ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ποιος και πώς πέρασε το μηχανάκι που κρέμασαν στη κερκίδα της Τούμπας

Ποιος και πώς πέρασε το μηχανάκι που κρέμασαν στη κερκίδα της Τούμπας Facebook Twitter
0

Οπαδοί του ΠΑΟΚ κατάφεραν και πέρασαν ένα ολόκληρο μηχανάκι μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο και κρέμασαν μετά στα κάγκελα, στη διάρκεια του χτεσινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το #PAOKOLY είναι αυτή τη στιγμή trending topic στο Twitter με το κρεμασμένο μηχανάκι να έχει γίνει διάσημο και να έχει πυροδοτήσει φυσικά ανελέητο τρολάρισμα, ενώ ακόμη και ο υφυπουργός Αθλητισμού αστειεύτηκε αναφερόμενος στο συμβάν, τονίζοντας ωστόσο πως οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλες.

Σε ερώτηση για το μηχανάκι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μιλώντας σε ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή του Alpha Radio, ο Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να μπήκε σε καμιά τσάντα και να κρύφτηκε εκεί (γελώντας). Η αλήθεια είναι ότι φέτος από άποψη θερμών επεισοδίων μέσα στους χώρους δεν είχαμε μεγάλα ζητήματα και η αλήθεια πάλι είναι ότι επειδή υπήρξε ένας ηλίθιος μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα και αυτό είναι άσχημο». 

Ποιος και πώς πέρασε το μηχανάκι που κρέμασαν στη κερκίδα της Τούμπας Facebook Twitter
EUROKINISSI

Για την ιστορία αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας φέρνοντας στο γήπεδο ένα μηχανάκι, αλλά τότε το περιστατικό είχε γίνει στο Στάδιο Τζουζέπε Μεάτσα της Ιταλίας. Το 2001, στο ντέρμπι μεταξύ Ίντερ και Αταλάντα, οι οπαδοί της Ίντερ είχαν περάσει στον αγωνιστικό χώρο ένα σκούτερ που έκλεψαν από οπαδό της Αταλάντα, το οποίο αρχικά περιέφεραν στο στάδιο και στη συνέχεια το έριξαν σε άλλο διάζωμα και το έκαψαν.

Το μόνο βέβαιο όμως είναι πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα αφού για ακόμη μια φορά αναδεικνύει το τεράστιο κενό ασφαλείας στα γήπεδα.

Όλοι απορούν πώς κατάφεραν οι οπαδοί να περάσουν μέσα στο γήπεδο ένα ολόκληρο μηχανάκι, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς και αφού το κρέμασαν γιατί στη συνέχεια δεν το κατέβασε κανείς. 

Στην προσπάθειά μας να εντοπίσουμε τον υπεύθυνο ή τους υπευθύνους για όλο αυτό, επικοινωνήσαμε αρχικά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δεν ήθελε να σχολιάσει το συμβάν, σημειώνοντας πως δεν είναι δική τους ευθύνη τι περνάει μέσα στο γήπεδο και μας παρέπεμψαν στη Σούπερ Λίγκα.

Η Σούπερ Λίγκα με τη σειρά της δήλωσε επίσης άγνοια για τον έλεγχο στις θύρες του γηπέδου, λέγοντας πως η ευθύνη για τον σωματικό έλεγχο είναι της Αστυνομίας. 

Και πήραμε τηλέφωνο στην αστυνομία...

Ποιος και πώς πέρασε το μηχανάκι που κρέμασαν στη κερκίδα της Τούμπας Facebook Twitter
EUROKINISSI

Πηγές στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δήλωσαν στο LIFO.gr πως αυτή τη στιγμή ερευνάται το αν το μηχανάκι μπήκε χθες μέσα ή αν ήταν ήδη εκεί. Όπως υποστηρίζουν, υπεύθυνη για τον έλεγχο στις θύρες, στα άτομα που περνούν μέσα και στα εισιτήρια είναι η εταιρία security και πως ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. είναι περισσότερο επικουρικός σε αυτήν περίπτωση.

Σχετικά με το γιατί δεν κατέβασε κανείς το μηχανάκι, η απάντηση ήταν πως έγινε για να αποφευχθεί «μια αρνητική τροπή στον αγώνα», καθώς ήδη το κλίμα ήταν τεταμένο με το αν θα γινόταν ή δεν θα γινόταν τελικά το ματς. 

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να εντοπίσουμε τη διαδρομή που έκανε το μηχανάκι μέχρι να φτάσει να κρεμαστεί όλο υπερηφάνεια στην κερκίδα, επικοινωνήσαμε και με την εταιρία TRUST SECURITY, όπου μας απάντησαν πως το μηχανάκι μπροστά στο πανό ήταν κίνηση «συμβολική». Ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις και αν αυτό σημαίνει πως είχαν γνώση για το μηχανάκι, εκπρόσωπος της εταιρίας απάντησε στο LIFO.gr: «Η ανάρτησή του ήταν συμβολική. Καταλαβαινόμαστε, μιλάμε ελληνικά και οι δύο, ήμουν σαφής». 

Συμπέρασμα: Καταλαβαινόμαστε...

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ