Πέντε παραστάσεις που προλαβαίνεις να δεις τον Απρίλιο πριν τελειώσουν

Θεατρικά έργα που αξίζει να δεις πριν το τέλος της σεζόν

The LiFO team, 10.4.2018 | 13:22

Ορφέας & Ευρυδίκη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Ευθαλία Παπακώστα

 

Ο Δημήτρης Μπογδάνος αναπαριστά έναν «Άλλο Κόσμο», που διατηρεί το παραμυθένιο και συγκινησιακό φορτίο του διαχρονικού μύθου των εραστών, αλλά ταυτόχρονα στέκει ωμά στο σήμερα. Η βία και το απροσδόκητο επανεξετάζονται μέσω μίας καινούργιας οπτικής, άλλοτε τρυφερής κι άλλοτε άγριας παίρνοντας τον θεατή μαζί στο ταξίδι του ανυπόμονου αοιδού, που με την αγάπη του κερδίζει για λίγο τον Άδη και χάνει για πάντα την αγάπη.

 

Έως 29/4, Θέατρο του Νέου Κόσμου-Δώμα (Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Φιξ), Παρασκευή, Σάββατο: 21:15, Κυριακή 19:00, Εισιτήριο: 8-13 ευρώ

 

 

Το παιχνίδι της σφαγής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Ιακωβίδης, Πασχάλης Παπαδάκης, Ιερώνυμος Καλετσάνος. Λεώνη Ξεροβάσιλα κ.α.

Πέντε παραστάσεις που προλαβαίνεις να δεις τον Απρίλιο πριν τελειώσουν
Φωτο: Πάτροκλος Σκαφιδας

 

Κατά τη διάρκεια μιας άγνωστης επιδημίας που αποδεκατίζει την πόλη και οι άνθρωποι πεθαίνουν απροειδοποίητα, χωρίς κανένας να γνωρίζει το γιατί και το κράτος και η επιστήμη είναι ανίσχυρα να αντιμετωπίσουν το κακό, οι άνθρωποι συνεχίζουν να θεωρητικολογούν προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τα αίτια της επιδημίας.

 

Όμως κάθε θεωρία και δράση αποδεικνύονται μάταιες. Ο θάνατος είναι μια πραγματικότητα που ούτε κατανοείται, ούτε πολιτικοποιείται, ούτε αποφεύγεται, όπως και κανένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να μας γλυτώσει από αυτόν.

 

Έως 22/4, Εθνικό, Κοτοπούλη- Ρέξ, Πανεπιστημίου 48, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 20:00, Κυριακή: 19:00, Εισιτήριο: 13- 22 ευρώ

 

 

Ζ

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπανικολάου, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Γιάννης Γιαννίσης, Aρκάδιος Ρακόπουλος κ.α.

Πέντε παραστάσεις που προλαβαίνεις να δεις τον Απρίλιο πριν τελειώσουν
Φωτο: Σταύρος Χαμπάκης

 

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας, η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, εντάσσεται για πρώτη φορά στο λυρικό ρεπερτόριο. Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού Ζ γίνεται όπερα μετά από παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Μηνά Μπορμπουδάκη.

 

Έως 18/4, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής-ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, (10, 11, 15, 17, 18 Μαρτίου & 14, 15, 17, 18 Απριλίου), Ώρα: 20.30, Εισιτήριο: 15-25 ευρώ

 

 

Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ελένη Στεργίου

Πέντε παραστάσεις που προλαβαίνεις να δεις τον Απρίλιο πριν τελειώσουν
Φωτο: Ν. Πανταζάρας

 

Μετά την παράσταση «Η Παρέλαση» οι This Famous Tiny Circus μπαίνουν στο κόσμο της Λένας Κιτσοπούλου, ζωντανεύοντας επί σκηνής δύο ήρωες από τη συλλογή διηγημάτων της «Το μάτι του ψαριού», τον «Καραφλομπέκατσο» και την «Σπυριδούλα» σε ενιαία παράσταση.

 

Ο Καραφλομπέκατσος» είναι η ιστορία ενός άσημου μουσικού που στα πενήντα του υποχρεώθηκε, μετά τον χωρισμό από τη γυναίκα του, να εγκατασταθεί σε αυτό που θα ήθελε να αποδειχθεί ως «το σπίτι των ονείρων του». Μόνος, μέσα στο πρόσφατα ανακαινισμένο τριάρι του ’60 που αγόρασε αποκλειστικά για τον εαυτό του, είναι επιτέλους ελεύθερος να αναπνεύσει τον αέρα της εγκατάλειψης ανάμεσα σε κούτες που δεν έχει ακόμη ανοίξει από την ημέρα που μετακόμισε εκεί.

 

Έως 30/04, Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκό 55, Πλατεία Καραϊσκάκη, Δευτέρα & Τρίτη: 21:15, Εισιτήριο: 10- 12 ευρώ

 

 

Αμφιβολία

Σκηνοθεσία: Απόλλων Παπαθεοχάρης

Πρωταγωνιστούν: Ρούλα Πατεράκη, Νίκος Κουρής, Λίλα Μπακλέση, Πηνελόπη Μαρκοπούλου

Πέντε παραστάσεις που προλαβαίνεις να δεις τον Απρίλιο πριν τελειώσουν
Φωτο: Σταύρος Χαμπάκης

 

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα θρησκευτικό σχολείο. Ένας χαρισματικός ιερέας, ο Πατέρας Φλυν, προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τις αυστηρές δομές του σχολείου τις οποίες υπερασπίζεται σθεναρά η αυστηρή διευθύντρια του σχολείου Αδελφή Αλούσιους Μποβιέ.

 

Όταν εκείνη θα ανακαλύψει ότι ο ιερέας δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε ένα νεαρό απομονωμένο αγόρι, θα ηγηθεί μιας προσωπικής σταυροφορίας εναντίον του ιερέα με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τον εκδιώξει από το σχολείο.

 

Υφιστάμενη του ιερέα, χωρίς ισχυρές αποδείξεις και στηριγμένη μόνο στην δική της ηθική βεβαιότητα, θα βάλει σε κίνδυνο την θέση του ιερέα, το μέλλον του μαθητή αλλά και την συνοχή της κοινωνίας του σχολείου.

 

Έως 29/04, Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 20.00, Εισιτήριο: 12- 16 ευρώ

Οδηγός Θεάτρου