ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.12.2017 | 16:14

Χαος

Χθες ειχαμε οικογενειακο τραπεζι. 2 θειες μου με καρκινο μιλουσαν και προσποιουνταν οτι ολα ηταν καλα,δεν ειχαν κατι.εγω στη μεση να προσπαθω να εξηγησω τι εννοω.θεια γιατι δεν πας να κανεις ψυχοθεραπεια?'δε μου χρειαζεται,ο καρκινος ειναι σταθερος. Τι ειμαι για να κανω ψυχοθεραπεια? ειναι για τους τρελους' Εσυ θεια μιλας σε καποιον τωρα που εχεις ογκο?-Οχι δε χρειζεται,εχω την αδερφη μου να μιλαω. Εν ετει 2017 προς 2018,οι ανθρωποι με βαριες αρρωστιες δεν παραδεχονται πως πρεπει να παρουν την κατασταση στα χερια τους και να λαβουν τη βοηθεια ειδικου. Ο ειδικος ειναι ταμπου ακομα. Γιατι να παω σε ειδικο? Τα λυνω μονη μου. Οταν πεθανεις ομως και αφησεις πισω σου αγαπημενα προσωπα τοτε θα θυμηθεις πως δεν τα ελυνες μονη σου. Δεν ειμαστε φτιαγμενοι απο υλικο. Ειμαστε ψυχη,που θελει βοηθεια για να μην καταστρεφουμε τους αλλους γυρω μας.Ειρηνη,19
5
 
 
 
 
σχόλια
Καλά έκανες και πρότεινες.Ας έχουν στο μυαλό τους, από ένα νέο άνθρωπο, μια άποψη. Άλλωστε σε όλες τις περιπτώσεις και οι γιατροί το προτείνουν και σχεδόν σίγουρη είμαι πως θα προσπάθησαν οι γιατροί να το προτείνουν. Τώρα αν άκουσαν αντιλήψεις τρελόγιατρό.... Δεν θα το συνέχισαν. Αν μπορείς να το ξανά σχολιάσεις με λεπτομέρειες, ίσως με παραδείγματα. Ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος του ειδικού. Ολοι ευχόμαστε να μπορούν να διαχειριστουν και την ασθένεια αλλά και την καθημερινότητα τους.Αχρείαστος να τους είναι λοιπόν, αλλά ας αποκτήσουν έστω ορθή άποψη.
Αχ βρε ειρήνη! Το ότι είσαι 19 είναι μια κάποια δικαιολογία, αλλά και πάλι το παράκανες! Μην τα μαχαιρώνεις όλα! Δεν πειράζει! Μπορείς πάντα να επανορθώσεις!
Γιατί θα πρέπει σύμφωνα με τα λεγόμενα σου όλοι οι βαριά ασθενείς να επισκέπτονται την πόρτα του ειδικου;Κάποιοι ίσως όντως να έχουν απολυτη αναγκη την ψυχοθεραπεία και αλλοι να μπορούν να διαχειρίζονται την κατάσταση με πιο απλή βοήθεια (πχ τις συζητήσεις με στενά τους πρόσωπα κτλ)Υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερο ψυχικό σθενος και άλλοι όχι.Μπορει οι συγγενείς σου να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία για αυτό μη τους τσουβαλιαζεις όλους κάνοντας τους υποδείξεις που θα απευθυνθούν.
Το νεαρό της ηλικίας σου δε δικαιολογεί την αδιακρισια που επεδειξες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Συχνά ο δρομος που έχει να διανύσει ενας ασθενής με επίγνωση της κατάστασής του ειναι βαθιά μοναχικός. Πόσο μάλλον όταν τέτοιου ειδους νουθεσίες γίνονται εν μέσω εορταστικου δείπνου. Μια συμβουλή προς ολους ειναι μα σεβόμαστε τις προσωπικές επιλογές των συγγενών ασθενών μας, ακόμη κι αν αυτές μας πικραινουν. Εδώ δε χωράνε εγωισμοί και προβολή των δικών μας φόβων επάνω τους. Καλη ανάρρωση και στις δυο!