Το παρόν της ελληνικής τζαζ στην σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση

Είκοσι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται στο 7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

The LiFO team, 14.11.2017 | 12:51

Την δυναμική και δημιουργική ατμόσφαιρα της ελληνικής τζαζ σκηνής έρχεται να αποτυπώσει το 7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ. Στην διοργάνωση, που επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά στην Στέγη, συμμετέχουν είκοσι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Τέσσερις σπουδαίοι κρουστοί ανοίγουν το τριήμερο, το οποίο ολοκληρώνεται με το σχήμα της Nana Simopoulos και έχει ενδιάμεσους σταθμούς τους αβανγκάρντ αυτοσχεδιασμούς, τις αναφορές στον Coltrane και την καλή πλευρά του mainstream, που όμως πειραματίζεται και αναμειγνύει ετερόκλητα μουσικά στοιχεία.

 

Την πρώτη βραδιά ανοίγουν οι: Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Κώστας Τατσάκης, Στέφανος Χυτήρης και Βαγγέλης Καρίπης. Τέσσερις εξαιρετικά δημιουργικοί κρουστοί θα αυτοσχεδιάσουν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, με τη βεβαιότητα ενός εκρηκτικού και σαγηνευτικού μουσικού αποτελέσματος. Το δεύτερο σχήμα της βραδιάς έρχεται από την περιοχή του απόλυτου αυτοσχεδιασμού και της ηλεκτρονικής μουσικής διάστασης. Ντραμς και άλλα αντικείμενα από τον Χρίστο Χονδρόπουλο, πάσης φύσεως πνευστά από τον Γάλλο Sebastien Marteau και τον Άγγλο Paul Pignon και ηλεκτρονικά από τον Γιάννη Σαξώνη.

 

Τη δεύτερη συναυλιακή βραδιά του Πανοράματος ανοίγει ένα τρίο που ξαφνιάζει ευχάριστα, αναζητώντας ένα ευφάνταστο αποτέλεσμα από τη μείξη της Δυτικής κλασικής μουσικής, της τζαζ και κάποιων ανατολίτικων στοιχείων. Το σχήμα συναποτελούν ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας, με τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι. Ακολουθεί το Ships & Shepherds Duo, του Νικόλα Σκορδά στο σαξόφωνο και του Άγγλου πιανίστα Alex Maguire, στην πρώτη παρουσίαση του δίσκου τους για την Ελλάδα. Μια σύγχρονη εκδοχή –προσωπικού ύφους και φαντασίας– του spiritual μουσικού σύμπαντος.

 

Η Ελληνοαμερικανίδα Nana Simopoulos, έχοντας στο ενεργητικό της σπουδαία καριέρα, πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, από τους αείμνηστους Charlie Haden, Billy Higgins και Ustad Sultan Kahn έως τον Dave Liebman, θα είναι εδώ για να κλείσει το Πανόραμα με τον καλύτερο τρόπο. H Simopoulos, που εξακολουθεί να πρωτοστατεί στη world τζαζ σκηνή, θα πλαισιωθεί από τον Νεοζηλανδό σαξοφωνίστα Hayden Chisholm, τον Αφροαμερικανό ντράμερ John Betsch, τον περκασιονίστα Σόλι Μπαρκί και τον Μάνο Λούτα στο κοντραμπάσο.

 

Το παρόν της ελληνικής τζαζ στην σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση
Χρίστος Χονδρόπουλος

 

 

Πρόγραμμα

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

1η συναυλία | 20:30

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: ντραμς

Κώστας Τατσάκης: ντραμς

Στέφανος Χυτήρης: ντραμς

Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

 

2η συναυλία| 21:45

Χρίστος Χονδρόπουλος: ντραμς, κρουστά

Paul Pignon: πνευστά, φωνή

Sebastien Marteau: πνευστά

Γιάννης Σαξώνης: computer, electronics

 

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

1η συναυλία| 20:30

Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο

Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι

Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι

 

2η συναυλία| 21:45

Ships & Shepherds Duo

Νικόλας Σκορδάς: σοπράνο σαξόφωνο, πνευστά

Alex Maguire: πιάνο

Special guests: Αντώνης Σταυρινός: τρομπέτα

Στάθης Διαμαντίδης: κοντραμπάσο

 

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου| 21:00

Nana Simopoulos Quintet

Nana Simopoulos: σιτάρ, κιθάρα, φωνή

Hayden Chisholm: σαξόφωνο

Μάνος Λούτας: κοντραμπάσο

Σόλις Μπαρκί: κρουστά, φωνητικά

John Betsch: ντραμς

 

Info

7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

7-9 Δεκεμβρίου

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή

Εισιτήριο: 7, 12, 15 ευρώ

Οδηγός Μουσικής