Γκάρι Λίνεκερ: Ξέρω γκέι ποδοσφαιριστές της Premier League, θα ήταν εκπληκτικό να κάνουν coming out στο Κατάρ

Ο Γκάρι Λίνεκερ με ανοιχτά τα χέρια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γκάρι Λίνεκερ δήλωσε ότι γνωρίζει ποδοσφαιριστές της Premier League που είναι γκέι και εξέφρασε την ελπίδα κάποιος από αυτούς να κάνει coming out κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, χώρα στην οποία η ομοφυλοφιλία παραμένει έγκλημα

Ο πρώην επιθετικός της εθνικής Αγγλίας δήλωσε στην Daily Mirror ότι γνωρίζει δύο γκέι ποδοσφαιριστές της Premier League, οι οποίοι έχουν υπάρξει στο παρελθόν κοντά στο coming out.  

«Θα ήταν υπέροχο αν ένας ή δύο από αυτούς έκαναν coming out κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα ήταν καταπληκτικό», δήλωσε. «Ξέρω ότι κάποιοι έχουν υπάρξει πολύ κοντά και το σκέφτονταν. Υπάρχουν μερικοί που ξέρω, αλλά προφανώς δεν είναι δικό μου θέμα να πω ποιοι είναι», συμπλήρωσε ο Λίνεκερ. 

Ο Άγγλος Τζέικ Ντάνιελς της Blackpool και ο Αυστραλός Τζος Καβάλο της Adelaide United είναι οι πιο γνωστοί εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει coming out. Ο Λίνεκερ παραδέχθηκε ότι αυτό θα προκαλούσε ένα «φαινόμενο ντόμινο». 

«Ήλπιζα, επειδή προφανώς υπάρχουν πολλοί παίκτες αναγκασμένοι να ζουν ένα ψέμα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω πως από ό,τι έχουμε δει έως τώρα, η αντίδραση θα είναι απίστευτα θετική», συμπλήρωσε. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν κάνει coming out άλλοι ποδοσφαιριστές, απάντησε: «Φόβος. Φόβος για το άγνωστο υποθέτω. Ίσως ανησυχούν τι μπορεί να σκεφτούν οι συμπαίκτες τους, αν και πιθανότατα το ξέρουν ήδη. Φαίνεται τρελό ότι αυτό το θέμα αποτελεί ζήτημα». 

Κάποιοι, συνέχισε, σκέφτονται την αντίδραση των οπαδών. «Οι οπαδοί φωνάζουν έτσι κι αλλιώς. Όποια προσβολή δέχεσαι από οπαδούς των αντιπάλων είναι κομπλιμέντο», σημείωσε, αλλά παραδέχθηκε: «Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι. Αλλά για εμένα είναι εύκολο να το λέω, επειδή δεν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ