Molly Nilsson

Η εκ Σουηδίας προερχόμενη Molly Nilsson, με έδρα της τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, δημιουργεί συναισθηματικά φορτισμένη και μελαγχολική ηλεκτρονική ποπ, επηρεασμένη από την δεκαετία του 80 και του 90. Μαζί της θα εμφανιστούν οι Marva Von Theo, ένα electropop ντουέτο το οποίο αποτελείται από την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Μάρβα Βούλγαρη και τον συνθέτη Τεό Φοινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Βιέννη. Την μουσική τους χαρακτηρίζει ο ήχος των synths και τα σκοτεινά darkwave ηχοχρώματα των 80's.

30/09, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, 21:00, εισ: 10-15 ευρώ

 

 

Prins Obi & The Dream Warriors / Post Lovers

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Prins Obi

 

Οι Prins Obi & The Dream Warriors είναι μια freak rock μπάντα με πoπ ευαισθησίες. O Prins Obi είναι το ψευδώνυμο του Γεώργιου Δημάκη, μουσικού, φαρμακοποιού και μέλους των Baby Guru. Με τους τελευταίους έχει κυκλοφορήσει 4 επίσημα LPs («Baby Guru», «Pieces», «Marginalia» και «IV»), ένα mini-album («Sunshine Special») και 5 ψηφιακά EPs. Το δεύτερο άλμπουμ του «The age of tourlou» κυκλοφόρησε το 2017. Support θα είναι οι Post Lovers, ενώ θα ακολουθήσει DJ set από τους Celia και Colorgraphs.

30/9, Velvet Room, Μιλτιάδου 17, 21:30, εισ.: 3 ευρώ

 

 

Michael Kiwanuka

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Michael Kiwanuka

 

Ο Βρετανός τραγουδοποιός που έκανε αίσθηση την περασμένη χρονιά, δίνοντας νέα πνοή στη σόουλ και στη folk-rock, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το γεγονός πως ένας καλλιτέχνης που μόλις έκλεισε τα 30 του χρόνια ήδη συγκρίνεται από πολλούς με ονόματα όπως ο Marvin Gaye, o Curtis Mayfield και ο Otis Redding λέει σίγουρα πολλά. To άλμπουμ του «Love & Hate» αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την παγκόσμια δισκογραφία μέσα στο 2016, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και σημειώνοντας μεγάλες πωλήσεις.

30/9, Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, 20:00, εισ.: 28-35 ευρώ

 

 

Μάνος Χατζιδάκις: Ελλάς, η χώρα των ονείρων

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Μάνος Χατζιδάκις

 

Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο συνεχίζεται η συστηματική παρουσίαση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Χατζιδάκι. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το έργο «Ελλάς, η χώρα των ονείρων».

30/9, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 21:00, εισ.: 25-65 ευρώ

 

 

Elephant Stone

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Elephant Stone

 

Οι Elephant Stone, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες ψυχεδελικές μπάντες έρχονται ξανά στην Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2009, υπό την καθοδήγηση του Rishi Dhir, του πιο περιζήτητου παίκτη σιτάρ στη Βόρεια Αμερική, στο Μόντρεαλ του Καναδά. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει 4 albums – “Seven Seas” (2009), “Elephant Stone” (2013) ,The Three Poisons (2014), Ship Of Fools (2016). Ο τελευταίος τους δίσκος κινείται σε πιο pop μονοπάτια, χωρίς να ξεχνά τις ψυχεδελικές καταβολές της μπάντας. Στο κομμάτι "The Devil ’s Shelter" συμμετέχει ο Alex  Maas των Black Angels  στα φωνητικά. Την συναυλία τους ανοίγουν 40 Steps Under.

29/09, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, 21:00, 12-15 ευρώ

 

Οδηγός Μουσικής