ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.10.2017 | 18:09

Ναι! Την ζηλευω...

Και πιστευω πως ειναι απολυτως λογικο.Ειναι απο εκεινα τα ατομα που ειναι εκνευριστικα καλοι σε ολα. Ξερω πως δεν θα επρεπε να σκεφτομαι ετσι για αυτην γιατι με εμπιστευεται και με θεωρει κολλητη της αλλα θα ηταν ψεματα αν ελεγα πως δεν με ενοχλει. Την βοήθησα κατα καποιο τροπο να αντιμετώπισει κσποια κατασταση και τωρα που εχει παρει τα πανω της εννοείται πως χαιρομαι αλλα ταυτοχρονα ζηλευω κιολλας.Δεν μπορω να καταλαβω πως τα προλαβαινει ολα και οτι προσπαθει το καταφερνει. Ειναι αριστη μαθήτρια στο σχολειο , οι καθηγητες στο φροντιστηριο λενε τα καλυτερα γιαυτην, εχασε καποια κιλα, ξεκίνησε την γυμναστική και πλεον το σωμα της ειναι πολυ πιο ωραιο απο το δικο μου. Τα εχει με εναν μαναρο που την λατρευει και φαινεται πολυ ευτυχίσμενη Εγω ασχολούμαι μονο με το σχολειο και το φροντ και σε αυτα ειμαι μετρια. Στοχευουμαι και οι δυο στην ιδια σχολη αυτη θα περασει με ευκολια και εγω παλι θα παω σε κατι κατώτερο...Θα πειτε πως βγαζω πολυ κακια αλλα δεν την ειχα συνήθισει ετσι...Ηταν παντα πιο χαμηλων τονων και κανεις δεν ασχολουταν μαζι της.Τουλαχιστον εγω εχω πιο πολλες παρεες και με συμπαθουν περισσοτερο...Και αυτο που μου την σπαει ειναι πως δε την νοιαζει καν το γεγονος πως εχει μονο 1-2 φιλες και δεν ασχολείται με το τι λενε οι αλλοι...Φαίνεται τοσο κομπλε με τον ευατο της...Ξερω πως ολο αυτο ειναι ασχημο αλλα το σκεφτομαι...Η αληθεια ειναι πως ουτε εμενα μου αρεσει να μιλαω ετσι γιαυτην γιατί ειναι παντα πολυ καλη και υποστηρικτικη μαζι μου!
7
 
 
 
 
σχόλια
Γεια σου εξομολογουμενη!Θελει πολυ θαρρος και δυναμη, θεωρω, να παραδεχτει καποιος ακομα και ανωνυμα αυτα που νιωθει. Γι αυτο θα πω μπραβο για την τολμη σου και για το γεγονος οτι αντιλαμβανεσαι τις σκεψεις σου, αντιλαμβανεσαι οτι δεν ειναι "υγιη" τα συναισθηματα σου αυτα και οτι αντιλαμβανεσαι οτι δεν θα επρεπε να σε κυριευουν.Γενικα η ζηλεια ειναι ανθρωπινο συναισθημα, βεβαια, και με πολλες διακυμανσεις.Γενικα, η ζηλεια δεν λεει κατι για τον αλλον ανθρωπο αλλα περισσοτερο ειναι μια εκδηλωση της δικης μας ανεπαρκειας. Οσο περισσοτερο γνωριζει κανεις τον εαυτο του, τις δυνατοτητες του, τις αδυναμιες και τα ατου του τοσο λιγοτερο βιωνει την ζηλεια.Εισαι μαθητρια απ οτι καταλαβα, αρα μικρη ακομα σχετικα για να ξερεις ακριβως ποια εισαι. Ομως ειναι μια υπεροχη ευκαιρια να "δουλεψεις" πανω στον εαυτο σου και να τον διαμορφωσεις "σωστα".Αντι να βλεπεις την φιλη σου ανταγωνιστικα, προσπαθησε να την βλεπεις σαν προτυπο (εγω καταλαβαινω οτι πισω απο την ζηλεια υπαρχει και θαυμασμος, σωστα;) προσπαθησε να μαθεις απο αυτην την κοπελα, προσπαθησε να την γνωρισεις πιο βαθια, πιο ουσιαστηκα, να καταλαβεις τι ειναι αυτο που την κανει δυνατη και με αυτοπεποιθηση/αυτογνωσια. Παρατηρησε την, συζητηστε, παραδειγματισου, μαθε, φιλτραρε και αξιολογησε τι ταιριαζει σε σενα.Αν δυσκολευεσαι, και επειδη σιγουρα θα συναντησεις στην ζωη σου ανθρωπους που θα ειναι "καλυτεροι" απο σενα, αν δεν το "καλλιεργησεις" θα δυσκολευεσαι ακομα περισσοτερο, ειναι αρκετος λογος για να συναντησεις καποιον ψυχολογο να σε βοηθησει να αναθεωρησεις την σκεψη σου.Ελπιζω συντομα να αποβαλεις τις αρνητικες σκεψεις και τα συναισθηματα, να εισαι χαρουμενη, και να εχεις (πραγματικα αυτη τη φορα) μια υπεροχη φιλη :)Καλη τυχη στην ζωη σου και καλη προοδο σε ολα!
Δεν είναι κακία.Τα ανθρώπινα χαρίσματα δεν μοιράζονται δημοκρατικά κι αυτό κάποτε δημιουργεί πικρίες και ζήλιες. Αν δεν το αντιμετώπιζες ως πρόβλημα, αν αντίθετα αντιδρούσες σπασμωδικά και υποβολιμαία, τότε ναι, θα ήταν κακία.Με λίγη δουλειά θα το αφήσεις πίσω.
Χαχαχαχα, ακόμα ένας πόντος για τον FAB. Τελικά εδώ μέσα, συνεχίζει να αποδεικνύεται ότι το "γυναικεία φιλία" είναι ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα.Όσο για σένα, εξομολογούμενη, σε λυπάμαι. Μόνη σου ομολογείς ότι η "φίλη" (λέμε τώρα, lol) σου έχει προσπαθήσει για κάποια πράγματα στη ζωή της. ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ;
άντε και να μη μπω στο θέμα "popularity" που θίγεις, γιατι θα σε κράξω χειρότερα και απο ξεφωνημένη στα καλιαρντά. Αντί να ζηλεύεις, μιμήσου. ¨οχι ξερή αντιγραφή και κακέκτυπο, δες, μάθε και γίνε καλύτερος άνθρωπος. Σαν τη "φίλη" (λέμε τώρα, lol) σου.