αυτών, μυριάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα υπό την αιγίδα τους.
Μα D.M.G. μου, το κορίτσι μπαίνει στις εξομολογήσεις για να.. χαλαρώσει!! Τι; Δεν με πιστεύεις; Η ίδια το έχει δηλώσει. Δεν πιστεύω να παρεξήγησες κι εσύ και να νομίζεις ότι κάνει επίδειξη γνώσεων;! Α!πα!πα!πα!
Να συμπληρωσω πως ειδικα στην ιαπωνια υπαρχει και μια αλλη δυναμικη. Οι ιαπωνες πιστευουν ακομα στην παραδοσιακη τους θρησκεια, το σιντο(σημαινει δρομος των θεων), συμφωνα με την οποια ο αυτοκρατορας ειναι απογονος της αματερασου, της θεας του ηλιου του ιαπωνεζικου πανθεου. Δεν δυναται να καταργηθει τελειως η μοναρχια εκει(ηδη εχει τελειως συμβολικο ρολο και ο αυτοκρατορας ειναι κατι σαν υψιστος αρχιερεας, κατι σαν τον τιτλο του ποντιφεξ μαχιμους της αρχαιας ρωμαικης θρησκειας που προσδιδονταν σε καθε ρωμαιο αυτοκρατορα και σταματησε με τον εκχριστιανισμο)επειδη το σιντο ειναι μερος της ιαπωνεζικης κουλτουρας και εμπλεκει ακομα και τους νεους που ειναι ουσιαστικα αθεοι. Στην ιαπωνια οι κοινωνικες συμβασεις περιλαμβανουν σχεδον τυφλο σεβασμο προς τους γηραιοτερους και τους ανωτερους, οι οποιοι συνηθως πιστευουν στο σιντο, αν οχι θελογικα, εστω πατριωτικα και αυτο εχει ως συνεπεια να το περνουν και στην νεοτερη γενια.
Ποιοι καλέ να κάνουν επανασταση, αυτοί που σκοτώνονται να μάθουν μέχρι και τι χρώμα βρακί φοράει η κάθε βασίλισσα / δούκισσα / κτλ;Μην αγχώνεσαι, δε μένουν ξύπνιοι τα βράδια για κάτι τέτοια.
Συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα. Στην Ιαπωνία δεν υπάρχει περίπτωση να προσβάλουν τον αυτοκράτορά τους, στην Ισπανία είναι πολύ πιθανό να μην υφίσταται μοναρχία τα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια, στην Αγγλία ίσως τους πάρει λίγες δεκαετίες ακόμα. Η Σουηδία έχει ρεύμα που επιζητεί αλλαγή πολιτεύματος αλλά η μοναρχία είναι βαθιά ριζωμένος θεσμός. Δεν απειλήθηκε όταν έσκασαν σεξουαλικά σκάνδαλα του βασιλιά τους και συμμετοχή του ως επενδυτής σε στριπ κλαμπ - σε ένα από αυτά δούλευε και η σύζυγος του γιου του, πριν κάνουν σχέση.
Scroll to top icon