The Besnard Lakes / Tango with Lions

Οι Kαναδοί indie rockers έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

LIFOTEAM 1.6.2017 | 00:00

Οι Kαναδοί indie rockers Besnard Lakes έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Το special set που θα παρουσιάσουν αποτελείται από δύο μέρη: 70 λεπτά με τα γνωστότερα τραγούδια από ολόκληρη τη μέχρι τώρα πορεία τους και στο encore ολόκληρο το 2ο album τους, "The Besnard Lakes Are The Dark Horse", με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την κυκλοφορία του. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Tango with Lions.


Ο ήχος των Besnard Lakes είναι ένας ψυχεδελικός συνδυασμός ανάμεσα στη θορυβώδη έκσταση των My Bloody Valentine, τη μελωδικότητα των Beach Boys και τον ρομαντισμό των Fleetwood Mac.


Σχηματίστηκαν το 2003, στο Montreal του Quebec, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, "Volume 1 (The Besnard Lakes Album)". Ο δημιουργικός τους πυρήνας αποτελείται από το ζευγάρι των Jace Lasek (φωνή, κιθάρα) και Olga Goreas (φωνή, μπάσο). Όπως είναι προφανές, η δεύτερη είναι ελληνικής καταγωγής. Οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στο Vancouver, αλλά γρήγορα μετακόμισαν στο Montreal. H πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, είναι το 5ο album τους, "A Coliseum Complex Museum" (2016).

 

Οι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου). Ξεκινώντας σαν μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος. Το ντεμπούτο album, “Verba Time”, κυκλοφόρησε το 2010. Το δεύτερο album “A Long Walk” κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2013 και συμπεριλήφθηκε μέσα στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς από τον μουσικό τύπο. Ο τρίτος δίσκος τους αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Inner Ear Records.

ΠΟΤΕ01/06/2017 - 01/06/2017
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής