Ο Άμλετ περνάει από δίκη στη νέα διαδραστική παράσταση του Εθνικού

Στο «Please, continue (Hamlet)» η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται από πραγματικούς νομικούς λειτουργούς, ιατροδικαστές και ψυχιάτρους

The LiFO team, 20.3.2018 | 12:25

Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει για δυο μόνο παραστάσεις το διαδραστικό έργο των Roger Bernat και Yan Duyvendak «Please, continue (Hamlet)», το οποίο έχει παιχτεί με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

 

Στην παράσταση ο Άμλετ δικάζεται για τη δολοφονία του Πολώνιου. Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται από πραγματικούς νομικούς λειτουργούς, ιατροδικαστές και ψυχιάτρους, οι οποίοι καταγγέλλουν και υπερασπίζονται τον ήρωα. Τον κατηγορούμενο Άμλετ και τις μάρτυρες Οφηλία και Γερτρούδη, ενσαρκώνουν ηθοποιοί.

 

Το κοινό έχει το ρόλο των ενόρκων και θα είναι εκείνο που θα εκφέρει την τελική απόφαση για την τύχη του πρίγκιπα της Δανίας. Με αυτόν τον τρόπο ο θεατής μετατρέπεται σε συνεργό, υπεύθυνο για την ετυμηγορία. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ελληνικά.

 

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: RogerBernat - YanDuyvendak

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: TxaloToloza

Εκτέλεση παραγωγής: Helena Febrés Fraylich

Παραγωγή: DreamsComeTrue, Γενεύη

Συμπαραγωγή: LePhénix (Βαλανσιέν), Huis a/d Werf (Ουτρέχτη), ThéâtreduGrü (Γενεύη), Elèctrica Produccions (Βαρκελώνη), Residències Montévidéo (Μασσαλία), LeCarré – Les Colonnes Scène conventionnée (Saint-M)

 

Info

Πειραματική Σκηνή ( -1), Πανεπιστημίου 48 (Κοτοπούλη)

13 & 14 Απριλίου

Ώρα: 19:30

Εισιτήριο: 13 ευρώ

H προπώληση θα ξεκινήσει στις 21/3 από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου (κτίριο Τσίλλερ και Θέατρο Rex).

Οδηγός Θεάτρου