Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέα τροπή στην υπόθεση Αντετοκούνμπο - Οι Μπακς του απαγόρευαν να παίξει στην Εθνική από τις 3/8

Νέα τροπή στην υπόθεση Αντετοκούνμπο - Οι Μπακς του απαγόρευαν να παίξει στην Εθνική από τις 3/8 Facebook Twitter
9

Μία επιστολή που οι Μπακς είχαν στείλει στην ΕΟΚ από τις 3 Αυγούστου απαγορεύοντας ουσιαστικά από τότε τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα».

Σε αυτή αναφέρεται η απόφαση των Μπακς να μην επιτρέψουν στο Greek Freak να λάβει μέρος στο Eurobasket, κάτι που πριν από λίγες μέρες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Αναλυτικά:

«Αγαπητέ κύριε Βασιλακόπουλε, παρακαλώ δείτε την επισυναπτόμενη επιστολή από τους Μιλγουόκι Μπακς σχετικά με τον Γιάννη και τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα. Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη επιστολή, και ελπίζοντας σε ένα τηλεφώνημα μεταξύ των δυο μας, δεν επιτρέπεται στον Γιάννη να συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα μέχρι να ενημερωθείτε περαιτέρω από εμάς», αναφέρει ο GM της ομάδας, Τζον Χορστ.

«Επανερχόμαστε σε ένα email που σας έστειλε το ΝΒΑ στις 2 Αυγούστου 2017. Παρακαλούμε να ενημερωθείτε, ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξετάστηκε από την γιατρό μας (δρ Γουίλιαμ Ράας), αφού προηγουμένως ένιωσε πόνο στο γόνατο από αθλητικές δραστηριότητες. Η εξέταση αποκάλυψε τραυματισμό στον χόνδρο στο δεξί γόνατό του. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, η οποία θέτει τον Γιάννη σε σημαντικό κίνδυνο τραυματισμού, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας αναφέρουμε ότι οι Μπακς δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Γιάννη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπάσκετ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής Εθνικής ομάδας. Σχεδιάζουμε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση του Γιάννη την επόμενη εβδομάδα και θα σας πληροφορήσουμε αν υπάρξει κάποια βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του.

Στο μεταξύ σας στέλνουμε την επικεφαλής μας στο τμήμα ενδυνάμωσης (Σούκι Χόμπσον) στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον Γιάννη με την αποκατάσταση του γονάτου του. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση του Γιάννη θα βελτιωθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις μπασκετικές του δραστηριότητες με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στην διοργάνωση της FIBA Eurobasket 2017. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να συζητήσετε, παρακαλώ καλέστε με...».

Η Χόμπσον εξέτασε την ετοιμότητα του Γιάννη στο ταξίδι της στην Κίνα και μετ η σειρά του ο Χορστ ειδοποίησε τον Έλληνα φόργουορντ πως δεν θα λάβει μέρος στο Eurobasket.

πηγή: gazzetta.gr

Αθλητισμός
9

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Καμία τροπή στην υπόθεση. Όσοι δεν έβλεπαν πως ο Γιάννης δεν έπαιζε στην Εθνική επειδή πολύ απλά δεν το επιθυμούσαν οι Αμερικανοί, απλά εθελοτυφλούσαν. Ήταν φως φανάρι. Δεν θέλανε ο καλύτερος τους (και πανάκριβος) παίκτης να τυχόν τραυματιστεί σε κανένα παιχνίδι της Εθνικής. Δικός μας παίκτης, δικοί μας κανόνες σου λένε. Εαν είναι να πάθει κάτι τότε να είναι στην προσπάθεια του να προσφέρει μια νίκη στην ομάδα. Εξ ου και ο Γιάννης μπορούσε - ήθελε δεν ήθελε - να κάνει μόνο δηλώσεις για "πόνο στο γόνατο" και πόσο λυπάται και πόσο θα ήθελε στο μέλλον να παίξει για εμάς. Δεν νομίζω να έσπαγε το συμβόλαιο του κιόλας για να παίξει με την Εθνική Ελλάδος.
Ακούω σε συζητήσεις με αφορμή το γεγονός να αναρωτιούνται τι θα έκαναν τα 2.5 εκατομμύρια μεταναστών στη χώρα σε περίπτωση πολέμου...Και γελάω...Εσείς τι λέτε να κάνανε δηλαδή;Πάντως πολύ πατριωτικά την έχουν πάρει τη φάση με το μπάσκετ οι Έλληνες...
Τι να σου πω, δεν ξέρω. Μάλλον ό,τι οι πιο πολλοί (άμαχοι) άνθρωποι: θα προσπαθούσαν να διαφύγουν σε ασφαλές έδαφος. 2,5 εκατ ξένοι? Είναι αρκετοί αλλά ποτέ δεν έχουν εκτιμηθεί τόσο ψηλά...1,5 λένε εκ των οποίων 550.000 νόμιμα συν αρκετοί που στα επόμενα έτη θα γίνουν (οι 2ης γενιάς). Λίγο ακραία σύγκριση πάντως και δεν ξέρω τι ακριβώς σχολιάζεις σχετικά με τα όσα είπα. Τέλος πάντων, ποια η φάση με το μπάσκετ? Πολύ απλά αρκετοί Έλληνες ήλπιζαν σε μία αναβίωση του 1987 χάρη στον Greek Freak και τώρα νιώθουν απογοητευμενοι και κάποιοι ημιμαθείς, προδωμένοι. Μαζί και εγώ είχα μια ελπίδα για την 1η θέση στην Ευρώπη, ωστόσο αυτήν την είχα πριν αρχίσουν οι.... διαρκείς πόνοι στο γόνατο. Μετά κατάλαβα τι παίζεται στην πραγματικότητα...
Εσύ που αναρωτιέσαι λόγω υπερπατριωτισμού διάβασε λιγουλάκι Ιστορία για να μάθεις ότι πολλοί ηρωες του 21 δε μιλούσαν γρι ελληνικά. Πολεμούσαν για τη ζωή και τα συμφέροντά τους και όχι μόνο για μια ιδέα όπως νομίζεις εσύ τόσο αφελώς.
Αγαπητέ σκύλε, αν εργάζεσαι, αν πληρώνεις τους φόρους σου, αν δεν παρκάρεις σε ράμπες, αν δεν πετάς σκουπίδια στο δρόμο, αν ξέρεις ορθογραφία ή σε ενδιαφέρει να μάθεις, αν βάζεις τόνους όταν γράφεις τη γλώσσα σου, αν ψυφίζεις, αν σέβεσαι τον εαυτό σου, αν σέβεσαι τους γύρω σου (ένας από τους οποίους είμαι και εγώ) κι αν δε πιστεύεις ότι οι Έλληνες είμαστε ανώτεροι από τους άλλους σήμερα γιατί πριν χιλιάδες χρόνια είμασταν καταπληκτικοί, τότε εντάξει, θα ακούσω τι έχεις να μας πεις.