ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Χρήστος Βολικάκης: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016- Η ανάρτησή του

Χρήστος Βολικάκης: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016- Η ανάρτησή του Facebook Twitter
Χρήστος Βολικάκης/Φωτ.: EPA
0

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην ποδηλασία Χρήστος Βολικάκης, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία το 2016, ύστερα από επανεξέταση δείγματος. 

Τα δείγματα αποθηκεύονται για 10 χρόνια διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια στην περίπτωση της εκ νέου ανάλυσης. Ο Χρήστος Βολικάκης έχει ενημερωθεί επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στην ιστοσελίδα της οποίας έχει ανέβει και η σχετική είδηση. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δείγμα συλλέχθηκε από τον αθλητή στις 16 Αυγούστου 2016, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

«Ο Έλληνας αναβάτης Χρήστος Βολικάκης έχει ειδοποιηθεί για ένα δυσμενές αναλυτικό εύρημα (AAF) για Επιλεκτικούς διαμορφωτές υποδοχέα ανδρογόνων (SARMs) του μεταβολίτη LGD-4033 (1) από τον Διεθνή Οργανισμό Δοκιμών (ITA) για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ)» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα φάρμακο (LGD-4033) που επιταχύνει την αύξηση της μυϊκής μάζας και αυξάνει τη δύναμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πιο κοντά στη δράση των αναβολικών στεροειδών, αλλά δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, ο οποίος πρόσφατα είχε συμμετάσχει στο reality Survivor έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δεύτερου δείγματός του.

Ο ίδιος ο Βολικάκης, έχοντας πληροφορηθεί τα νέα, ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram στην οποία αναφέρει: "Ο παππούς μου έλεγε: Όταν δουν ότι δεν μπορούν να σας φτάσουν, πόσο μάλλον να σας ξεπεράσουν, θα προσπαθήσουν να σας μειώσουν.

Χρήστος Βολικάκης: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016- Η ανάρτησή του Facebook Twitter


 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ