Elephant Stone

Indie ψυχεδελεια από τον Καναδά

LIFOTEAM 29.9.2017 | 00:00

Οι Elephant Stone, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες ψυχεδελικές μπάντες έρχονται ξανά στην Αθήνα. Την συναυλία τους ανοίγουν 40 Steps Under.

 

Δημιουργήθηκαν το 2009, υπό την καθοδήγηση του Rishi Dhir, του πιο περιζήτητου παίκτη σιτάρ στη Βόρεια Αμερική, στο Μόντρεαλ του Καναδά. Οι Black Angels , Brian Jonestown Massacre, Horrors, Soundtrack Of Our Lives αποτελούν μερικά από τα συγκροτήματα με τα οποία οι Elephant  Stone έχουν περιοδεύσει, με τον Rishi(που κυρίως παίζει μπάσο με το γκρουπ του) να κάνει την εμφάνισή του προς το τέλος των σετ και παίρνοντας τη θέση του πάνω στο ειδικό sitar riser να απογειώνει τα encore. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει 4 albums – “Seven Seas” (2009), “Elephant Stone” (2013) ,The Three Poisons (2014), Ship Of Fools (2016). Ο τελευταίος τους δίσκος κινείται σε πιο pop μονοπάτια, χωρίς να ξεχνά τις ψυχεδελικές καταβολές της μπάντας. Στο κομμάτι "The Devil ’s Shelter" συμμετέχει ο Alex  Maas των Black Angels  στα φωνητικά.

 

Οι 40 steps under είναι ένα alternative rock συγκρότημα με αγγλόφωνο στίχο, που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Άρτα. Τον Μάιο του 2017, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους video clip με το κομμάτι "Fall", ενώ ην ηχογράφηση του ανέλαβε η Heart Work Music Productions στην Άρτα τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Το μουσικό τους ύφος κινείται ανάμεσα στο alternative rock, το dark wave και το psychedelic rock, ενώ συχνά διασκευάζουν κομμάτια από μπάντες που τους επηρέασαν μουσικά όπως οι Pearl jam, Radiohead, Black Rebel Motorcycle Club, Depeche Mode, Arctic Monkeys , The Cure, 22 20s, Black Keys.

ΠΟΤΕ29/09/2017 - 29/09/2017
ΠΟΥDEATH DISCO
Οδηγός Μουσικής