Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LIFO.gr

The LiFO team, 23.2.2018 | 11:37

Hume Assine/ Foam, Athens Dreams Pop

Φυσικά όργανα όπως πιάνο, βιολιά και κόντρα μπάσο, μαζί με synths, φωνές και samples είναι τα συστατικά της μουσικής του Hume Assine (Χιουμ Ασίν). To project μετρά τέσσερα ψηφιακά singles και EPs, καθώς και το album "Till Now", που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

 

Οι Foam είναι ένα electronic pop ντουέτο που συνδυάζει επιρροές από́ την indie, electronic, downtempo και dream pop μουσική. Δημιουργήθηκαν το χειμώνα του 2016 στην Αθήνα. Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “Colourblind”.

25/02, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, εισ.: 5 ευρώ

 

 

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Cosmos

Τα live του Σαββατοκύριακου
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

 

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η οποία από το 1938 παρουσιάζει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών, θα ερμηνεύσει το έργο The Planets του Gustav Holst και το Helios Overture του Δανού συνθέτη Carl Nielsen υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

 

Οι Πλανήτες (op. 32), που γράφονταν από το 1914 έως το 1916 και αρχικά έφεραν τον τίτλο «επτά ορχηστρικά κομμάτια», είναι ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ερμής, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Ο Holst εμπνεύστηκε τους Πλανήτες από την αρχαία κλασική τους ερμηνεία και ιδιότητα.

25/02, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Ώρα: 20:30, Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

 

 

Prince FY

Τα live του Σαββατοκύριακου
Prince FY

 

Ο 18χρονος rapper και νεότερο μέλος της Capital Music (Υποχθόνιος/Skive) έρχεται στην Αθήνα για πρώτη φορά, μετά το πρώτο του mixtape “679” και την πιο πρόσφατη επιτυχία του “Check”. Guest εμφάνιση θα κάνει το νέο αίμα της ελληνικής trap σκηνής, Ramen ενώ πίσω από τα decks θα βρίσκεται ο Full Nelson (Le cirque).

23/02, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 20:00, εισ.: 6- 8 ευρώ

 

 

Alvin Queen Quartet ft. Scott Hamilton

Τα live του Σαββατοκύριακου
Alvin Queen

 

Σημαντικές συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τζαζ έχουν χαρακτηρίσει την καριέρα του ξεχωριστού ντράμερ από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Ο Alvin Queen έχει δουλέψει στο πλευρό του κιθαρίστα George Benson και του σαξοφωνίστα Stanley Turrentine τα ’60s καθώς και δίπλα στον τρομπετίστα Charles Tolliver και τον πιανίστα Stanley Cowell τα ’70s.

 

Τώρα συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους σαξοφωνίστες, τον Scott Hamilton, μαζί με τον οποίο θα εμφανιστεί στην σκηνή του Half Note.

23-26/2, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρ.-Σάβ. 22:30, Κυρ.-Δευτ. 21:30, εισ.: 20-30 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Chinese Basement

Τα live του Σαββατοκύριακου
Chinese Basement

 

Οι Chinese Basement είναι o Φοίβος Παπαθεοδοσίου (drums), ο Άρης Παπαδόπουλος (μπάσο), ο Βασίλης Πανούτσος (κιθάρα-φωνή) και ο Ηλίας Βουρλιώτης (φανφάρα, κρουστά, κιθάρα). Το 2011, άρχισαν πρόβες σε ένα υπόγειο κινέζικου εστιατορίου και από τότε χτίζουν τη φήμη μίας πολύ δυναμικής live μπάντας και εκπλήσσουν ευχάριστα με τις ηχογραφήσεις τους. Τα άλμπουμ Litmus και Διαδικασία Ημέρευσης-Domestcation Process, χαρακτηρίζονται από garage ήχο και DIY αισθητική.

25/02, Boiler, Βλαχάβα 9, Ώρα: 21:30

 

 

10 χρόνια Fundracar

Τα live του Σαββατοκύριακου
Fundracar

 

Οι Fundracar, με την πλήρη σύνθεσή τους, γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια με μια μεγάλη συναυλία στο Gagarin. Χορευτική reggae, dub, rock, ψυχεδέλεια και punk, ανακατεύονται στον ήχο του συγκροτήματος. Μαζί τους στη σκηνή οι Sexy Christians και οι Central Pozitronics.

23/02, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 210 8547 600, Ώρα: 20:00, εισ.: 8- 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οδηγός Μουσικής