ΧΟΡΟΣ

Τιτάνες

Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε είκοσι διεθνή φεστιβάλ με το Relic, η ομάδα του Ευριπίδη Λασκαρίδη παρουσιάζει τη νέα της παράσταση, τους Τιτάνες, μετά το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Βαρκελώνη, το Τορίνο, το Άμστερνταμ, και πριν από την παρουσίασή του στο Théâtre de la Ville του Παρισιού.

 

23-25/11, Μέγαρο Μουσικής (υποσκήνιο Β’ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, 21:00, Εισιτήριο: 14-20 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Πέερ Γκυντ

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Ο Πέερ Γκυντ γράφτηκε το 1867 και είναι εμπνευσμένος και διαποτισμένος από τα λαϊκά νορβηγικά παραμύθια.

 

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν Πέερ Γκυντ σε νέα μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών σε μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία.

 

Ο Πέερ Γκυντ γράφτηκε το 1867 κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ίψεν στην Ιταλία και είναι εμπνευσμένος και διαποτισμένος από τα λαϊκά νορβηγικά παραμύθια.

 

23/11/17-4/2/18, Εθνικό Θέατρο-Κεντρική Σκηνή, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια, Τετ.-Κυριακή: 20:00, εισ.: 5-22 ευρώ

 

 

Δαιμονισμένοι

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Σταύρος Χαμπάκης

 

Για πρώτη φορά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καλεί έναν ξένο σκηνοθέτη να εργαστεί με Έλληνες ηθοποιούς. Ο Κονσταντίν Μπογκομόλοφ που αποθεώθηκε το 2016 για τους Καραμάζοφ του επανέρχεται με Ντοστογιέφσκι και οι χίλιες σελίδες των Δαιμονισμένων ζωντανεύουν με φόντο την Ελλάδα του σήμερα.

 

Ο Ρώσος σκηνοθέτης μάς μεταφέρει στο σκοτεινό σύμπαν του Σταβρόγκιν, του Βερχοβένσκι και των υπόλοιπων αντιηρώων του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι με ένα έργο πολυφωνικό και οριακό, εξομολογητικό και συνάμα σαρκαστικό.

 

22/11-10/12, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Κεντρική Σκηνή), λεωφ. Συγγρού 107-109, 20:00, εισ.: 5-40 ευρώ

 

 

Lasciatemi Μorire

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Karol Jarek

 

Ένα από τα έργα που ξεχώρισαν στο φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» τον περασμένο Απρίλιο, το «Lasciatemi Morire» των Βάσω Καμαράτου και Κώστα Κουτσολέλου, εντάχθηκε στο φετινό της ρεπερτόριο του Εθνικού.

 

29/11/17-11/1/18, Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, Πανεπιστημίου 48, Τετ.-Πέμ. 21:00, εισ.: 6-10 ευρώ

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Velvet Room Closing Party: Chickn/ Chinese Basement/ Maladie

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Freddie F

 

Το τελευταίο ever Velvet Room στον ιδιαίτερο χώρο του ξενοδοχείου «Μπάγκειον» έρχεται αυτό το Σάββατο με live από τρεις μπάντες που ξεχωρίζουν για τον δυναμισμό και την ενέργεια των εμφανίσεών τους.

 

Στη σκηνή θα βρεθούν οι Chickn, οι Θεσσαλονικείς Chinese Basement και οι Maladie με garage/punk ήχο και DIY αισθητική. Τα live θα ακολουθήσει DJ set από την A’bleiz Meursault.

 

25/11, Μπάγκειον, πλατεία Ομονοίας 18, 21:30, εισ.: 3 ευρώ

 

 

Κeep Shelly in Athens

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Νίκη Τοπουσλίδου

 

Ο RΠЯ και η Jessica Bell, εμπνεόμενοι από τους ρυθμούς της καθημερινότητας στις πόλεις και τον χρόνο που περνάει, συνεχίζουν να φτιάχνουν εθιστική downtempo ηλεκτρονική μουσική.

 

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τρία ΕPs και τρία 7ιντσα singles. Στο ενεργητικό τους έχουν τέσσερις headline περιοδείες στη Βόρεια Αμερική και δύο στην Ευρώπη, ενώ έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως το Coachella, το Fun Fun Fun Festival στο Όστιν του Τέξας και το Great Escape Festival στο Μπράιτον.

 

25/11, Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

Γιώργος Απέργης, Tourbillons

Ο Γιώργος Απέργης που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια σε ένα καλλιτεχνικό φάσμα στα όρια μουσικής και θεάτρου συνθέτει και σκηνοθετεί το Tourbillons (Στροφοδίνες), μια ιστορία για τη μοναξιά. Πρόκειται για ένα πορτρέτο-παράσταση μιας ηθοποιού-τραγουδίστριας, με μεγάλες δεξιοτεχνικές απαιτήσεις. Το έργο έχει ασυνήθιστη μορφή, με τραγούδι, ομιλία και κείμενο να εναλλάσσονται σε πολύ γρήγορο ρυθμό.

 

24-25/11, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή), λεωφ. Συγγρού 107-109, 21:00, εισ.: 5-12 ευρώ

 

 

Amelie Lens

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
H Amelie εισέβαλε στην dance σκηνή με την επιτυχία της πρώτης κυκλοφορίας της «Exhale», το 2016.

 

To Vault 88 καλεί στα decks του six d.o.g.s την DJ φαινόμενο από το Βέλγιο Amelie Lens. H Amelie εισέβαλε στην dance σκηνή με την επιτυχία της πρώτης κυκλοφορίας της «Exhale», το 2016 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το βερολινέζικο ντουέτο των Pan-Pot κυκλοφορώντας μουσική στην ετικέτα τους «Second State».

 

Η παραγωγός έχει συμμετάσχει σε κορυφαία φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως τα Amsterdam Dance Event, Tomorrowland και Awakenings.

 

24/11, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 00:00, εισ.: 15-20 ευρώ

 

 

ΠΑΡΤΙ

Strap-on Unicorns: Too Bootylicious For Ya

Οι Strap-on Unicorns επιστρέφουν στο Second Skin Club μαζί με τις αγαπημένες τους drag queens Zackie Oh, ΔούΚISSα και Vanessa Cardui. Στις μουσικές επιλογές οι Rrose Sélavy και Irini Karaoglou με electronica, synth pop, electro porn, uptempo, techno, trash, rap rave και R&B. Special guests: Lena Kouvela, Reiko Psema.

 

24/11, Second Skin, Δαμοκλέους 8, 23:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Cameron Jamie

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Cameron Jamie

 

Έντονα επηρεασμένος από τη λαϊκή κουλτούρα της Δυτικής Ακτής, με καταγωγή από τα προάστια του Λος Άντζελες, ο Cameron Jamie αντλεί τα αγαπημένα του θέματα από τη λαϊκή κουλτούρα: τη μουσική ροκ, το κατς, τα κόμικ, τη γοτθική αισθητική του Χάλοουιν κ.ά.

 

Στην καινούργια του έκθεση θα παρουσιάσει ένα σύνολο από κεραμικά γλυπτά, σχέδια και μονοτυπίες. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 20:00, παρουσία του καλλιτέχνη.

 

23/11/17-4/1/18, Bernier Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο. Ωράριο λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 10:30-18.30, Σάβ. 12:00-16:00

Οδηγός Θεάτρου