Το Λουκούμι του Γιάννη Κωνσταντινίδη επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις

Ένας αντρικός μονόλογος για τους «αόρατους της ιστορίας»

The LiFO team, 23.2.2018 | 15:12

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, το Λουκούμι, η νέα παράσταση της bijoux de kant, επιστρέφει για τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου.

 

«Ο Μικελής, ο ήρωας στο μελαγχολικό Λουκούμι του Γιάννη Κωνσταντινίδη επιστρέφει ως άχνη λουκουμιού για να αφηγηθεί την ασήμαντη ζωή του και τον ακόμα πιο ασήμαντο θάνατό του» γράφει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χαρίλαος Τρουβάς.

 

Η υπόθεση

Από τη Σύρο στο Γκαζοχώρι  πρωτευούσης, ολίγον μούτσος, ολίγον εργάτης στο φωταέριο, ολίγον πολύτεκνος και ολίγον τίποτε, (ο Μικέλης) μοιράζεται με το αόρατο κοινό την αόρατη παρουσία του.

 

Ο Μικελής θα ζήσει και μετά θα πεθάνει. Στο ενδιάμεσο θα ξαναζήσει και θα ξαναπεθάνει. Ακόμα κι  η «πνευμονοκονίαση μεταλλωρύχου», η αιτία θανάτου του, (η μόνη λαμπερή ατομικότητα που του χαρίστηκε), θα καταγραφεί ως μαζικός θάνατος εκ λιμού τον μαύρο χειμώνα του ’42.

 

Ο Μικελής ήρθε, είδε και απήλθε σαν κοσμική λουκουμόσκονη. Αυτή η άχνη της ιστορίας, ο ασήμαντος κόκκος της ιστορικής  σκόνης που περνάει και χάνεται είναι η πρόκληση για την bijoux de kant, που η δουλειά της είναι να  συνομιλεί με τους αόρατους… - Γιάννης Σκουρλέτης

 

«Κι αφού σου πέφτει να πλεύσεις Μικελή, θα σου το επαναλάβω. Αυτή είναι η καλύτερη θέση στο καράβι! Η θέση του μούτσου! Γιατί, μόνο όταν είσαι μούτσος, οι άλλοι δεν σου κρύβονται. Γιατί ένας μούτσος Μικελή, -αν έχει τα μάτια του ανοιχτά-, βλέπει καλύτερα απ’ όλους τους άλλους τι κάνει άνθρωπο, τον άνθρωπο. Κι αυτή είναι η μόνη γνώση που αξίζει!»

 

Συντελεστές

Κείμενο: Γιάννης Κωνσταντινίδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Παίζει ο: Χαρίλαος Τρουβάς

 

Info

Για 6 παραστάσεις τα Σαββατοκύριακα 3 - 4, 10 - 11 και 17 - 18 Μαρτίου, ώρα 20:30

bijoux de kant - Hood, Αθηνάς 10, Μοναστηράκι (3ος όροφος)

Eίσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

(Για την παρακολούθηση της παράστασης είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων με μήνυμα στη σελίδα της bijoux de kant στο facebook: www.facebook.com/bijouxdekantofficial/ ή στο τηλέφωνο: 6944094787)

Οδηγός Θεάτρου