Ο Ερντογάν πήρε τηλέφωνο τον Αταμάν μετά τη δήλωση περί απειλών από τους Ισραηλινούς της Μακάμπι

Ο Ερντογάν πήρε τηλέφωνο τον Αταμάν μετά τη δήλωση περί απειλών από τους Ισραηλινούς της Μακάμπι Facebook Twitter
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Εργκίν Αταμάν/ Φωτ.: Χ
0

Πολιτικές διαστάσεις φαίνεται ότι πήραν οι χθεσινές δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, περί απειλών από μέλη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο παιχνιδιών της Euroleague. 

Οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου «σφαγέα» και να τάσσεται ανοιχτά υπέρ της Παλαιστίνης αλλά και της Χαμάς.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δέχτηκε προσωπικό τηλεφώνημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο της γειτονικής χώρας να εκφράζει την απόλυτη στήριξή του προς τον προπονητή.

Ο εκπρόσωπος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι «στηρίζουμε τον προπονητή μας Εργκίν, ο οποίος εκπροσωπεί με επιτυχία τη χώρα μας, ενάντια σε κάθε είδους επιθετικότητα.

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Οσμάν Ασκίν Μπακ δήλωσε: «Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ και ένας πολύτιμος άνθρωπος που εκπροσωπεί τη χώρα μας. Στεκόμαστε δίπλα στον προπονητή μας, τον οποίο είναι περήφανοι για τα επιτεύγματά του και που έχει εκφράσει την αγάπη του για τη χώρα του όπου κι αν πάει»

 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, υποστήριξε μετά το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (στο 1-1 η σειρά) πως ένας Ισραηλινός από τη Μακάμπι του είπε, «έλα τώρα στο Βελιγράδι, θα δεις τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές».

Ισραηλινά δημοσιεύματα, τονίζουν πως διαψεύδεται από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κατηγορηματικά πως ειπώθηκε τέτοιο πράμα από μέλος ή παράγοντα της ομάδας της, συμπληρώνοντας πως δεν θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση κλίματος και επηρεασμού των διαιτητών.


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ