Έρχεται το Americana στο BIOS

Ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ περφόρμανς και live art με τη συμμετοχή μερικών από τους πιο αντισυμβατικούς καλλιτέχνες της Μ.Βρετανίας.

LIFOTEAM 17.4.2015 | 11:53

Έρχεται το Americana στο BIOS
Artwork του bios design για το φεστιβάλ Americana

 

Με κοινό σημείο αναφοράς τον κόσμο του θεάματος, την εικονογραφία και την αφήγηση της αμερικανικής ποπ κουλτούρας, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τα ΜΜΕ, την ψυχαγωγία, τον κινηματογράφο και τα σπορ, μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες και πρωτοποριακούς Βρετανούς καλλιτέχνες (Action Hero, Greg Wohead, Made in China) παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό την αντισυμβατική δουλειά τους.

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ Americana που θα πραγματοποιηθεί  στους χώρους του BIOS από τις 23-26 Απριλίου περιλαμβάνει:

 

Έρχεται το Americana στο BIOS
Action Hero - Hoke's Bluff

 

Action Hero, Hokes Bluff
Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Απριλίου 2015 
Ώρα έναρξης: 21.00 | είσοδος: 12 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτητικό)

Με νοσταλγική διάθεση για την απλότητα ενός κόσμου που ποτέ δεν υπήρξε, το Hoke's Bluff συναντά το κοινό του στο γήπεδο για να του αφηγηθεί μία κλασική ιστορία αουτσάιντερ που έχει ειπωθεί εκατομμύρια φορές. Με μία μικρή μετατόπιση και επεξεργασία των τετριμμένων γυμνασιακών διαλόγων και των εμπνευσμένων λόγων των αποδυτηρίων, οι Action Hero χρησιμοποιούν κλισέ συνταγές και φθηνό συναισθηματισμό για να ανακαλύψουμε τι σημαίνει να είσαι πραγματικός νικητής.

 

Έρχεται το Americana στο BIOS
Made in China - Gym Party

 

Made in China, Gym Party
Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Απριλίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.00 | είσοδος: 12 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτητικό)

Τρεις θαρραλέοι διαγωνιζόμενοι παίρνουν μέρος σε μία σειρά αγώνων που είναι από ξεκαρδιστικά χαζοί και αστείοι μέχρι άβολοι, αυθαίρετοι και πολύ σκληροί. Οι διαγωνιζόμενοι είναι αμείλικτοι μπροστά στη δέσμευση τους να κάνουν ότι χρειάζεται για να συμμετέχουν στους αγώνες. Διασκεδαστικό, τρυφερό και αναρχικό, το Gym Party αγγίζει όλους όσους δυσανασχετούν με την υπάρχουσα κατάσταση στον κόσμο και με το πώς φερόμαστε ο ένας στον άλλον – και μετά ξεχνιούνται από ένα ηλίθιο tweet κάποιας διασημότητας.

 

Έρχεται το Americana στο BIOS
Greg Wohead - The Ted Bundy Project

 

Greg Wohead, The Ted Bundy Project
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Απριλίου 2015 
Ώρα έναρξης: 22.30 | είσοδος: 12 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτητικό)
*Από 16 ετών και πάνω

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Greg Wohead έπεσε τυχαία πάνω στις κασέτες ομολογίας του Ted Bundy, του Αμερικανού δολοφόνου κατά συρροή, βιαστή και νεκρόφιλου. Δεν μπορούσε να σταματήσει να ακούει.
Γιατί μας τραβάνε οι φρικιαστικές εικόνες; Γιατί χαζεύουμε στη θέα ενός ατυχήματος στο δρόμο; Τι είναι αυτό που κάνει τους δολοφόνους κατά συρροή ακαταμάχητους; Το The Ted Bundy Project είναι μία σόλο περφόρμανς για τη σχέση του Greg Wohead με τον Ted Bundy, έναν από τους πιο αδίστακτους δολοφόνους στην ανθρώπινη ιστορία.