Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Tο Μπουγατσάν έρχεται στην Αθήνα

Με μια ανάρτηση στο facebook οι δημιουργοί του Estrella και του θρυλικού Bougatsan ανακοινώνουν την κάθοδό τους στην Αθήνα

Tο Μπουγατσάν έρχεται στην Αθήνα

Δεν θα πω πως δεν το περίμενα. Ήταν φυσικό ακόλουθο μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον τομέα του brunch και του casual φαγητού να ξεφύγει από τα σύνορα της όμορφης Θεσσαλονίκης και να κατέβει αρχικά στην Αθήνα και μετά σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Σύντομα λοιπόν Μπουγατσάν, pretty eclairs, bagels και όλα τα υπόλοιπα που σκέφτεται η ομάδα του Estrella θα είναι διαθέσιμα και σε μας τους Αθηναίους! Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το Estrella να έχει έρθει σε συμφωνία με Αθηναίους επιχειρηματίες της εστίασης και να ξεκινά άμεσα τις εργασίες για να λειτουργήσει σε μαγαζί του κέντρου. Προς το παρόν και μέχρι να έχουμε ακριβείς πληροφορίες παραθέτω το κείμενο που γράφτηκε πρόσφατα για το ναό του Μπουγατσάν στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί το 2016 να μας φαίνεται απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι κάθε Σ/Κ σε όλα τα μαγαζιά μιας πόλης ο κατάλογος περιέχει και κάποια πιάτα εμπνευσμένα από την ευρύτερη ιδέα του brunch, τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι μερικά χρόνια πριν, όταν η ομάδα του Εstrella αποφάσισε να ανοίξει ένα μαγαζί στην Παύλου Μελά με θέμα ένα είδος φαγητού που είναι casual, περιπετειώδες, νεανικό, γρήγορο και νόστιμο όσο λίγα. Οι αγαπημένοι μας φίλοι κατάφεραν against all odds να φτιάξουν έναν πετυχημένο κατάλογο με πιάτα για brunch με την ευρύτερη έννοια, που δεν θυμίζουν τίποτε άλλο, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα. Σήμερα που όλοι φτιάχνουν brunch, η εμπειρία Estrella παραμένει μοναδική. Τι να περιμένεις; Ένα χαλαρό περιβάλλον που σε προδιαθέτει να φας χωρίς επισημότητες ένα καταπληκτικό γεύμα δίπλα σε πολλά νέα παιδιά της πόλης. Πολλούς ξένους που έρχονται επειδή το διάβασαν κάπου και φεύγουν κατενθουσιασμένοι.

Κώστας Καπετανάκης και Μαρία Σμπίλη. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τι θα δοκιμάσεις αυτή την εποχή στο Estrella; Εμείς απολαύσαμε στραπατσάδα με ντομάτα, λουκάνικο και κρέμα φέτα, αυγά ποσέ σε ψωμί μπριός με βούτυρο μαύρης τρούφας και χοιρομέρι Δράμας, breakfast pizza σε ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης με μπέικον, γραβιέρα και δύο τηγανητά αυγά, Ottoman burger με αρνίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένο κρεμμύδι, κρέμα φέτας και sriracha, Red Velvet pancakes με κρέμα cheesecake και κόκκινα φρούτα. Και, φυσικά, Bougatsan. Ένα κρουασάν που σερβίρεται με ζεστή κρέμα μπουγάτσας, ζάχαρη, κανέλα ή φρούτα του δάσους και σοκολάτα ή ό,τι άλλο θα σκεφτεί η ομάδα. Είναι το πιάτο με το οποίο ασχολήθηκαν μέχρι και οι «New York Times» και σας εγγυώμαι πως αξίζει τον κόπο. Η δική μου αγαπημένη στιγμή στο Estrella, καθημερινή πρωί προς μεσημέρι, τώρα την άνοιξη, στο γωνιακό τραπέζι έξω, να χαζεύω τους περαστικούς με θέα την πιο ωραία εκκλησία της πόλης και τα παιδιά να φέρνουν πιάτα που μοιάζουν με εξπρεσιονιστικούς πίνακες και μυρίζουν κολασμένα. Αγάπη μόνο για όσους τόλμησαν μέσα στην κρίση και δεν ακούν τις Ελληνίδες Κασσάνδρες. Το μόνο που απομένει είναι να αποκτήσουμε και ένα αθηναϊκό Estrella.

Ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Εstrella, Παύλου Μελά 48, 2310 272045