Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τι είναι τα ποντιακά bar snacks; Θα μάθουμε σύντομα στο Surfer Maya

Οι βραδιές με Έλληνες και ξένους guest chefs συνεχίζονται στο ανατρεπτικό στριτφουντάδικο της Θεσσαλονίκης. Aυτήν τη φορά υποδέχεται την Αφροδίτη Γεωργιάδου.

Τι είναι τα ποντιακά bar snacks; Θα μάθουμε σύντομα στο Surfer Maya

Ακόμα κι αν δεν έχετε ανέβει στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες, αν ψάχνεστε με το φαγητό τότε, θα έχει πάρει το αυτί σας το όνομα «Surfer Maya». Μετά τη σαρωτική επιτυχία του μπουγατσάν και του τρόπου που έχει διδάξει το Estrella στο brunch, η ομάδα του ετοίμασε νέες πρωτότυπες γεύσεις που από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν στην οδό Σκρα προκάλεσαν αίσθηση.  

 

Το ​​fast casual εστιατόριο έχει προτάσεις σε street food λογική, με τεχνικές, εκλεκτή πρώτη ύλη και μπόλικη χειροποίητη δουλειά. Με τορτίγιες που ανοίγονται σε μαντεμένια πρέσα και ψήνονται μπροστά μας στο Surfer Maya φτιάχνουν tacos al pastor με χειροποίητο μαριναρισμένο γύρο ή με ceviche από φρέσκο ψάρι ημέρας.

 

Μέσα στα «πιάτα-τρέλες» που σκέφτηκαν συνδύασαν τη μεξικάνικη παράδοση με το χειροποίητο κρουασάν και προέκυψαν τα υβριδικά tacros, tacos δηλαδή δοσμένα σε σφολιάτα. Τα σάντουιτς τους φτιάχνονται σε προζυμένια ψωμιά κι έχουν ψαγμένες γεμίσεις, το burger τους γίνεται με dry aged μοσχαρίσιο κιμά, έχουν και lobster roll σε βουτυράτο brioche με σπιτική horseradish mayo και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Η παραδοσιακή γαλατόπιτα σε ζύμη κρουασάν είναι must για επιδόρπιο.  

 

Το ανατρεπτικό στριτφουντάδικο είχε ανακοινώσει πριν καν ανοίξει ότι θα φιλοξενεί σεφ που θα δίνουν για μια μέρα τον δικό τους χαρακτήρα στην κουζίνα του. Και το τήρησε διοργανώνοντας διάφορα events που έχει ζηλέψει η Αθήνα.

 

Φωτ.: Αντώνης Σαρρής

 

Αυτήν τη φορά, υποδέχεται την Αφροδίτη Γεωργιάδου, μια νέα και ταλαντούχα σεφ που δίνει το δικό της μοντέρνο twist στην ποντιακή κουζίνα παρουσιάζοντάς την ως bar snacks για μια μέρα.

 

Δηλαδή; Έχει ετοιμάσει τυροχάβιτσο (καλαμποκάλευρο ψημένο με τυρί γαΐς), καπνιστό αυγό ορτυκιού, φρικασέ από κιντέας (τσουκνίδα), μια σαλάτα με εποχιακές φύτρες, σιτάρι, μανάτ (ψητή κολοκύθα) φασκόμηλο και πρόβειο γιαούρτι, στίπα (τουρσί) από ψητό λάχανο, πετιμέζι πιπεριάς και φασόλι στον ξυλόφουρνο, αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε λάκκο με πελίτια (βελανιδιές), κρέμα λευκής μελιτζάνας με θόγαλα (κρέμα κεφίρ), γουλάχλια (λαζάνια) με τσιλγάνια (λίπος από αγριογούρουνο), σάλτσα από τρως (λυκίσκος).

 

Όλα αυτά θα σερβιριστούν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου. Καλεσμένος στο μπαρ με δύο έξτρα cocktails εμπνευσμένα από το μενού της Αφροδίτης είναι ο Άρης Θεοδωρίδης (Μπαρ Θερμαϊκός) .  

 

Παρασκευή 11/02/2022, Surfer Maya, Σκρα 8, Θεσσαλονίκη