Οι Pink Martini επιστρέφουν.

Ένα από τα πιο πετυχημένα mash-up των τελευταίων χρόνων, οι Pink Martini έρχονται για άλλη μια φορά στην χώρα μας.
Το 12μελές συγκρότημα σχηματίστηκε από τον πιανίστα Thomas Lauderdale, το 1994 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ.

Χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους σαν μια μικρή ορχήστρα και είναι. Έχουν δυο τραγουδίστριες τις China Forbes και Storm Large και παίζουν διάφορα είδη μουσικής από λάτιν, τζαζ μέχρι και κλασική μουσική.
Ο Lauderdale σκέφτηκε τους Pink Martini σαν ένα συγκρότημα που θα έπαιζε όμορφα σάουντρακ σε πολιτικές εκδηλώσεις για να ενημερώσει τους πολιτικούς – ανεξάρτητα τοποθέτησης – για θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, την οικολογία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, κτλ.

Μια μέρα πήρε τηλέφωνο την China Forbes που τότε ζούσε στην Νέα Υόρκη και ήταν συμφοιτήτρια του στο πανεπιστήμιο του Harvard και της ζήτησε να τραγουδίσει για το συγκρότημα. Ξεκίνησαν αμέσως να γράφουν τραγούδια. Στην Αθήνα φέτος έρχονται με την Storm Large. Δανείζονται στοιχεία από την μυστηριώδη Ανατολή, την σημερινή Νεα Υόρκη, Αβάνα του 30 ή το καλοκαιρινό Saint Tropez και την εξωτική Κίνα.

Έχουν γνωρίσει απρόσμενη επιτυχία με τα τραγούδια τους που έχουν ακουστεί σε πολλές διάσημες ταινίες όπως Shanghai Kiss, Mary and Max, και Mr. & Mrs. Smith αλλά και δημοφιλείς σειρές της Αμερικάνικης τηλεόρασης όπως τις Dead Like Me, The Sopranos, The West Wing, Castle, Sherlock, Parks and Recreation,και Scream Queens. Σχεδόν παντού δηλαδή. Είναι αγαπημένη του Ελληνικού κοινό που θα έχει ακόμη μια μοναδική ευκαιρία να τραγουδήσει μαζί τους τα «Je ne veux pas travailler», «Amado mio» και βέβαια «Τα παιδιά του Πειραιά» και το «Una notte a Napoli».

Opening act: Μαρίζα Ρίζου

ΠΟΤΕ05/07/2016 - 05/07/2016
ΠΟΥΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
Οδηγός Μουσικής