Godspeed You! Black Emperor

Οι Godspeed You! Black Emperor ξανά στην Αθήνα για μια εμφάνιση στο Fuzz Live Music Club

LIFOTEAM 29.4.2018 | 00:00

Αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού, οι GY!BE θα βρεθούν στο Fuzz Live Music Club της Αθήνας, την Κυριακή 29 Απριλίου, για ένα show μεγάλης διάρκειας. Έρχονται στο πλαίσιο του τρίτου άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο μετά την επανένωση τους και έχει τίτλο "Luciferian Towers".

 

Οι Godspeed You! Black Emperor ξεκίνησαν από τους Efrim Menuck, Mauro Pezzente και Mike Moya, ως τρίο, στο Montréal του Καναδά, στις αρχές των 90's. Το ντεμπούτο τους "F#A#∞" κυκλοφόρησε μέσω της Constellation, στα τέλη του καλοκαιριού του 1997. 

 

Το group καταστάλαξε σε μία μόνιμη εννιαμελή σύνθεση στα τέλη του 1998, με τους Aidan Girt και Bruce Cawdron στα ντραμς, τους Thierry Amar και Mauro στα μπάσα, τους Efrim, Dave Bryant και Roger Tellier-Craig στις κιθάρες, και τους Norsola Johnson και Sophie Trudeau στο τσέλο και το βιολί αντίστοιχα.

 

Η μπάντα περιόδευε και ηχογραφούσε ασταμάτητα κατά την περίοδο 1998-2002, καταφέρνοντας να κερδίσει την φήμη ενός θρυλικού act,  Με εκατοντάδες συναυλίες και την κυκλοφορία τεσσάρων δίσκων να ακολουθούν – "F#A#∞" (1997), "Slow Riot For New Zero Kanada EP" (1999), και τα διπλά albums "Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven" (2000) και "Yanqui U.X.O." (2002) - οι GYBE πέρασαν σε ανενεργεία το έτος 2003.

 

Επέστρεψαν στις ζωντανές εμφανίσεις τον Δεκέμβριο του 2010, όποτε και κλήθηκαν να συμμετάσχουν και να κάνουν curate (επιλογή συμμετεχόντων μπαντών δηλαδή) στα All Tomorrow's Parties, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτενείς παγκόσμιες περιοδείες ακολούθησαν, επιβεβαιώνοντας πως οι GYBE είχαν επιστρέψει για τα καλά! Το "Allelujah! Don't Bend! Ascend!" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012, αποτέλεσε την πρώτη ηχογραφημένη δουλειά της μπάντας εδώ και μία δεκαετία. 

 

Το "Asunder, Sweet and Other Distress" ακολούθησε τον Μάρτιο του 2015, έχοντας επίσης πολύ καλό αντίκτυπο σε κοινό και τύπο, σηματοδοτώντας μάλιστα την πρώτη αλλαγή μέλους στη μπάντα από την ίδρυσή της και έπειτα, με τον Tim Herzog να αντικαθιστά τον Bruce πίσω από τα τύμπανα. 

ΠΟΤΕ29/04/2018 - 29/04/2018
ΠΟΥGAZI MUSIC HALL
Οδηγός Μουσικής