ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.11.2017 | 20:24

ευτυχισμενη γεροντοκορη ή διστυχισμένη κυρια ..?

και εκει που ειμαι πριν τα σαραντα και δεν παντρευτήκα ποτε ουτε παιδι εκανα και ειμαι ελεύθερη στον καναπε μου! κανοντας προσπάθειες.. γνωριμίας διαπιστώνω ποσο τυχερή ειμαι στην σπιταρώνα μου στην παναπεδαρα μου που ειμαι ντυμενη οπως θελω και δεν μου τα πρήζει κανεις απο ολους αυτους τους τρελους που ειναι ξαμωλημένοι εκει εξω!!!!! μοναξια μου ολα....
12
 
 
 
 
σχόλια
Η πιο εύκολη σκέψη μ ειναι η εξής:δεν πείθεις τον εαυτό σου .πως θα πείσεις εμας.Ομως θα αναπτύξω λίγο ακόμη. Έως κ σημερα μέχρι τον θάνατο ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας πιστεύει ότι η ολοκλήρωση έρχεται με τους απογονους κ την οικογένεια. Η ερώτηση μ ειναι ότι επέλεξες αυτο κ είσαι ευτυχισμένη η' απο λαθος χειρισμούς κ ατυχιες κατέληξες σε αυτου του είδους την ευτυχία;Βέβαια ένας μπάρμπας που μιλούσαμε για αυτοκίνητα,όταν του έλεγα τι θα ήθελα να αγοράσω με ρώτησε:ξέρεις ποιο ειναι το καλύτερο αυτοκίνητο;;ποιο;;ρώτησαΤο δικό σου μου απάντησε ...Οποτε μην σκας κ απόλαυσε το αυτοκίνητο σου..
Αν δεν έχεις βρει το ταιριαστό,καλύτερα μόνη στην καναπεδάρα...Λίγοι είναι αυτοί που δεν θα προτιμούσαν όμως,να την μοιράζονται με το ιδανικό ταίρι...Υποθέτω θα συνεχίσεις να ψάχνεις μέσα στο πλήθος των ασύμβατων,για κάποιον που θα"κουμπώνει"...Καλή συνέχεια στην προσπάθεια και μέχρι τότε...κααααλές ξάπλες... :)
Θα σου πω μια αλήθεια για τους αντρες.Δεν ειναι όλοι τρελοί αυτοί που γνωρίζεις.Απλα εσυ κοντεύεις στα 40.Αλλιως ενας αντρας σου φερόταν στα 25 σου και αλλιως τωρα.Μεγαλη εισαι θα καταλάβεις τι λέω.
Tragic! Τρελοί, καλά τα λέει... μόλις την επιβεβαιωσες. Όσο για την επιστροφή στο μεσαίωνα, δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου διαβάζοντας την παραπάνω τραγική σου δήλωση. Ο καθένας κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους με τα κριτήρια του, για αλλους κλητήριο είναι η ηλικία για αλλους πάλι η ασχήμια της ψυχής...μεγάλο αγόρι είσαι, καταλαβαίνεις τι εννοώ ;-)
Διαρκως ακούω ότι οι αντρες ειναι μαλακες και τρελοί η ότι δεν την πέφτουν.Καλό το παραμύθι κορίτσια αλλά δεν έχει δράκο.Ή μήπως μιλάμε για τα καπρίτσια της μερίδας των βολεμένων (ανδρών και γυναικών) αυτής της χρεοκοπημένης (από όλες τις απόψεις) κοινωνίας/χώρας που απλώς συνεχίζει να ζει μέσα στην γυάλα ενός πεθαμένου lifestyle της Ψωροκώσταινας των 90s/00s αγνοώντας την υπόλοιπη κοινωνία που αργοπεθαίνει; Ένα 30% των Ελλήνων έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους (κομματόσκυλα, λαμόγια, καρεκλοκένταυροι, αεριτζήδες κ.τ.λ.), ένα άλλο 20-30% φαντασιώνεται με την προσδοκία πως κάπου/κάπως/κάποτε θα γλείψει ένα κοκκαλάκι, οι υπόλοιποι απλώς έχουν αφεθεί και βιώνουν έναν αργό θάνατο στο κοινωνικό περιθώριο. Οι δυναμικοί άνθρωποι που ξέρω (άνδρες και γυναίκες) από τον περίγυρό μου πήραν τα μπογαλάκια τους και την αξιοπρέπειά τους και έφυγαν για την ανελέητη αρένα της ξενιτιάς και μάλιστα σε μία εποχή όπου το όνομα της Ελλάδας προκαλεί - στην καλύτερη περίπτωση - τον γέλωτα. Όσο για τις "δυναμικές" εγχώριες δεσποινίδες/κυρίες που θεωρούν ότι οι Έλληνες άνδρες είναι "λίγοι" για να καλύψουν την υπεραξία τους, πολύ απλά ας κάνουν αυτό που κάνουν οι Ανατολικοευρωπαίες στα αντίστοιχα site εύρεσης "κατάλληλων" γαμπρών δηλαδή θέλω τάδε εμφάνιση, τάδε ηλικία, τάδε εισόδημα κ.τ.λ., τουλάχιστον αυτές είναι ειλικρινείς σε αυτό που ζητάνε. Αν και υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση όσον αφορά τις εγχώριες "δυναμικές" γυναίκες που όλες εργάζονται, έχουν το πορτοφόλι τους, "μορφώνονται" και αρπάζουν την ζωή από τα... μαλλιά με τα ποσοστά ανεργίας που σαρώνουν την νέα γενιά και μάλιστα τον γυναικείο πληθυσμό. Μια φιλική συμβουλή προς τις υποψήφιες "πριγκήπισσες": να ξέρουν πως θα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό στην εύρεση του γαμπρού που πληρεί το "πακέτο", δόξα τω Θεώ έχουμε πάει σε ευρωπαϊκές χώρες και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες τουλάχιστον εξίσου όμορφες με τις "ωραίες" Ελληνίδες και σε πολλές περιπτώσεις με χαμηλότερες "απαιτήσεις". Χωρίς να βγάζω έξω και την μεγάλη καφρίλα που υπάρχει σε κομμάτι του ανδρικού πληθυσμού (που βέβαια από Ελληνίδες μάνες βγήκαν) θα πω ένα πράγμα: οι Ελλεεινίδες έχουν τους Ελλεεινούς που τις αξίζουν και αντιστρόφως. Άλλο πράγμα να ζητάς σύντροφο κι άλλο πράγμα να ζητάς σπόνσορα ή σπερματοδοχείο. Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όχι απλά σε κρίση αλλά σε παρακμή, βαθιά και αθεράπευτη παρακμή με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να μην μπορεί/θέλει/νοιάζεται να αντιληφθεί όχι μόνο αυτό που συμβαίνει αλλά και τα χειρότερα που έρχονται. Πάντως, το καλό που έχει φέρει αυτή η κοινωνική σήψη είναι ότι σταδιακά ξεκαθαρίζει η ήρα από το σιτάρι και τα παράσιτα της κοινωνίας δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν.
Σαβατζ αναφερόμουν και στα δυο σχόλιά του. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω την δήλωση της εξομολογούμενης. Έχω βαρεθεί να διαβάζω δηλώσεις ισοπεδωτικές (όπως είναι και των δυο) και αηδειαζω με δηλώσεις δήθεν ψαγμένων που αναφέρονται σε στερεότυπα και επιχειρηματολογούν χρησιμοποιώντας οι ίδιοι τα κλασικά στερεότυπα τύπου όλες οι γυναίκες ψάχνουν σπίτι στην Κηφισιά με πισίνα, ψάχνουν πορτοφόλι κλπ. Οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός καλό θα είναι να τον προβληματίσουν για τις επιλογές του και όχι να τον οδηγούν σε αυθαίρετες γεμικευσεις, είτε αυτές αφορούν τους άντρες είτε τις γυναίκες. Και για να σου απαντήσω και στην ερώτηση σου, αυτό που εσυ είπες ότι ακούστηκε απαίσιο εμένα μου ακούστηκε σεξιστικό και προσβλητικό.
Πω ρε κόμπλεξ οι άντρες... Ό,τι μυαλό έχεις αυτό παίρνεις... Έτσι είναι η ζωή... Ίσως να σκεφτείτε κάποιοι να αλλάξετε πεποιθήσεις, και τρόπο σκέψης, και ίσως κάτι αλλάξει στη θολό τοπίο σας.ΥΓ: ''Dead_inside'' , οι τελευταίες γραμμές στο τελευταίο σχόλιο, τα λένε όλα!
Πεθαμένη_μεσα.Να στα κανω πιο απλά και κατανοητά.Η θεωρία των συνόλων, όπως όλη η μαθηματική, προϋποθέτει τυπικά μια λογική, την καλούμενη τυπική ή συμβολική λογική, και στηρίζεται σ' αυτή. Αλλά η τυπική ή συμβολική λογική προϋποθέτει ότι αυτό για το οποίο μιλάει αρχίζοντας, οι προτάσεις που επεξεργάζεται ως άτμητα μη αναλύσιμα και αδιάφορα ως προς το περιεχόμενο τους είναι ένα σύνολο, πάνω στο οποίο ορίζει μια καθορισμένη σχέση, τη συνεπαγωγή. Η κατάσταση παραμένει ουσιαστικά η ίδια, όταν εισάγονται, σε μια δήθεν δεύτερη φάση, οι ποσοδείκτες. Υπάρχει λοιπόν λογικομαθηματικός κύκλος, φανερός επίσης στο γεγονός ότι δε μπορούμε να κάνουμε τυπική λογική χωρίς να αριθμήσουμε- και που δε σπάμε παρά με λόγια, όταν βεβιώνουμε ότι οι αριθμοί που κινητοποιούμε κατ' αυτό τον τρόπο είναι "άλλοι" από τους αριθμούς της αριθμητικής. Λογική και μαθηματική είναι αδιάσπαστες, συντεθειμένες, δύο όψεις του αυτού-του ταυτιστικού-συνόλου.
Και κλείνω.Εκανες προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς.Οκ κανένα πρόβλημα.Το θέμα ειναι πως φάσκεις και αντιφάσκεις συντροφε.Δεν μπορείς να λες από τη μια» καλα τα λέει «και από την άλλη να λες δεν συμφωνώ με την εξομολόγηση που μολις πριν λιγο υπερασπίστηκα.Κατι κανεις λάθος?
Καντορ...εεεε Μοχαμεντ ήθελα να πω: Θα μπορούσα να διαφωνώ μαζί σου όλο το βράδυ αλλά νύσταξα. Σέβομαι τη μαθηματική σου κοσμοθεωρία αλλά εγώ είμαι περισσότερο φαν του Σρεντινγκερ και πιστεύω ότι η γάτα είναι ταυτόχρονα ζωντανή και νεκρή. Η ζωή είναι γεμάτη παράδοξα και αυτό την κάνει τόσο ωραία :-)