Ορφέας και Ευρυδίκη

Το απαρηγόρητο love story όλων των αιώνων ζωντανεύει σε μια σπαρακτική ποιητική αφήγηση για την ατόφια, οικουμενική, διαμπερή αγάπη που κάθε ερωτευμένο ζευγάρι ονειρεύεται να ζήσει. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος σεβόμενος το παραμυθένιο και συγκινησιακό φορτίο του μύθου καταφέρνει ταυτόχρονα να στέκεται στο σήμερα και παρασύρει τον θεατή στο απελπισμένο ταξίδι του ερωτευμένου αοιδού που σε μια στιγμή χάνει τα πάντα. Ποιος είπε πως δεύτερη ζωή δεν έχει; Έχει αν το θέλεις πολύ. Αν όμως δεν χειριστείς με σεβασμό τη δεύτερη ζωή στον Έρωτα, παραμονεύει και δεύτερος θάνατος. Κι αν ο Έρωτας στέκει μόνο έτσι, μόνο «μέχρι θανάτου»; Αντέχεις να τον ξαναζήσεις;

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Δώμα

Αντισθένους και Θαρύπου, Νέος Κόσμος. Τηλέφωνο: 210 9212900

Διάρκεια: 18 Δεκεμβρίου 2017 - 3 Απριλίου 2018

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Εισιτήρια: 8 - 13 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2

Τρεις μεγάλοι έρωτες στη σκηνή του θεάτρου
Ο Κωνσταντίνος Μπίμπης και η Αθηνά Μουστάκα έχουν συν-σκηνοθετήσει την παράσταση με τον Κώστα Γάκη, ο οποίος συμμετέχει παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και «παρεμβαίνοντας» σε κρίσιμες στιγμές του έργου.

 

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την Ομάδα ΙΔΕΑ, μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα. Οι δύο ηθοποιοί έχουν συν-σκηνοθετήσει την παράσταση με τον Κώστα Γάκη, ο οποίος συμμετέχει παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και «παρεμβαίνοντας» σε κρίσιμες στιγμές του έργου.

 

Θέατρο Άλφα – Ιδέα

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51. Τηλέφωνο: 210 5238742

Κάθε Τετάρτη στις 21:00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Το τραμ με το όνομα «Πόθος»

Τρεις μεγάλοι έρωτες στη σκηνή του θεάτρου
Η Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Μπλανς.

 

«Το τραμ με το όνομα "Πόθος"» του Τένεσι Ουίλιαμς (όπως είναι η ακριβής μετάφραση του πρωτότυπου τίτλου) σκηνοθετεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Χάρη Φραγκούλη και τη Θεοδώρα Τζήμου να ενσαρκώνουν το πρωταγωνιστικό τρίγωνο. Η Μπλανς, η Στέλλα και ο Στάνλεϋ έρχονται από τη Νέα Ορλεάνη του 1947 στον Πειραιά και ξαναζούν μια ιστορία γεμάτη πάθος και μίσος. «Ας δούμε τι πραγματικά μπορεί να συμβεί όταν αυτά τα αλύτρωτα πρόσωπα από το θρυλικό τραμ με την ονομασία "Πόθος", συναντηθούν με κάποια άλλα αλύτρωτα, πιο κοντινά μας, ηθοποιούς αυτή τη φορά, σε μια εξίσου σκληρή εποχή κατάρρευσης πρώην ονείρων», σημειώνει ο σκηνοθέτης.

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου, 32, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 210 4143310

Διάρκεια: 2 Φεβρουαρίου - 1 Απριλίου 2018 (Κυριακή των Βαΐων)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 20.30 / Σάββατο: 17.30 & 21.00 Κυριακή: 19.00

Εισιτήρια: 10 - 30 ευρώ