ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.9.2017 | 15:01

Με απατησε...

Ανακάλυψα ότι με απάτησε με παλιό γνωστό της που επανασυνδέθηκε μέσω φ/μ. Είμαστε 20 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε 3 υπέροχα παιδιά. Δεν είμαστε μικροί, 48 χρονών και οι δυο, γνωριζόμαστε και έχουμε σχέση απο τα 24 μας. Πριν τον δεσμό μας η σύζυγος μου είχε έντονη ερωτική ζωή την οποία ποτε δε μου απέκρυψε, ενώ εγώ ήμουν αφιερωμένος στις σπουδές μου, μάλλον μοναχικός και συνεσταλμένος. Η σχέση της διήρκησε τουλάχιστον 6 μήνες και οπως παραδέχθηκε, κατέληξε σε σεξ. Αυτο έγινε, μια φορά και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων της, αφού ο αλλος της έκανε έκπληξη, ερχόμενος απροειδοποίητα στην βόρεια επαρχιακή πόλη που ζούμε και εργαζομαστε. Αμέσως μετα την πράξη, μου ορκίζεται ότι η σχέση τερματίσθηκε, αλλα παραδέχθηκε οτι διατήρησε μέχρι πρόσφατα τηλεφωνική επαφή - και το δώρο γενεθλίων που της χάρισε. Εγώ όλο αυτό το διάστημα εκτός απο κάποια ψυχρότητα δεν κατάλαβα τίποτα. Της είχα απόλυτη εμπιστοσύνη και παρόλο που την έβλεπα υπερβολικά κολλημένη στο κινητό και τον υπολογιστή της δεν πίστευα ποτε ότι θα φερόταν έτσι. Η ίδια γνώριζε ότι έχω προχωρημένες γνώσεις πληροφορικής και εάν ήθελα μπορούσα να μάθω τα πάντα, όπως και έγινε. Παρόλα αυτα το ρίσκαρε και μάλιστα με άτομο που ανακάλυψα οτι ειναι εμφανισιακά λαπάς, ξεφτίλας και μικροαπατεώνας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί μου. Και μην θεωρήσετε ότι είμαι νάρκισσος η εγωιστής. Το αντίθετο μάλιστα, έχω δώσει τα πάντα για την γυναίκα μου και τα παιδιά μας. Ίσως μάλιστα αυτό να ειναι το πρόβλημα, αφού είμαι υπερβολικά δεμένος και ερωτευμένος μαζί της. Την αγαπώ και της το δείχνω. Σίγουρα δεν είμαι τέλειος και έχω κάνει λάθη. Επίσης, μην νομίζετε ότι δεν έχω ευκαιρίες και προτάσεις απο άλλες, αφού - και οι δυο - είμαστε μορφωμένοι, καλλιεργημένοι και εμφανίσιμοι. Απλά δεν δείχνω κανένα ενδιαφέρον γιατί ήξερα οτι είχα την καλύτερη και την καταλληλοτερη, για εμένα, γυναίκα. Είμαι φοβέρα απόλυτος και δεν θα την πρόδιδα ποτε. Στο σεξ νόμισα ότι την κάλυπτα, αφού φαινόταν ότι περνούσε ωραία, αλλα μάλλον έκανα λάθος. Φαντάζομαι ότι ήθελε και άλλα και ντρεπόταν να τα συζητήσει. Δεν βγάζω άκρη. Πολλά ψέματα, κλάματα, αρνητικά συναισθήματα. Εγώ μετα το αρχικό σοκ, τον θυμό, το πένθος και την οργή, νομίζω ότι περνάω σε μια κατάσταση απαθούς κατάθλιψης. Σκέφτομαι την πράξη της κάθε μέρα, ψάχνω και τα δικά μου λάθη και νιώθω παγιδευμενος, αφού παρα την απελπισία μου δεν θέλω να διαλύσω το σπίτι μου και να βλάψω τα παιδιά μου. Από την άλλη πλευρά, παρα την επιμονή της να με στηρίζει και να μου λέει ότι έχει μετανιώσει και με αγαπάει, πιστεύω ότι ο γάμος μας έχει λήξει. Αυτή ήταν η δική της επιλογή. Όταν αγαπάς και σέβεσαι κάποιον δεν φέρεσαι έτσι. Ακόμα και η σημειολογία της επιλογής της με κάνει και νιώθω χάλια. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Κλείνοντας την ιστορία μου, αναφέρω ότι έχουμε ξεκινήσει συνεδρίες, μαζί και χωριστά, σε ψυχολόγο-σύμβουλο γάμου για να σώσουμε ότι σώζεται. Παρά το οτι βλέπω οτι θέλει να επανορθώσει, δεν νιώθω και πολυ αισιόδοξος.
6
 
 
 
 
σχόλια
Είσαστε πολλά χρόνια μαζί, αν δεν έχετε κοινά σημεία, ενδιαφέροντα, χρόνο π να αφιερώσετε ο ένας στον άλλον, σαν ζευγάρι όχι ως γονείς των παιδιών, αρχίζουν να μπαίνουν διαφορες τοξικες σκέψεις. Να είσαι σίγουρος πως η γυναίκα σου κάλυψε κάποια κενά που προφανώς τις έλειπαν από την κοινή ζωή σας. Ίσως να ήθελε να αισθανθεί ποθητή, ότι κάποιος την θέλει η κάτι άλλο. Το ότι ήταν ειλικρινής μαζί σου είναι πολύ σημαντικό, σημαίνει ότι μεταξύ σας είστε καλά. Να είσαι σίγουρος ότι και αυτή σε αγαπάει. Μην μπερδεύεις κάτι π έλαβε ένα δίωρο από την ζωή της με μια 24χρονη κοινή πορεία. Πιστεύω το καλύτερο είναι να το συγχωρήσεις. Έζησα μια παρόμοια κατάσταση κ ένα χρόνο μετά αισθάνομαι χαρούμενος για την επιλογή μου κ δεν είχαμε και παιδιά. Βέβαια ποτέ δεν θα το ξεχάσω κ παντα θα έχω το χαρτί της μιας φοράς π ακόμα δεν έχω αξιοποιήσει.
Οι απόψεις μου για το κέρατο είναι λίγο πολύ γνωστές. Ειδικά όταν μιλάμε για γάμο, παιδιά, οικογένεια και πάει λέγοντας. Δεν ξέρω πώς σου δικαιολογήθηκε η γυναίκα σου, γιατί το έκανε, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η απάθεια που νιώθεις είναι καλή. Από το να ήσουν χάλια, καλύτερα έτσι...Όσο για όλα τα υπόλοιπα, σου εύχομαι καλή επιτυχία και σε συγχαίρω για την υπομονή σου και την ψυχραιμία σου. Προσωπικά, δεν θα ήμουν τόσο ψύχραιμη. Μάλλον θα τα είχα κάνει λαμπόγυαλο.
λυπάμαι όμως δεν θα αλλάξει κάτι μέσα σου το αγκαθάκι θα παραμένει ..η γνώμη μου είναι να προχωρήσετε σε ένα πολιτισμένο διαζύγιοκαι πάλι θα προσφέρεις στα παιδιά σου και στο μεγάλωμά τους αν και πρέπει ήδη να είναι μεγάλα μετά τόσα χρόνια γάμου.όλα κάνουν τον κύκλο τους και σύντομα ανοίγει ένας άλλος εύχομαι το καλύτερο για σένα
Σύμβουλοι γάμου και μαλακίες. Ριχτης ένα κέρατο κι εσυ, να δεις τι καλά που θα καταλάβει τι κινδυνεύει να χάσει. Σειρά της να διεκδικήσει ό,τι θεωρούσε δεδομένο και πρόδωσε. Ό,τι και να κάνετε στο σύμβουλο τίποτα δε λειτουργεί καλύτερα από τη σύγκριση.
Κύριέ μου γιατί είστε Κύριος με Κ κεφάλαιο μακαρι όλοι να σκέφτονταν τόσο ώριμα και συνεσταλμένα όσο εσείς. Δυστυχώς διαπιστωνω ότι όσο δίνεις το 100 % του εαυτού σου σε έναν άνθρωπο τόσο χειρότερο είναι. Αλλά αυτό δεν είναι και το νόημα όταν αγαπάς κάποιον ; Τι να κάνεις; Να τον χορεύεις στο ταψί για να μη σε έχει δεδομένο; Συνεχίστε τις συνεδρίες σας . Ίσως αποκαλυφθούν κρυμμένα απωθημένα ή δυσαρέσκειες. Ρομαντικό ή όχι αλλά πιστεύω ότι αν υπάρχει ωριμότητα και θέληση όλα λύνονται. Να είστε καλά
Οταν κλονιζεται η εμπιστοσυνη αναμεσα σ ενα ζευγαρι λογω ενος τετοιου γεγονοτος, δυστυχως τα πραγματα παιρνουν ασχημη τροπη ως επι το πλειστον. Καταλαβαινω οτι αισθανεσαι προδομενος κ απογοητευμενος. Ειναι θετικο οτι συμβουλευστε εναν ειδικο για να αντιμετωπισετε αυτη την κατασταση που διαταραξε τις ισορροπιες σας. Σ αυτες τις περιπτωσεις δεν υπαρχει "πρεπει ή αντιστοιχα δεν πρεπει να χωρισεις λογω των παιδιων ". Οποιοσδηποτε τριτος λεει κατι τετοιο, το κανει ελαφρα τη καρδία. Πρεπει να σκεφτεις εσυ ο ιδιος τι ειναι καλυτερο για την οικογενεια σου κ τα παιδια σου, κ να " ζυγισεις" τις καταστασεις. Ευχομαι το καλυτερο!