Διασπορές σε διάλογο: Koumaria Residency Medea Electronique

LIFOTEAM 7.10.2016 | 00:00

Με ποιον τρόπο μπορεί η τέχνη και η θεωρία του αυτοσχεδιασμού να συνεισφέρουν πρακτικές για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης; Στη τριήμερη διεθνή συνάντηση με μουσικές εκδηλώσεις και ένα συνέδριο, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ακαδημαϊκοί μοιράζονται τις ιδέες τους με το κοινό, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ενεργό διάλογο και ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων κλάδων για την προσφυγική κρίση. Ως αφετηρία, χρησιμοποιείται η αυτοσχεδιαστική μουσική, η οποία θεωρείται ένα δραστικό πεδίο για διαπροσωπικό διάλογο και που καλλιεργεί τη γνωριμία με τους άλλους και την ένταξη σε μια κοινότητα. Μπορεί η κατανόηση του αυτοσχεδιασμού να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τόσο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το πολυπολιτισμικό εγχείρημα όσο και τις δυνατές νέες διαμορφώσεις του;
Επιμέλεια: Eric Lewis, Χρήστος Καρράς

 

1η μέρα: Koumaria Residency Medea Electronique

 

Η Medea Electronique συνεχίζει για έβδομη χρονιά τη συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κριτική Έρευνα στον Αυτοσχεδιασμό (IICSI: International Institute for the Critical Study of Improvisation). Σε αυτό το πλαίσιο, από το 2009 και σε ετήσια βάση, διοργανώνει δεκαήμερο ερευνητικό residency καλλιτεχνών στην Κουμαριά (Σελλασία).


Τα παραγόμενα έργα ποικίλλουν αξιοσημείωτα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υβριδικών μορφών τέχνης: site specific εγκαταστάσεις, χορός, sound art και μουσική, video και άλλες τέχνες της εικόνας. Στον απόηχο του προσφυγικού κύματος, η θεματική του εργαστηρίου αφορά τις διαπολιτισμικές συνεργασίες, τη μετανάστευση, τα σύνορα.

 

Περφόρμερ, καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας, συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής και προγραμματιστές καλούνται να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν συλλογικά έργα τέχνης, τα οποία θα παρουσιαστούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του συνεδρίου.

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Medea Electronique
Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες: Akiko Nakayama (Ιαπωνία), Rah (Ιράν), Gabriella Catalano (Ιταλία), Lucia Jeesun Lee (Κορέα), Nadav Heyman (Ισραήλ / ΗΠΑ), Rasmus Zschoch (Γερμανία), Hossam Dirar (Αίγυπτος), Victoria Guy (Αγγλία), Fawn Qiu (Κίνα / ΗΠΑ), Eduardo Band Ferreira (Βραζιλία)

ΠΟΤΕ07/10/2016 - 09/10/2016
ΠΟΥΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
Μικρή Σκηνή
Οδηγός Μουσικής