Ο κορυφαίος Βρετανός σαξοφωνίστας Tim Garland στο ΚΠΙΣΝ

Σύμπραξη με το Yorgos Fakanas Group για μια βραδιά αφιερωμένη στην jazz, με ελεύθερη είσοδο

Οι Jazz Διαχρονίες, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ που είναι αφιερωμένη στην ελληνική jazz, υποδέχεται τον Μάρτιο μια ξεχωριστή συνεργασία του μπασίστα και συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Tim Garland, έναν από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής.


Η πολυαναμενόμενη συναυλία με τίτλο «Yiorgos Fakanas Group featuring Tim Garland» θα δοθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 21:00 στον Φάρο και θα έχει ελεύθερη είσοδο.


To Yorgos Fakanas Group δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια και ο βασικός στόχος του ήταν και είναι να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, έτσι ώστε η μουσική του, που είναι γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον Γιώργο Φακανά, να εκτελείται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με βασικά χαρακτηριστικά τη ρυθμική κινητικότητα, έντονες μελωδικές γραμμές και πλούσια ενορχήστρωση.


O Γιώργος Φακανάς ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε νεαρή ηλικία, έχοντας βραβευθεί ως ο καλύτερος νέος μπασίστας της Ευρώπης. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Λυκαβηττό, στο Παλλάς και αλλού, μαζί με Big Band, Συμφωνικές και Ορχήστρες Εγχόρδων, την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, αλλά και ορχήστρες του εξωτερικού.


Έχει ήδη 10 προσωπικά CDs μέσα στα οποία συμμετέχει ολόκληρη η ελληνική jazz σκηνή, καθώς και μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου όπως οι Dave Weckl, Anthony Jackson, Frank Gambale, Mike Stern, Mitch Forman, Wallace Roney, Lenny White, Brett Garsed και Bob Franceschini.

 

Την τελευταία δεκαετία η φήμη του ταξιδεύει ανά τον κόσμο με sold out συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία, και Αμερική, ενώ παράλληλα το CD του «Interspirit» συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο προ-υποψηφιοτήτων των βραβείων Grammy στην κατηγορία καλύτερου σύγχρονου άλμπουμ Jazz.


Ο Tim Garland είναι κορυφαίος σαξοφωνίστας και μέλος του σεξτέτου Origin του Chick Corea, με συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Ronnie Scott, Ralph Towner, Avishai Cohen, John Patitucci, μέλος του Πανεπιστημίου του Newcastle και συνθέτης δύο προσωπικών CD με τη συμμετοχή της Northern Sinfonia.


Οι συνθέσεις του θολώνουν το όριο ανάμεσα στη σύγχρονη τζαζ και την κλασική μουσική, καθώς «δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να ενώσει πειστικότερα τα χαρακτηριστικά της τζαζ με αυτά της ευρωπαϊκής κλασικής μουσικής», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο «Observer».


Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Φάρος

Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 213 0885700

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής