Αυτές οι δηλώσεις εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη μεθοδολογία της μελέτης και υποδεικνύουν ότι ο "πολύ χαμηλός" βαθμός αποδεικτικών στοιχείων που δίδεται σε μελέτες υψηλής ποιότητας είναι ακατάλληλος. Εάν η ίδια διαδικασία χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση των στοιχείων για άλλα διατροφικά..... Βασικά, το προγενέστερο συμπέρασμα θα επαναλάμβανε αυτό της νέας έκθεσης: ότι οι άνθρωποι πρέπει να «τρώνε ό, τι θέλουν και να κάνουν ό, τι θέλουν», δεν χρειάζεται να ενοχλούνται από τις συστηματικές αναθεωρήσεις και μετα-αναλύσεις.""Σημειωτέον ότι αυτές οι συστάσεις δεν βασίζονται στη συναίνεση της επιτροπής, διότι τα τρία μέλη της ομάδας ψήφισαν πράγματι κατά των δικών τους συστάσεων. Επιπλέον, μεταξύ των 14 μελών της επιτροπής, μόνο δύο αναφέρθηκαν ως «επιστήμονες της διατροφής» ενώ οι περισσότεροι αναφέρθηκαν ως «μεθοδολόγοι»."https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2019/09/30/flawed-guidelines-red-processed-meat/?fbclid=IwAR0plJuH-MvMkpZDgHByIZAVplxq0McwZ1sy_p39yDfQCJWHzti9U36azGg
Σχολιάζει ο/η