ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η ώρα της κρίσης για τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ - Σήμερα αποφασίζει το πειθαρχικό όργανο της Super League

Η ώρα της κρίσης για τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ - Σήμερα αποφασίζει το πειθαρχικό όργανο της Super League Facebook Twitter
1

Στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας θα παρθούν σήμερα οι αποφάσεις για τον Ιβάν Σαββίδη, τον ΠΑΟΚ και τα έκτροπα στο γήπεδο της Τούμπας. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία.

Σήμερα, στις 10:30 το πρωί έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης  από το πειθαρχικό όργανο με τον ΠΑΟΚ να καλείται να απολογηθεί για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη που οδήγησε στην επεισοδιακή διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή

Βάσει κατηγορητηρίου, ο ΠΑΟΚ απειλείται με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δυο βαθμών από το επόμενο. Επίσης διατρέχουν κίνδυνο και εξαιτίας της συμπεριφοράς των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ, οι οποίοι θα τιμωρηθούν και μεμονωμένα.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ζητήσει αναβολή της εκδίκασης κάνοντας αίτημα για βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Κομίνη. Ο διαιτητής κλήθηκε να παραστεί στη διαδικασία, ωστόσο ενημέρωσε πως αδυνατεί για προσωπικούς/οικογενειακούς λόγους.

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο Ιβάν Σαββίδης είχε την πρόθεση να παραστεί στην εκδίκαση, ωστόσο κατόπιν συστάσεων του νομικού τμήματος αυτό δεν θα συμβεί και θα απολογηθεί δια υπομνήματος, όπως και ο Λούμπος Μίχελ. Η ΑΕΚ θα παραστεί στην εκδίκαση παρότι δεν έχει κληθεί για να αντικρούσει την ένσταση του ΠΑΟΚ πως αρνήθηκε να βγει στο γήπεδο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Εφόσον η εκδίκαση δεν αναβληθεί και προχωρήσει κανονικά, τότε είναι πολύ πιθανό η απόφαση να εκδοθεί αυθημερόν.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κλήθηκε με την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα βάσει του άρθρου 19 περί απειλών και αντιμετωπίζει τιμωρία 3-5 ετών απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Εάν, δε, υπαίτια για τη συμπεριφορά του θεωρηθεί και η ΠΑΕ, προβλέπονται ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεσης βαθμών και υποβιβασμού ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος. Όσο για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, έχει κληθεί επίσης με το άρθρο 19 περί απειλών και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ίδιας ποινής με τον Σαββίδη. Την ίδια ώρα προβλέπονται οι αντίστοιχες ποινές και για το ενδεχόμενο να θεωρηθεί και στη δική του περίπτωση ως υπεύθυνη η ΠΑΕ.

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» θα τονίσουν στην έδρα πως είναι αναγκαία η παρουσία του διαιτητή του ντέρμπι, καθώς η έκθεσή του περιλαμβάνει ασάφειες.

Στόχος τους είναι να πείσουν την έδρα πως ο αγώνας έπρεπε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ κατόπιν άρνησης της ΑΕΚ, που δεν είχε λόγο να νιώθει τρομοκρατημένη. Όσον αφορά στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, θα τονίσουν αφενός μεν πως απολογήθηκε και θα την αποδώσουν σε προσπάθειά του να αποτρέψει εισβολή οπαδών, ενώ για το «Σήμερα τελείωσες» του Λούμπος Μίχελ θα ισχυριστούν πως απλώς συμβούλευσε στον διαιτητή να μετρήσει το γκολ του Βαρέλα γιατί ειδάλλως θα «τελειώσει» ως διαιτητές.

Τρεις όροι για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα

 

Την πεποίθησή του ότι μετά το Πάσχα θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στη διάρκειά της συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα ξεκινήσουν οι αγώνες αν πρώτα δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ.

Ο κυβερνητικός παράγοντας επανέλαβε τους τρεις βασικούς πυλώνες για την επανέναρξη της Super League, επισημαίνοντας πως για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει οι ΠΑΕ να δεσμευτούν εγγράφως στους τρεις όρους που έχει θέσει στις ομάδες.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως θα πρέπει οι ΠΑΕ να δεσμευτούν για την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να καλυφθούν τα νομικά κενά, εμπλουτίζοντας για παράδειγμα τον κώδικα με ποινές που οδηγούν στη βία, όπως για παράδειγμα οι αιχμηρές δηλώσεις.

Το δεύτερο κριτήριο που έθεσε ο υφυπουργός είναι ότι αν μια ομάδα εμπλακεί 2 φορές σε μια σεζόν σε επεισόδια μεγάλης έκτασης θα χάνει την αδειοδότησή της και θα υποβιβάζεται.

Ξεκαθάρισε όμως ότι μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτά που έγιναν πέρυσι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. κουτάκι στον Ιβιτς) και το πρόσφατο περιστατικό στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (σ.σ. με Γκαρσία), δεν θα τιμωρούνται με μια τόσο βαριά ποινή, όπως ο υποβιβασμός.

Το τρίτο κριτήριο είναι να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως αυτά που ζητάει θεωρούνται αυτονόητα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Χαρακτηριστικά είπε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δεν πάρει τις γραπτές δεσμεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι δεν θα κοιτάξει το πολιτικό κόστος και εξέφρασε την πεποίθησή του πως αν δεν γίνει βήμα πίσω, τότε θα υπάρχει καλύτερη μέρα στο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το GREXIT ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι επανήλθε στο προσκήνιο αρχικά με τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις και εν συνεχεία με την εικόνα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ξεκαθάρισε πως αν οι διεθνείς φορείς δεν δουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, τότε το GREXIT δεν θα είναι δική μας απόφαση.

Με πληροφορίες από sport-fm.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

1 σχόλια
"ο Ιβάν Σαββίδης είχε την πρόθεση να παραστεί στην εκδίκαση, ωστόσο κατόπιν συστάσεων του νομικού τμήματος αυτό δεν θα συμβεί και θα απολογηθεί δια υπομνήματος,"Αυτό είναι το "παλικάρι-παλουκάρι" όπως τον κατομόμασε κάποιος..... Πάλι την κοπανάει και δεν παρίσταται.Η καμπάνα πρέπει να πέσει βαριά και ασήκωτη σε όλους αυτούς που υπονομεύουν το ποδόσφαιρο και θεωρούν τις ομάδες τσιφλίκι τους.