5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 12.12.2014 | 13:52

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και 3 για την Παρασκευή.

 

Crippled Black Phoenix w/ Afformance

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Από το γλυκόπικρο rock ως τα progressive ψυχεδελικά έπη, οι Crippled Black Phoenix ντύνουν τις ιστορίες απώλειας, νοσταλγίας και ελπίδας τους με τα πιο περίτεχνα μουσικά υφαντά. Γέννημα του δημιουργικού άγχους του – εμβληματικού στον χώρο της heavy μουσικής – Justin Greaves η μουσική των Crippled Black Phoenix χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να πάρει την τελική μορφή της από την μελαγχολική post-rock και την Pink Floyd ψυχεδέλεια, μέχρι τις εξεγερμένες μπαλάντες και τις γοτθικές εσωτερικές ελεγείες για το τέλος των ημερών. Τους ανοίγουν οι Afformance.

 


 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου με είσοδο 15-18 ευρώ

 

 Mob Pepper feat. Pee Wee Ellis

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

«O άνθρωπος που εφηύρε την funk», όπως τον αποκαλούν, συνέθεσε μαζί με τον James Brown επιτυχίες όπως το "Cold Sweat" και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως, μεταξύ άλλων, οι Van Morrison, George Benson και Hank Crawfor.  Ξεκίνησε να παίζει πιάνο και κλαρινέτο από πολλή μικρή ηλικία αλλά στην πορεία τον κέρδισε το σαξόφωνο και ο δάσκαλός του Sonny Rollins. Σαξοφωνίστας και ενορχηστρωτής του James Brown, o Pee Wee είναι ο άνθρωπος που έδωσε πνοή σε παγκόσμιες επιτυχίες του, όπως το Cold Sweat, ενώ ακολούθησαν άλλα 26 κομμάτια. H επίδραση του Pee Wee Εllis στη μουσική ήταν τεράστια οδηγώντας κατευθείαν στους George Clinton, Sly Stone και έμμεσα στον Miles Davis της δεκαετίας του '70.

 

 

Gazarte [Βουτάδων 32-34, Γκάζι] Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου με είσοδο 20-36 ευρώ.

 

 

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Για τρεις βραδιές η Στέγη γεμίζει τζαζ. Το φετινό Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ φιλοξενεί πρωταγωνιστές της εγχώριας τζαζ σκηνής που υπερβαίνουν περιορισμούς και οριοθετήσεις, ως αυθεντικοί κάτοικοι της παγκόσμιας πολιτείας της τζαζ. Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε είναι ο βετεράνος Φλώρος Φλωρίδης, ο  23χρονος Νίκος Αναδολής και ο Πέτρος Κλαμπάνης με τους Contextual.

 

 

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών [Λεωφόρος Συγγρού 107-109] Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με είσοδο 5-18 ευρώ.

 

 

Chinese Basement

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Chinese Basement είναι  μια μπάντα του δρόμου που τα live τους στη Διαγώνιο, στις πλατείες Ναυαρίνου και Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, είναι από μόνα τους μικρές συναυλίες. Πρωτότυποι μουσικά, με ιδιαίτερο, αλληγορικό ελληνικό στίχο. Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στο άγνωστο, με όχημα τη μουσική και τα γεμάτα εικόνες και νοήματα λόγια. Ο καινούριος τους δίσκος, η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία με τίτλο Διαδικασία Hμέρευσης, κυκλοφόρησε πρόσφατα από την melissamusic, σε παραγωγή του Γιώργου Πεντζίκη. Η συναυλία ξεκινάει στις 10.30μ.μ.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 13 Δεκεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ

 

Polygrains w/ Sound Injections

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

O Polygrains, o Έλληνας παραγωγός με βάση το Λονδίνο θα βρεθεί στο Ρομάντσο για ένα μοναδικό ηλεκτρονικό live. Μαζί του ο Sound Injections με ένα εκλεκτικό warm-up & closing DJ set. Ο Polygrains είναι ο Βασίλης Μοσχάς, μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Το τρέχον project του είναι μια εκλεκτική συλλογή από ηλεκτρονικά beats, samples, και bleeps, με αποτέλεσμα ένα ψυχεδελικό bricolage αστικών ήχων που σιγοβράζουν με πάθος και μελαγχολία. Η συναυλία θα ξεκινήσει μετά τους Chinese Basement.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

 

Covenant w/ Blume

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι επισκέψεις των Covenant στα μέρη μας πάντα αποτελούν συναυλιακό γεγονός για τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής. Στα 20 περίπου χρόνια δράσης τους κυκλοφόρησαν δίσκους που άνοιξαν νέους δρόμους με την πρωτοποριακή παραγωγή τους που περιείχαν μερικά από τα σπουδαιότερα electro pop / e.b.m. τραγούδια των τελευταίων ετών.  Μαζί τους οι Blume.

 

 

Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Σάββατο 13 Δεκεμβρίου με είσοδο 15-18 ευρώ.

 

MΟΑΝ  w/ Household

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι ΜΟΑΝ επιστρέφουν στο six d.o.g.s, αυτή τη φορά συνοδεία των Household. Οι Μoan παίζουν outlaw surf και μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο ενώ οι Household συνθέτουν ακουστικές indie folk pop ιστορίες.

 


6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 13 Δεκεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ.