ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.12.2012 | 22:29

Η 15 χρονη αδερφη μου με 23 χρονο

Σας γραφω οχι γιατι θελω να εξομολογηθώ αλλα γιατι θελω την αποψη σας, προσφατα εμαθα οτι η 15 χρονη αδερφη μου εχει σχεση εδω και 4 μηνες με 23 χρονο. Επεσα απο τα συννεφα διοτι το βρισκω εντελως παραλογο (να σημειωσω οτι εγω ειμαι αρκετα μεγαλυτερος) Την πλησιασα και της ειπα οτι δεν ειναι σωστο διοτι μπορει να εισαι ώριμη για την ηλικια σου αλλα δεν εισαι τοσο ωριμη οσο χρειαζεται για να μη σε χειριζεται ολοκληρωτικά ενας ανθρωπος κατα 8 χρονια μεγαλυτερος σου.Μου ειπε οτι τα παιδια της ηλικιας της ειναι ανωριμα και οτι δεν μπορει να συννενοηθει μαζι τους,και οτι δεν της εχει κανει ποτε νυξη για ερωτικη πραξη αυτος που συναναστρεφεται και οτι πισετευει πως ειναι αρκετα μικρη για να κανει κατι τετοιο(Δεν ξερω αν μου λεει αληθεια αν και την πιστεψα)Ειναι πολυ δυσκολη η ηλικια της για να την αντιμετωπισω με τον βουρδουλα, Ζηταω τη βοηθεια σας, μπας και πεσει η εξομολογηση στα χερια καποιου ειδικου να μου πει πως να το χειριστώ. Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι η μητερα μας το γνωρίζει και το βρισκει φυσιολογικο , ισχυριζεται οτι ειναι υγιες και λεει οτι την ελέγχει απολυτα(μεσω της καλης σχεσης που εχουν) Εγω εχω γινει εξαλλος και με τη μητερα μου.
13
 
 
 
 
σχόλια
ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι από τη στιγμή που ο λεγάμενος είναι ενήλικας το κορίτσι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 για να μην θεωρηθεί παιδεραστία. Τώρα αν αυτός είναι τόσο μπάζο που δέχεται να βάλει ακόμα και σε νομικές περιπέτειες τον εαυτό του και την κοπέλα,να τον χαίρεστε τον γαμπρούλη σας.
Δεν μου αρέσει όταν τίθεται το όλο ζήτημα με την νοοτροπία "η 15χρονή αθώα κοπελίτσα" και ο "23χρονός πονηρός ανωμαλιάρης". Πολλά κοριτσάκια έχουν νοοτροπίες και συμπεριφορές που ανταγωνίζονται χαλαρά τις ενήλικες γυναίκες. Όπως ο τύπος πιθανότατα θέλει να κάνει σεξ μαζί της και του αρέσει που επειδή είναι πιο μικρή του δίνει περισσότερη αξία έτσι και η μικρή μάλλον χαίρεται που τα έχει με μεγαλύτερο, και την ζηλεύουν οι φίλες της κλπ. Επειδή έχω δει από κοντά τέτοια σκηνικά μη νομίζετε ότι οι μικρές είναι αθώες με αγνά κίνητρα. Εγώ λέω άστην ήσυχη να κάνει ότι θέλει, μπορεί να πληγωθεί, μπορεί και να πληγώσει. Απλά να είσαι δίπλα της. Όλα τα άλλα είναι υποκριτικές βλακείες.
Δεν τους πάω μια τέτοιους τύπους που τα φτιάχνουν με 15χρονα. Αυτό είναι καθαρή παιδεραστία. Επίσης τι σχέση θα έχουν μεταξύ τους; Τι κοινά ενδιαφέροντα; Εδώ που είμαι 29 σκέφτομαι τι σχέση θα είχα με έναν 40άρη+ Θέλω να πω πως η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ηλικίες φθείρει και τα κοινά ενδιαφέροντα και τις κοινές παρέες.Όσον αφορά τη μητέρα σου φαντάζομαι πως την αφήνει για να μάθει παθαίνοντας. Αν θες τράβα να τον γνωρίσεις και ρώτα τον τι περιμένει απο τη σχέση αυτή.. Jesus.
Αγαπητέ, η αδερφή σου προφανώς κάνει κάποιου είδους επανάσταση μέσα απο αυτό και καλά θα κάνεις να το σεβαστείς. Ειναι καλό να μάθει η ίδια απο τις εμπειρίες τις και να μην προσπαθείς να την αποτρέψεις με άγριο τρόπο γιατί το μόνο που θα την εξωθήσεις να κάνει ειναι περισσότερη επανάσταση. Όλοι μάθαμε απο τα λάθη μας και αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει και η ίδια τις προσωπικές τις εντυπώσεις. Ας πονέσει, ολοι πονέσαμε και έτσι κερδίσαμε την όποια εμπειρία στη ζωή. Αυτο που μπορείς να κάνεις ειναι να την σέβεσαι και να της δείχνεις την αγάπη σου όσο πιο πολύ μπορείς. Φιλικά
Το καλυτερο στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι να γνωρισεις τον φιλο της αδελφης σου χωρις να εισαι συναισθηματικα φορτισμενος ωστε να μπορεσεις να κρινεις τον χαρακτηρα του καλυτερα,δημιουργησε φιλικη σχεση μαζι του για να τον εχεις απο κοντα και να τον παρατηρεις και να σιγουρευτεις (οσο ειναι δυνατον) για τον χαρακτηρα του.Καλο θα ηταν να μαθαινες για τις προηγουμενες σχεσεις του επισης,σε καμια περιπτωση μην αρχισεις τις απαγορευσεις και την πιεση στην αδελφη σου.Σε αυτη την ηλικια η καψουρα ισοδυναμει με την τρελα και μονο κακο θα της κανεις. Καμια απολυτως σχεση η παιδεραστια με την συγκεκριμενη περιπτωση.Παιδεραστια ειναι ασθενεια,οταν καποιον τον εξιταρουν σεξουαλικα αλλα και συναισθηματικα τα μικρα παιδια τουλαχιστον απο την νομιμη ηλικια και πολυ κατω. Δεν ειναι σημερινο φαινομενο αλλα με την εξελιξη του πολιτισμου αυτο που πριν χρονια το ειχαν ως νομιμο , εγινε παρανομο και ανηθικο.Ως και τα τελευταια 40-50 χρονια στην Ελλαδα θεωρουσαν φυσιολογικο να δωσουν την 15χρονη κορη τους σε εναν 30αρη η και 40αρη χωρις εννοειται την γνωμη της.Σημερα αυτο εχει περιοριστει στους τσιγγανους και σε απομονωμενα χωρια. Ολοι εχουμε τα ορια μας , εγω ειμαι 36 και το οριο μου ειναι τα 20-22 το πολυ ,αρκετοι και πανω απο τα 30 δεν θα ειχαν προβλημα να τα φτιαξουν με μια 16αρα η 15αρα αλλα αυτο δεν τους κανει παιδεραστες,δειτε ακριβως τι ειναι η παιδεραστια και μετα να εχετε αποψη,αυτα τα θεματα ειναι επιστημονικα και δεν προσφερονται για συναισθηματικη χειραγωγιση των μαζων, η ανθρωπινη ιστορια ειναι γεματη απο αντρες η γυναικες που εκαναν σχεση με ανηλικες η ανηλικους,δεν ηταν ντε και καλα παιδεραστες.
Μου θυμίζεις αυτήν την κλασική ατάκα που έλεγαν στο σχολείο "Όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες εκτός από τις μανάδες και τις αδερφές μας". Να προσέχεις την αδερφή σου, να αναπτύξεις σωστή επικοινωνία μαζί της, να είσαι ο άνθρωπος που θα εμπιστεύεται να του μιλήσει για τα προσωπικά της αλλά και να είσαι ο άντρας στον οποίο θα τρέξει για να πάρει και μια συμβουλή και όχι αυτός που θα φοβάται να του μιλήσει επειδή δε θεωρεί σωστή τη σχέση της μ' έναν 23χρονο. Αν είχες 15χρονο αδελφό και σου έλεγε ότι τα έφτιαξε με μια 23χρονη, θα σε απασχολούσε το ίδιο;
Έχεις δει πώς είναι πλέον τα 15χρονα? Γιατί εγώ πρόσφατα έχω γνωρίσει κάποιο που ντύνεται, βάφεται και συμπεριφέρεται σαν να είναι 30. Άστα! σοκαριστικό! Και τι θα της κάνεις? Θα την κλείσεις στο υπόγειο με ξερό ψωμί και νερό? άσε τα αναχρονιστικά! ό,τι κι αν κάνει, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Αν έχετε καλή σχέση το μόνο που θα πετύχεις θα είναι ή να σε κοροϊδεύει λέγοντας ψέμματα ή να σε διώξει από κοντά της.
Το πρόβλημα είναι αν θα κάνει σεξ το κορίτσι; Καταρχήν μπορεί να σου λέει αλήθεια και να μην έχει κάνει, γιατί δεν την εμπιστεύεσαι; Κατά δεύτερον εντάξει είναι μικρή, είναι και η μικρή σου αδερφούλα και άντε να πάρεις απόφαση ότι μεγαλώνει, αλλά τι να κάνει στα δεκαπέντε τι στα δεκάξι, κάποια στιγμή θα κάνει, αν ο άνθρωπος αυτός την προσέχει ίσως είναι και πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε τύφλα συνομήλικο. Προτείνω να δεις τι άνθρωπος είναι πρώτα, στάνταρ δε θα σου αρέσει, για την μικρή σου αδερφούλα πρόκειται, κανείς δεν θα είναι ποτέ επαρκής, αλλά ίσως μπορείς να διακρίνεις αν πρόκειται για νορμάλ άνθρωπο και αν ενδιαφέρεται.Πιο επικίνδυνο μου φαίνεται να χαζέψει η κοπελίτσα από τον έρωτα και να παρατήσει σχολεία κλπ να χει το μυαλό της μόνο εκεί. Προτείνω σα μεγάλος αδερφός να δεχτείς τα αναπόφευκτα και να την καθοδηγήσεις καταρχήν στα αυτονόητα δείχνοντάς της εμπιστοσύνη και να το δει αυτό πχ "αφού μου λες δεν τρέχει σεξουαλικό το δέχομαι, καλύτερα να περιμένεις" (το χει δεν το χει κάνει) και μετά το ποίημα, προφυλάξεις, υποσχέσεις για να μην παρατήσει τις υποχρεώσεις της κλπ. Είναι ο πρώτος της έρωτας, σκέψου κανα δυο - τρία χρόνια μετά να τον θυμάται και να χαμογελάει και εφόσον έχεις δείξει εσύ ωριμότητα και την στηρίξεις να χαμογελάτε μαζί με το πόσο είχες θυμώσει.
Εγώ δεν το βρίσκω τόσο κακό. Απ'το να κάνει παρτούζες ή να έχει γίνει η πουτ@ν@ του σχολείου όπως πολλά άλλα 15χρονα, καλύτερα να γνωρίσει τον έρωτα με έναν άνθρωπο που νιώθει όμορφα μαζί του. Και στην τελική, αν πληγωθεί είναι κι αυτό μεσ'το παιχνίδι! Αργά ή γρήγορα θα πληγωθεί και θ'απογοητευτεί. Όπως και να'χει, να είσαι διακριτικά δίπλα της, να τη στηρίζεις και αν θες προσπάθησε να της ζητήσεις να τον γνωρίσεις χαλαρά.
απο οτι καταλαβαινω με το που ακους 23 σου αναβοσβηνει η λεξη ΣΕΞ! το σιγουρο ειναι οτι αν της απαγορεψεις κατι θα το κανει κρυφα! το τελευταιο που πρεπει να κανεις εδω ειναι να το παιξεις ο μεγαλος αδερφος! πρεπει να εισαι διπλα της με πολυ συζητηση και να την στηριζεις! δεν αρκει το "το σεξ ειναι κακο απο τωρα" πρεπει να της εξηγησεις πως ανατομικα δεν ειναι ετοιμη και για ποιους λογους θα επρεπε να περιμενει. το πως θα καταλαβει οτι ειναι ετοιμη και κυριως αν αποφασισει να προχωρησει να το κανει μονο με προφυλακτικο και τιποτα χωρις τη θεληση της! και μην θυμωνεις με τη μητερα σου μια χαρα ειναι η σταση της. και να εισαι σιγουρος θα τη συμβουλεψει σωστα και εχει περασει προπολου τα μυνηματα της χωρις να της το συζητησει η κορη της! εγω ειχα μια τετοια μαμα που απο τα 12 μου εβαζε την κασετα με το σεξ! τοτε εκνευριζομουν αλλα αυτα που ειπε οταν τα βρηκα μπροστα ηξερα τι να κανω. ακομα και τωρα στα 22 μαζι της συζηταω οτι εχει να κανει με τη σχεση μου και ειναι ο συμβουλατορας μου!!! δεν ξερω αν επαιζε ρολο το οτι με εκανε στα 40 της και ειχα τετοια αντιμετωπιση παντως οι φιλες μου που ειχαν μαμαδες πολυ πιο μικρες απο τη δικια μου δεν ειχαν την επαφη και τις συμβουλες που επρεπε αντιθετα ειχαν απαγορευσεις που το μονο αποτελεσμα που ειχαν ηταν μεχρι να ενηλικιωθουν κρυφα πραγματα και μετα την ενηλικιωση ακραιες αντιδρασεις και αποξενωση.και το χειροτερο λονο μη συζητησης για το σεξ ασχημη καταλληξη με ανεπιθυμητες εγγυμοσυνες κτλ...
Σαφώς υπάρχει ένας κίνδυνος, ο οποίος μπορεί να είναι και μεγάλος ενδεχομένως, πλην όμως μην τα βλέπετε όλα μαύρα. Υπάρχει και η πιθανότητα (ναι, υπάρχει!) όσα σας είπε η αδερφή σας να είναι απολύτως αληθινά, και να είναι και οι δύο ερωτευμένοι. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα φτάσουν στο σημείο να ολοκληρώσουν τη σχέση τους - τουλάχιστον όχι άμεσα. Θα συμφωνήσω με το ότι πρέπει να τον δείτε από κοντά προκειμένου να κρίνετε. Όπως και να έχει, σας προτείνω το δρόμο της στήριξης και όχι αυτόν της σύγκρουσης. Με τον τελευταίο, μόνο να χάσετε έχετε.
οπως σου είπαν ήδη να είσαι από κοντά. με συμβουλές και εμπιστοσύνη. ο δικός σου φόβος δεν μπορεί να προστατέψει την αδελφή σου. αν όμως δει οτι είσαι πλάι της, ότι την εμπιστεύεσαι, ότι μπορεί να απευθυνθεί σε σένα θα νιώσει καλύτερα κι αν έχει αυτοπεποίθηση θα βρει τρόπο μαζί με σενα και τη μητέρα σας να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε. (αυτό με το βούρδουλα... χωρίς σχόλιο!)