Οινόραμα 2017: Η σημαντικότερη ελληνική οινική εκδήλωση έρχεται στο Ζάππειο

Από τις 11 μέχρι και τις 13 Μαρτίου ολόκληρος ο ελληνικός αμπελώνας μετακομίζει στο κέντρο της Αθήνας.

LIFOTEAM 9.3.2017 | 14:14

 

Εκατοντάδες οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας, παρουσιάζουν στο οινόφιλο κοινό χιλιάδες κρασιά, στη σημαντικότερη ελληνική οινική εκδήλωση. Το φετινό Οινόραμα πραγματοποιείται από τις 11 μέχρι και τις 13 Μαρτίου στο Ζάπειο Μέγαρο και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία γευσιγνωσίας που κανένας λάτρης του κρασιού δεν πρέπει να χάσει. Ολόκληρος ο ελληνικός αμπελώνας μετακομίζει στο κέντρο της Αθήνας δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να γευτεί την επανάσταση που έχει συντελεστεί στον χώρο του ελληνικού κρασιού.

 

Στην είσοδο της έκθεσης οι επισκέπτες προμηθεύονται ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας με το οποίο μπορούν να δοκιμάσουν όσα κρασιά θέλουν και μπορούν. Ανάμεσα στις πολλές καινοτομίες της έκθεσης, ξεχωρίζουν φέτος η αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων», αφιερωμένη σε κρασιά από πολύ μικρά και άγνωστα οινοποιεία και σε κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, η «Πλατεία Γευσιγνωσίας» όπου παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης («self-pour») και ένα μπαρ με φρέσκα στρείδια Ατλαντικού και σάντουιτς με εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά για όσους χρειάζονται μια στάση για φαγητό. Για τους ξένους επισκέπτες, το Οινόραμα εγκαινιάζει δωρεάν ξεναγήσεις της έκθεσης στα αγγλικά με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον ελληνικό αμπελώνα και είναι σε θέση να τον παρουσιάσουν με τρόπο συναρπαστικό και διασκεδαστικό. 

 

Οινόραμα 2017: Η σημαντικότερη ελληνική οινική εκδήλωση έρχεται στο Ζάππειο

 

Όπως και τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος το Οινόραμα συνοδεύεται από την εβδομάδα κρασιού «Athens Wine Week» που φέτος έπεται της έκθεσης, Δευτέρα 13/03 με Κυριακή 19/03. Κατά τη διάρκεια της Athens Wine Week θα οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για το κρασί (γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα κ.ά.), σε διάφορα σημεία της πόλης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι δράσεις «Μαγειρεύοντας για το κρασί» και «Athens Wine Week Flights», σε συνεργασία με εστιατόρια και wine bar αντίστοιχα, όπου οι μεν και οι δε θα προτείνουν στους καταναλωτές ειδικά σχεδιασμένα μενού σε προνομιακές τιμές.

 

Info:

Η είσοδος στο Οινόραμα κοστίζει 10 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Οινόραμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.oenorama.com.

 

Οινόραμα 2017: Η σημαντικότερη ελληνική οινική εκδήλωση έρχεται στο Ζάππειο

Οδηγός Γεύσης