5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 28.11.2014 | 11:59

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και 4 για την Παρασκευή

 

Κωστής Μαραβέγιας

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Κωστής Μαραβέγιας δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Με τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι τις ιστορίες της "Λόλας" και όλα όσα είπε το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Παρασκευή 28 Νοεμβρίου

 

 

The KVB w/ The Rattler Proxy

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Το ντουέτο των KVB, συνδυάζει το βουτηγμένο στα reverbs shoegaze με την μινιμαλιστικών καταβολών ηλεκτρονική ρυθμονομία παραδίδοντας ένα μοναδικά εκλεπτυσμένο και συνάμα επίκαιρο ηχητικό αποτέλεσμα.

 

Οι KVB επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας στο πλαίσιο της της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς που κυκλοφορεί από την A Records (Anton Newcombe). Τους πλαισιώνουν οι Rattle Proxy.

 

 

 Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Παρασκευή 28 Νοεμβρίου με είσοδο 13 ευρώ.

 

Boo Boo Davis

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

O James "Boo Boo" Davis ανήκει στην τελευταία γενιά μουσικών που γράφουν και παίζουν το blues που πηγάζει από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της σκληρής ζωής στο Δέλτα του Μισσισσιππή, περιοχή από την οποία και κατάγεται.

 

Γεννημένος στο Drew το 1943, ο πηγαίος καλλιτέχνης μεγάλωσε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού, σε περιοχές του Νότου με τεράστιες σε έκταση φυτείες βαμβακιού, όπου η παρουσία των χιλιάδων εργατών της γης προσείλκυσε και τους καλύτερους μουσικούς της γύρω περιοχής.

 

Γιος μουσικού από την ηλικία των 5 ετών, ο Boo Boo έπαιζε φυσαρμόνικα και τραγουδούσε στην εκκλησία πριν τον κερδίσει η κιθάρα.

 

 

Half Note Jazz Club [Τριβωριανού 17], Παρασκευή 28 έως Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου με είσοδο 20 έως 30 ευρώ

 

 

The Noise Figures

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι The Noise Figures επιστρέφουν από την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία στην Αθήνα με ην κυκλοφορία του νέου τους single Run/When Everybody's Gone σε βινύλιο 45 στροφών.

 

Mαζί τους οι 12gafs, μια τετραμελής rock n' roll μπάντα από την Αθήνα με επιρροές από την indie και τη garage σκηνή.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 28 Νοεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ

 

Stereo MC'S

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Κάπου στα μέσα του 1980 οι Nick Hallam και Rob Birch ένωσαν τις ετερόκλητες μουσικές τους επιρροές που συμπεριλάμβαναν από την punk έως τη glam rock σκηνή της εποχής έως τη hip hop και την electronica.

 

Οι Stereo MC'S δημιουργήθηκαν και έμελλε να αποτελέσουν τους προπάτορες της ηλεκτρονικής μουσικής. Στο Gagarin205 θα εμφανιστούν με full band.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 29 Νοεμβρίου με είσοδο 23-27 ευρώ

 

Craft Spells

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Προς τα τέλη του 2009, ένας 21χρονος που μέχρι τότε πειραματίζονταν στο σαλόνι του σπιτιού του με διάφορους ήχους πάνω σε synths και απλούστατες κιθαριστικές φόρμες, αποφάσισε να συστηθεί στην μπλογκόσφαιρα ως Craft Spells.

 

Ο λόγος για τον ταλαντούχο Paul Vallesteros. Συμπίπτοντας χρονικά με μία πολύ ποιοτική και δημιουργική φουρνιά indie-pop συγκροτημάτων (πχ: Beach Fossils, Wild Nothing κ.α) οι Craft Spells επένδυσαν σε ευθέως '80s αναφορές και φωνητικά σαφώς επηρεασμένα από τον Ian Curtis. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Kid Flicks με full band σύνθεση.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 29 Νοεμβρίου με είσοδο 12-18 ευρώ

 

Evergrey

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Βασισμένοι στο όραμα του τραγουδιστή, κιθαρίστα και ηγέτη τους, Tom Englund, οι Σουηδοί Evergrey από το ξεκίνημα της καριέρας τους ακροβατούν ανάμεσα στο power, το progressive και λίγο το gothic. Έρχονται για μια συναυλία αφού έχουν κυκλοφορήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου το νέο τους άλμπουμ "Hymns For The Broken".

 

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι False Coda και θα εμφανιστούν και οι Νeed.  Θα προηγηθεί ακουστικό show στο Bat City την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30 μ.μ. (Εισ.: 15€)

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Σάββατο 29 Νοεμβρίου με είσοδο 20-25 ευρώ

 

 

Chinawoman

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η μουσική της τιμάει την Ρωσική καταγωγή της – η μητέρα της ήταν μπαλαρίνα στα περίφημα μπαλέτα Kirov και ο πατέρας της μηχανικός στο Leningrand, πριν μεταναστεύσουν στο Toronto – και ταυτόχρονα φέρνει στο νου την Nico, τον Leonard Cohen, την PJ Harvey, την Tanita Tikaram.

 

Η ίδια, πλέον κάτοικος Βερολίνου, αναφέρει ως βασικές επιρροές της την Alla Pugacheva, τον Charles Aznavour, τον Nino Rota, τη Yoko Ono, τον Todor Tobakov, καθώς και τον Federico Fellini.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 29 Νοεμβρίου με είσοδο 14-20 ευρώ

 

 

Electric Litany

 

 

Κυκλοφόρησαν φέτος το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο «Enduring Days You Will Overcome», με παραγωγό τον διάσημο Alan Parsons, συνεργάτη των The Beatles και Pink Floyd.

 

Το άλμπουμ αντλεί έμπνευση από διαφορετικές πηγές. Η κατά το ήμισυ ελληνική μπάντα, εμπνέεται από τον σκοτεινό ήχο των Joy Division, The Cure και την απόκοσμη αισθητική της 4AD και φτιάχνει μικρά κομψοτεχνήματα, μπολιασμένα με ρομαντισμό και υποψίες από τον ήχο των περίφημων κερκυραϊκών φιλαρμονικών.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Κυριακή 30 Νοεμβρίου με είσοδο 12-14 ευρώ