Η πρώτη φωτογραφία από το πολυαναμενόμενο 1984 της Κατερίνας Ευαγγελάτου

Κουρής, Πανταζάρας, Δροσάκη πρωταγωνιστούν στο αριστούργημα του Τζωρτζ Όργουελ που ανεβαίνει από τις 25 Νοεμβρίου στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Newsroom, 3.11.2016 | 15:26

 

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον "Φάουστ" του Γκαίτε, η γνωστή σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου καταπιάνεται με ένα ακόμα σπουδαίο κείμενο στην ιστορία της λογοτεχνίας, το "1984" του Τζόρτζ Όργουελ.

 

Η παράσταση ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, στη νέα διασκευή των Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, η οποία γνώρισε θριαμβευτική επιτυχία στο Λονδίνο και σε παγκόσμια περιοδεία, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Πρωταγωνιστές της παράστασης οι Νίκος Κουρής και Αργύρης Πανταζάρας. Το δυνατό ερμηνευτικό δίδυμο, που ξεχώρισε πέρσι στον Φάουστ, θα έχει στο πλευρό του την ηθοποιό1 Λένα Δροσάκη. Τη διανομή συμπληρώνουν οι: Σωτήρης Τσακομίδης, Ερρίκος Μηλιάρης, Αγησίλαος Μικελάτος, Νίκος Πυροκάκος, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Δημήτρης Μηλιώτης, Βησσαρίων Κανέλλος, Χρήστος Τσουλιάης, Τάσος Κόρκος, Μελαχροινός Βελέντζας , Απόστολος Κατσιριντάκης, Στυλιανός Καπούλας. Συμμετέχουν τα παιδιά: Αθηνά Μισαηλίδου, Πέπη Κώνστα, Ειρήνη Γουλιέλμου.

 

Τη μετάφραση έκανε η ίδια η Κατερίνα Ευαγγελάτου, ενώ τα σκηνικά επιμελείται η Εύα Μανιδάκη. Όλοι μαζί θα ζωντανέψουν το δυστοπικό αριστούργημα φαντασίας του Όργουελ, που διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία.

 

Όπως σημειώνει η Κατερίνα Ευαγγελάτου «η ανάγνωση του βιβλίου είναι ένα σοκαριστικό βύθισμα σε έναν σκοτεινό, παγωμένο κόσμο, όπου βασιλεύει ο τρόμος κάθε στιγμή». Το βιβλίο γράφτηκε το 1948 και από τον αναριθμητισμό αυτού του έτους προέκυψε και ο τίτλος του. Στις σελίδες του ο Όργουελ επιχειρεί μια καταβύθιση στο ολοκληρωτικό καθεστώς του "Μεγάλου Αδερφού", ο οποίος παρακολουθεί διαρκώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από τις τεράστιες διαδραστικές τηλεοθόνες του, ασκώντας τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.