ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.10.2018 | 16:39

Παιδιά και συμπεριφορά

Κάνω ιδιαίτερα σε παιδάκια δημοτικού και έχω παιδάκια διαφορων κοινωνικών ομάδων. Ε λοιπόν, έχω ένα κοριτσάκι απο μια πλούσια οικογένεια, το οποίο δε με σέβεται καθόλου, ούτε τους γονείς του ούτε τη δασκαλα του στο σχολείο και συνέχεια μου πάει κόντρα σε όλα ενώ έχει άδικο. Τις προάλλες επειδή έγραψε στο τεστ 9, ήρθε μαζι με τη μαμα του και μου ζητούσαν το λόγο. Απο την αλλη έχω και ένα κοριτσάκι που ερχεται απο μια οικογένεια που δύσκολα τα βγάζει τα πέρα! Επισης το κοριτσάκι ειναι πολυ ντροπαλό και στα πρώτα μαθήματα δε με έβλεπε καν στα ματια. Ανακάλυψα μέσα απο τη συζήτηση οτι έχει μεγάλη αγάπη στα μαγνητάκια όμως η συλλογή της ειναι πολυ μικρή και αδιάφορη και έτσι αποφάσισα να της χαρίζω κατα καιρους απο ένα μαγνητάκι καθως έχω παρα πολλα. Το εκανα ήδη δυο φορές και έπιασε! Για την υπόλοιπη ώρα του μαθήματος ήταν με το χαμόγελο ως τα Αυτιά και έκανε τις ασκησεις της ευχάριστα! Μάλιστα για τις επόμενες μερες ερχόταν τέλεια διαβασμένη και άρχισε να εκδηλώνεται όλο και περισσότερο !Σημερα η μαμα μου έστειλε μήνυμα να με ευχαριστήσει διότι το παιδι της έχει μεγάλη πρόοδο και γιατί της ειπε οτι τη βοηθάω και χαίρεται που της κάνω μάθημα ! Απο τη πρώτη μαμα και το παιδι δε πρόκειτα να ακούσω ποτε Ευχαριστω παρα τις προσπάθειες ! Ίσως με μαλώσουν μάλιστα που δε πήρε 10!! Να φανταστείτε της ειπα οτι πάω ταξιδι στη Βουδαπέστη και θα της φέρω μπρελόκ και μου ειπε όχι διότι δε της λείπει τίποτα ?.
11
 
 
 
 
σχόλια
Αυτές που ενδιαφέρονται και αγαπάνε τα παιδιά τους για μένα. Λάθη μπορεί να γίνουν, αλλά όχι ακρότητες. ΘΣαν επαγγελματίας, για την κοπέλα είναι οι οικογένειες που σέβονται την δουλειά της και φυσικά οφείλει κι ο παιδαγωγός να κάνει το καλύτερο που μπορεί και να βελτιώνεται συνεχώς. Νομίζω όλοι ψάχνουμε να κάνουμε καλές συνεργασίες και προσπαθούμε να κρίνουμε όσο πιο εύστοχα βάσει του τι θέλουμε και τι μπορούμε για να το επιτύχουμε.
Όχι, Ανία μου. "Καλές συνεργασίες" και "καλές οικογένειες" ψάχνουν, όσοι έχουν κάνει την εκπαίδευση εμπόριο.Η εκπαίδευση είναι λειτουργημα και κοινή για όλους.Άσε που καμιά φορά, οι "κακές οικογένειες" μάς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Μήπως είσαι απλά κατά των ιδιαίτερων; Γιατί στην εξομολόγηση αυτό αναφέρει και εκεί εστίασα. Μακάρι να ήταν πιο λειτουργική η δημόσια εκπαίδευση και να απασχολούσε πραγματικά τους καλύτερους και επίσης κανένας άνθρωπος να μην είχε την ανάγκη να κάνει ιδιαίτερα αφού είναι εμπόριο όπως λες. Αλλά η μαύρη αλήθεια είναι ότι είναι και επάγγελμα κι όσοι βλέπουν ΜΌΝΟ το λειτούργημα ας μην πληρώνονται στην τελική από αυτό.Καταλαβαίνω τη λογική σου αλλά για μένα είναι καλύτερο να κάνουμε και με βάσει όσα αντέχουμε κάτι για να μην καταλήξουμε σε φθορά που στο τέλος ρίχνει την απόδοση. Βρίσκω ότι είναι πολύ διαφορετικό το να δουλεύεις στο σχολείο απ' ό, τι σε μια οικογένεια.
Κανονικά δεν είναι συζήτηση για εδώ αυτή, αλλά τέλος πάντων.Τα ιδιαίτερα είναι καλά, όταν είναι ανάγκη του μαθητή, ΌΧΙ του εκπαιδευτικού.Η εκπαίδευση ΕΙΝΑΙ λειτούργημα και, πράγματι, δεν πληρώνεται σε ευρώ. Αν το βλέπει κάποιος σαν επάγγελμα, η φθορά είναι βέβαιη, όσο κι αν προσπαθεί, να την καθυστερήσει, αναλαμβάνοντας μέχρι εκεί, που "αντέχει".Όποιος κάνει ιδιαίτερα, δουλεύει με ΕΝΑΝ μαθητή, αντί με πολλούς. Προφανώς και είναι πολύ διαφορετικό. ΔΕΝ δουλεύει, όμως "σε οικογένεια".Η εξ τώρα ξύνει την επιφάνεια, για μένα, μια χαρά.Τίποτα παραπάνω, όμως.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ