"Φαίνεται ότι η σύσταση της επιτροπής βασίστηκε σε τέσσερις παράγοντες: (1) Τα παρατηρούμενα αποτελέσματα είναι πολύ μικρά. (2) Η ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων είναι πολύ χαμηλή. (3) Οι τρώγοντες κρέατος απολαμβάνουν κρέας και δεν θα αλλάξουν τις συμπεριφορές τους. και (4), οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θεωρήθηκαν "εκτός του πεδίου εφαρμογής" της κατευθυντήριας γραμμής τους.Και οι τέσσερις από αυτές τις εκτιμήσεις είναι προβληματικές. Πρώτον, οι εκτιμήσεις του αποτελέσματος μπορεί να φαίνονται μικρές επειδή η μονάδα έκθεσης (3 μερίδες / εβδομάδα) είναι μικρή. Ωστόσο, τα πιθανά οφέλη για την υγεία από τη μείωση της κατανάλωσης θα είναι πολύ μεγαλύτερα για τα άτομα που καταναλώνουν λιγότερο από 1 μερίδα ημερησίως κόκκινο κρέας (μεταξύ περίπου 1/3 των ενηλίκων των ΗΠΑ). * Με βάση τις μετα-αναλύσεις....., μια μέτρια μείωση στην κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος συνδέθηκε με χαμηλότερη συνολική θνησιμότητα κατά 13% (95% διάστημα εμπιστοσύνης 8% έως 18%), θνησιμότητα από CVD κατά 14% (6% έως 21%), θνησιμότητα από καρκίνο κατά 11% % έως 17%) και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 24% (14% έως 32%). Αυτές οι μειώσεις κινδύνου είναι σημαντικές τόσο σε επίπεδο ατόμων όσο και σε επίπεδο πληθυσμού. Επί του παρόντος δαπανούμε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την εξέταση και τη θεραπεία παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη που έχουν οφέλη αυτού του μεγέθους."https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2019/09/30/flawed-guidelines-red-processed-meat/?fbclid=IwAR0plJuH-MvMkpZDgHByIZAVplxq0McwZ1sy_p39yDfQCJWHzti9U36azGg
Σχολιάζει ο/η