O Prince έχει τώρα ένα διαδικτυακό Μουσείο

To Prince Online Museum καταγράφει όλη την ψηφιακή του παρουσία στο διαδίκτυο εδώ και 20 χρόνια.

LIFOTEAM 5.7.2016 | 11:47

 

Ένα ψηφιακό αρχείο που περιλαμβάνει τα επίσημα site που δημιούργησε ο Prince στο διαδίκτυο για 20 χρόνια έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα. Αποτίει φόρο τιμής στην πρωτοποριακή ψηφιακή παρουσία του Πρίγκιπα της ποπ.

 

Το Prince Online Museum δηλαδή το Διαδικτυακό Μουσείο του Prince αποτελείται από 12 από τους περίπου 20 ιστότοπους που διατηρούσε ο Prince μαζί με “περίπου μια ντουζίνα διαφορετικές παρουσίες στα social media”, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του site Sam Jennings που διεύθυνε πριν το βραβευμένο site του Prince, NPG Music Club.

 

Ένα χρονοδιάγραμμα του site λέει την ιστορία της εξελισσόμενης διαδικτυακής παρουσίας του Prince στο διαδίκτυο από το εμβρυϊκό “Prince Interactive” CD-Rom experience (1994) μέχρι το μυστηριώδη 3rdEyeGirl που δημιούργησε το 2013. Ο Jennings είπε στο Billboard, «Αυτό το μουσείο είναι ένα αρχείο αυτής της δουλειάς και μας υπενθυμίζει όλα όσα κατάφερε σαν ανεξάρτητος καλλιτέχνης με την υποστήριξη της ζωντανής και αφοσιωμένης διαδικτυακής του κοινότητας.

 

Το Μουσείο χτίστικε από ανθρώπους που έχουν δουλέψει από κοντά με τον Prince σε αυτά τα πρότζεκτ. Ήμαστε οι δημιουργοί του και οι ειδικοί. Είναι ένα αποτέλεσμα αγάπης που δεν έχει καθόλου οικονομικό όφελος. Tα downloads δεν θα πουλιούνται και δεν θα χρειάζεται να πληρώσεις για την εγγραφή. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε τις βερσιόν και των 20 επίσημων ιστότοπων του Prince».

 

http://princeonlinemuseum.com/