ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.11.2016 | 22:50

Γιατί εξαφανίστηκα...

...μετά το σεξ μαζί σου.Οχι, δεν ήταν γιατί σε ήθελα μόνο γι' αυτή φορά. Ποτέ δεν έχω πάει με κάποια έχοντας προσχεδιάσει να την ξεπετάξω και να εξαφάνιστω. Ούτε γιατί φοβάμαι τις σχέσεις ή τις δεσμεύσεις ή το intimacy. Όλη μου τη ζωή σε σχέσεις την έχω περάσει και το ξέρεις. Τις επιδιώκω. Ούτε για καμία άλλη απο τις απίθανες δικαιολογίες που θα διαβάσεις στο cosmopolitan για να απενοχοποιηθείς. Ήταν για τον λόγο που κατα βάθος γνωρίζεις αλλά αρνείσαι να σκεφτείς : Γιατί το σεξ μαζί σου ήταν απαίσιο. Γιατί ενώ έκανα ο,τι περνούσε απ' το χέρι μου (τη γλώσσα μου, και ο,τι άλλο τελοσπάντων) για να σε ικανοποιήσω και να σου δείξω πόσο σε θέλω, αρνήθηκες να ανταποδώσεις. Να κάνεις έστω μια κίνηση καλής θέλησης. Ναι, καταλαβαίνω οτι πρώτη φορά με κάποιον ίσως δεν σου βγαίνει. Ισως δε νιώθεις ασφάλεια. Οικειότητα. Εμπιστοσύνη. Αλλά το ίδιο ίσχυε και για μένα. Είχες όσο χρόνο ήθελες μέχρι να νιώσεις έτοιμη. Δεν σε πίεσα. Δεν σε εκβίασα. Δεν σε μέθυσα. Δεν σε αποπλάνησα. Δεν σ'έριξα το πρώτο βράδυ. Καταλήξαμε εκεί μετά από 1 μήνα. Στην τελική ας μην το έκανες καθόλου αν δε σου έβγαινε τόσο πολύ. Θα ήταν πιο έντιμο και πιο σεβαστό απ'το να κάθεσαι ακίνητη σ'ενα κρεβάτι σαν πλαστική κούκλα και να με κοιτάς να ιδρώνω και να ξειδρώνω προσπαθώντας να σε βάλω στο κλίμα. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο άβολα. Συγγνώμη αν απογοητεύω τις προσδοκίες σου. Αλλά νιώθω βαθιά μέσα μου απογοητευμένος κι εγώ. Δεν είμαστε μηχανές του σεξ. Ούτε ρομποτ που μας αρκει μια τρυπα για να ικανοποιηθουμε. Είμαστε άνθρωποι κι εμεις. Θέλουμε να νιωσουμε επιθυμητοί , να υπάρχει ανταπόκριση σ'αυτό που σας προσφέρουμε , να ανταλάσσουμε στιγμές και συναισθήματα. Κι αυτό δεν κατάφερες να μου το προσφέρεις ούτε στο ελάχιστο. Οχι γιατί δεν μπορούσες. Αλλά γιατί δεν ήθελες. Δεύτερη ευκαιρία λοιπόν δεν θα έχεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ξαναζήσω αυτό ούτε αν με πληρώσουν. Game Over.
8
 
 
 
 
σχόλια
Από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το συμβάν και την κοπέλα φαίνεται πως το είδες σαν μια σεξουαλική εμπειρία και όχι σαν μια προσπάθεια να έρθεις πιο κοντά να μοιραστείς και να νιώσεις τον έρωτα με μια γυναίκα που σε συγκινεί και όχι απλά σε φτιάχνει. Προφανώς αυτό το ανούσιο η κοπέλα το ένιωσε ίσως όχι συνειδητά αλλά το εξέλαβε.
Στην εξομολόγηση μιλά ένας θιγμένος εγωισμός. Από τον υπέρμετρο εγωισμό προκύπτει και η αντιμετώπιση (εξαφάνιση, που σημαίνει φοβάται να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο και να εξηγήσει... λεπτομερή περιγραφή και έκθεση της συνεύρεσης). Τέτοιες συμπεριφορές συναντάμε σε ανθρώπους βιώνουν τις ερωτικές σχέσεις ως παιχνίδια εξουσίας.
Τολμώ να πω έχοντας κάποια γνώση παιχνιδιών εξουσίας ότι το σχόλιο αυτό Αλκμήνη ήταν τελείως άκυρο. Η οποιαδήποτε εξήγηση κατά πρόσωπο θα ήταν τραυματικότατη για την γυναίκα της εξομολόγησης.
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό Karavan αλλά για μένα θα ήταν πολύ πιο έντιμο και ανθρώπινο να πεις σε κάποια πως δεν ταιριάζετε μαζί παρά να εξαφανιστείς ακυρώνοντας την ύπαρξη της αφήνοντας πίσω ένα σωρό ερωτήματα.Όσοι το κάνουν αυτό πιστεύουν πως αξίζουν όλης αυτής της "προσοχής" έναντι των υπολοίπων. Όταν απαντούμε στα ερωτήματα και εξηγούμε την συμπεριφορά μας δίνουμε αξία στο άλλο πρόσωπο και δείχνει πως υπολογίζουμε και σεβόμαστε τον άνθρωπο που μοιραστήκαμε στιγμές μαζί του και δεν τον είδαμε απλά σαν μια κατάκτηση, μια ικανοποίηση του εγωισμού μας. Λέτε η κοπέλα να μην έκανε κάποια σύνδεση της εξαφανίσεως με την συνεύρεση; Απλά ghosting λέγεται διαφορετικά η αγένεια και η ανανδρία δεν γίνεται από ενδιαφέρων.
Μεγάλες αλήθειες σε αυτή την εξομολόγηση. Στις περισσότερες απαντήσεις σας, κάνετε λογο για εκείνη την "χημεία". Και οταν δεν υπάρχει - γιατί αυτό φαίνεται κ απο την πρωτη φορά - , μεταμορφώνεστε σε κριτικούς κινηματογράφου του bollywood.
Διαφωνώντας με την Kamia πιο πάνω, θεωρώ ότι εάν σταθώ κατά κυριολεξία στα όσα αναφέρει ο εξομολογούμενος έχει δίκιο ΑΠΟΛΥΤΟ. Προφανώς καιχρειάζεται μία εξοικείωση στο σεξ, και αυτή έρχεται προϊόντος του χρόνου, πλην όμως το να μην νιώθεις επιθυμητός και ότι η γυναίκα απλά παρευρίσκεται και δεν συμμετέχει, είναι ευκόλως διακριτό για έναν άντρα με μία σχετική εμπειρία από την απλή έλλειψη εξοικείωσης.