ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.7.2013 | 23:18

ΕΧΩ ΗΙV

Εδω και λιγες μερες διαγνωστικα με HIV,διαβαζω οτι μπορεις να ζησεις μια φυσιολογικη ζωη ποσο φυσιολογικη μπορει να ειναι οταν το κουβαλας οταν θα πρεπει να παιρνεις φαρμακα,οταν θα πρεπει να το κρυβεις, οταν θα μπαινοβγαινεις στα νοσοκομεια για τις εξετασεις ρουτινας ή διαφορα αλλα, οταν θα θες να κανεις μια γνωριμια,οταν το περνας ολο αυτο μονος σου.Σκεφτομαι να μην ξεκινησω ουτε τα φαρμακα,και οσο παει, σκεφτικα να το πω στον αδερφο μου, αλλα ειναι τοσο ευτυχισμενος αυτο τον καιρο και δε θελω να του το χαλασω.Οι φιλοι με ρωτανε τι εχω γιατι εχω εξαφανιστει,τι να τους πω?? ολο δικαιολογιες και ψεμματα.
5
 
 
 
 
σχόλια
Ότι έγινε έγινε. Από εκεί και πέρα είναι υποχρέωσή σου να ενημερώνεις τους μελλοντικούς ερωτικούς συντρόφους σου. Τέλος, σου εύχομαι καλή δύναμη γιατί θα την χρειαστείς και για εμένα το πιο λογικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις σε κάποιον ψυχολόγο, να σε βοηθήσει με τις σκέψεις σου και τον τρόπο αντιμετώπισης της όλης κατάστασης. Είναι ο μοναδικός ειδικός , όλοι οι υπόλοιποι απλά εκφράζουμε την γνώμη μας.
Καλέ μου φίλε καταρχάς το ΗΙV σήμερα ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!Το ΗΙV είναι μια χρόνια πια ασθένεια χάρη στα αντιρετροικά φάρμακα όχι μόνο τώρα αλλά απο τα μέσα της δεκαετίας του 90.Αν και δεν είμαι οροθετικός για να ξέρω ακριβώς τι παίζει ούτε λοιμοξιολόγος αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι μόνο οροθετικά άτομα που δεν έχουν πάρει αντιρετροικά φάρμακα έχουν αναπτύξει έιτζ.Λογικά όπως θα σε ενημέρωσε ο/η λοιμοξιολόγος σου τα φάρμακα που τις περισσότερες φορές είναι πλέον ένα χάπι την ημέρα θα τα αρχίσεις αν και εφόσον χρειαστεί.Το θέμα του ρατσισμού είναι γενικότερο και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε αυτόν τον αγώνα και θα τον δώσουμε!Σου εύχομαι τα καλύτερα και επισης η οροθετικότητα είναι ευαίσθητο πρωσοπικό ιατρικό δεδομένο το οποίο μόνο εσύ θα επιλέξεις αν θέλεις να μοιραστείς.Πήγαινε συνάντησε τον/την λοιμοξιολόγο έχω διαβάσει ότι είναι εκπληκτικοί άνθρωποι και θα σε καθοδηγήσουν είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά!
Συγνώμη αλλά δεν είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο όταν πρόκειται να επιλέξεις έναν ερωτικό σύντροφο, είτε για περιστασιακό σεξ , είτε για κάτι πιο μόνιμο. Είναι δικαίωμα του άλλου να ξέρει και επιλογή του αν θα συνεχίσει μαζί σου. Από εκεί και πέρα σε θέματα οικογένειας, εργασιακά κτλ κτλ εννοείτε ότι αυτή η πληροφορία αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και δεν χρειάζεται να το μοιραστείς.
σε παρακαλω να παιρνεις τα φαρμακα σου και να ακους τους γιατρους σου, το hiv ειναι μια χρονια αρρωστια οπως ο διαβητης, αν ειχες διαβητη δεν θα ακολουθουσες τις οδηγιες των γιατρων? πιστευω πως ναι. ξερω ο διαβητης δεν ειναι μεταδοτικος αλλα αν παιρνεις φαρμακα(πλεον ειναι μονο ενα χαπι την ημερα) και χρησιμοποιεις προφυλακτικο οι πιθανοτητες μεταδοσης εκμηδενιζονται. ενημερωσου, επικοινωνησε με αλλα ατομα με το ιδιο θεμα. εγω απο ενδιαφερον ακολουθω δυο μπλογκ το lifewithiv και το bearpridehiv. διαβασε τα, ειναι πολυ ενδιαφεροντα!
Να ακολουθείς πιστά τη φαρμακευτική σου αγωγή και να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις.Το πιο σημαντικό είναι να μην το βάλεις κάτω και να μάθεις να ζεις με την ασθένεια και να θυμάσαι...πρέπει να δείχνεις υπευθυνότητα και να είσαι ειλικρινής, κυρίως όταν βρίσκεις έναν καινούριο ερωτικό σύντροφο.