6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 24.10.2014 | 10:58

 

Και 2 για την Παρασκευή!

 

In Mute Festival

 

 

Δεύτερη χρονιά, τρεις ημέρες, δέκα ταινίες. Το φετινό πρόγραμμα ξεκινάει με μια σειρά από μικρού μήκους ταινίες πειραματικού κινηματογράφου. Ταινίες των Σταν Μπρέκχατζ, Μαν Ρέυ, Χάρρυ Έβερετ Σμιθ, Γουάλας Μπέρμαν και Χανς Ρίχτερ συνοδεύονται από τους ηλεκτρονικούς και ακουστικούς ήχους των Μάικ Κούπερ, Γιώργη Σακελλαρίου, Balinese Beast και Γιώργου Κατσάνου.Τη δεύτερη μέρα, η σύγχρονη βωβή ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Γκάυ Μάντιν, Cowards Bend the Knee, με την ηχητική συνοδεία του Βρετανού  turntablist Φίλιπ Τζεκ, καθώς και το video score της Βίκι Μπέννετ, Notations, σε μουσική Acte Vide. Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δύο προπολεμικές λογοκριμένες ταινίες. Οι Voltnoi & Quetempo παρουσιάζουν μια οπτικοακουστική περφόρμανς βασισμένη στην ταινία Κοινωνική σαπίλα, που σκηνοθέτησε το 1932 ο Στέλιος Τατασόπουλος, ενώ το φεστιβάλ κλείνει με την εμβληματική ταινία The Passion of Joan Of Arc για την οποία συνέθεσε νέα μουσική –ειδικά για το InMute '14– ο Δανός καλλιτέχνης Γιάκομπ Κίρκεγκορ.

 

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφόρος Συγγρού 107-109] Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Οκτωβρίου με είσοδο 18-

 

 

Brant Bjork

 

 

Ο guru της ερήμου, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των '90s, ο Brant Bjork έχει περάσει από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα εκείνης της περιόδου.  Ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία, ως drummer σε ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της τελευταίας 20ετίας των Kyuss. Στην συνέχεια «συνάντησε» τους Fu Manchu και αργότερα τους Che. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τον τίτλο " Jalamanta". Μαζί του στην Αθήνα, οι Semen of the Sun.

 

 

An Club [Σολωμού 13-15], Παρασκευή 24 Οκτωβρίου με είσοδο 17-22 ευρώ.

 

 

Saxon

 

 

Οι Saxon ήταν το πρώτο μεγάλο αμιγώς heavy metal συγκρότημα που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα (την άνοιξη του 1986) και έκτοτε έχουν δημιουργήσει μία σχέση με τους Έλληνες οπαδούς η οποία και επιβεβαιώνεται κάθε φορά που επισκέπτονται τη χώρα μας για συναυλία. Οι μεν καλούν το συγκρότημα να μείνει στη σκηνή παίζοντας μέχρι τελικής πτώσεως και οι δε ανταποκρίνονται παίζοντας επικά σε διάρκεια και ποιότητα set που ορισμένες φορές φτάνουν τις 3 ώρες σε διάρκεια. Ανοιγουν οι Έλληνες Inner Wish, που θα ανοίξουν τη συναυλία της Αθήνας, είναι το ιδανικό συνοδευτικό σε μία βραδιά που το heavy metal θα γιορτάσει. 

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 25 Οκτωβρίου με είσοδο 25 ευρώ

 

 

Nightstalker

 

 

Οι Nightstalker  επιστρέφουν στο Κύτταρο για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά για μια μοναδική βραδιά και έχουν καλεσμένους έκπληξη τους Wight και Bushfire από την Γερμανική stoner σκηνή. Και μετά από το εκκωφαντικο sold out του πρηγουμενου live τους ανεβαίνουν στη σκηνή του Κυττάρου για να ορίσουν τον όρο “rock”.

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Σάββατο 25 Οκτωβρίου με είσοδο 10 ευρώ

 

 

The Cinematic Orchestra

 

 

Οι Cinematic Orchestra, ένα από τα σπουδαιότερα της downtempo / trip hop / electronic / nu jazz σκηνής, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Κινηματογραφική ατμόσφαιρα, jazz ρυθμοί, αυτοσχεδιαστική διάθεση και visuals συνθέτουν ένα άκρως γοητευτικό οπτικοακουστικό θέαμα από το συγκρότημα που δημιούργησε ο Jason Swinscoe πριν από 15 χρόνια, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς από την πρώτη στιγμή.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 25 Οκτωβρίου με είσοδο 22-28 ευρώ

 

 

Χαροι w/ Psyche Glyphs

 

 

Μια παρέα ΧΑΡΟΙ βγαίνουν από το χώμα και σπέρνουν με κιθάρες (αντί για δρεπάνι) τον garage punk γλυκό θόρυβό τους επιστρέφοντας στην οδό Αβραμιώτου μετά το καλοκαίρι. To μυστηριώδες συγκρότημα με την ξεδιάντροπα slacker αισθητική θα ανέβει στην σκηνή με άγριες διαθέσεις. Την συναυλία θα ανοίξει ο Psyche Glyphs, το εξαιρετικά ψυχεδελικό project που προέρχεται από τα Χανιά της Κρήτης.

 

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 25 Οκτωβρίου

 

 

Lower Cut w/ Χρήστος Αλεξόπουλος

 

 

Οι Lower Cut γιορτάζουν την επίσημη κυκλοφορία της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς τους, με τίτλο “Off my Head” από την Puzzlemusik.Η μουσική των Lower Cut κινείται στον ευρύτερο χώρο του alternative, με σαφείς προεκτάσεις στην dream rock/shoegaze/post σκηνή. Την συναυλία θα ανοίξει ο Χρήστος Αλεξόπουλος, ιδρυτής και ιθύνων νους της Puzzlemusik, σε μια από τις σπάνιες πλέον προσωπικές εμφανίσεις του, παρουσιάζοντας ένα ημίωρο solo set με πιάνο, tapes και found sounds.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 26 Οκτωβρίου